Σινεφιλ
Αυτό που Είδαν τα Μάτια Μου, Το Μυστήριο του Watteau
Η γοητευτική δουλειά του Λοράν ντε Μπαρτιγιά είναι κάτι ανάμεσα σε θρίλερ μυστηρίου και μελέτη για την φύση της Τέχνης και της παρατήρησης. Μια φοιτήτρια ιστορίας της τέχνης μελετά τα έργα του ζωγράφου Βατό και παθιάζεται με την αναζήτηση της αλήθειας σχετικά με μια μυστηριώδη γυναικεία μορφή στους πίνακές του. Την έρευνά της επηρεάζει ο […]

Monopoli Team
13.05.2009
A
A
Η γοητευτική δουλειά του Λοράν ντε Μπαρτιγιά είναι κάτι ανάμεσα σε θρίλερ μυστηρίου και μελέτη για την φύση της Τέχνης και της παρατήρησης. Μια φοιτήτρια ιστορίας της τέχνης μελετά τα έργα του ζωγράφου Βατό και παθιάζεται με την αναζήτηση της αλήθειας σχετικά με μια μυστηριώδη γυναικεία μορφή στους πίνακές του. Την έρευνά της επηρεάζει ο ηλικιωμένος καθηγητής της και ένας κωφάλαλος καλλιτέχνης του δρόμου. Ο Γάλλος σκηνοθέτης στήνει ατμοσφαιρικά πλάνα, εκμεταλλευόμενος τους σαγηνευτικούς πίνακες του Βατό, τα μυστικά της πόλης του Παρισιού και το αινιγματικό βλέμμα της Συλβί Τεστύντ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Ce que Mes Yeux ont Vu
Σκηνοθεσία: Λοράν Ντε Μπαρτιγιά
Σενάριο: Λοράν Ντε Μπαρτιγιά, Αλαίν Ρος
Παίζουν: Σιλβί Τεστύντ, Ζαν-Πιερ Μαριέλ, Τζέιμς Τιερέ
Παραγωγή:
Χώρα: Γαλλία
Έτος: 2007
Rating: 3
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Φαντάσματα: Ένα αφιέρωμα στον Αόρατο Κόσμο του Ελληνικού Κινηματογράφου
«Ω γλυκύ μου έαρ» ερμήνευσε η Γλυκερία και μάγεψε το Παλλάς
Πάσχα στην Αθήνα; 5 εστιατόρια για να “αποδράσεις” ακόμα κι αν είσαι στην πόλη
Ώρα για binge-watching: 5 νέες σειρές που αξίζει να δεις
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα στην τηλεόραση
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση
Τα πιο όμορφα σοκολατένια πασχαλινά αυγά και πού θα τα βρεις
Τι μας συμβουλεύει για το πασχαλινό τραπέζι ο καθηγητής Καρδιολογίας