MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Korres: Αρώματα με προσωπικότητα

Τρεις μοναδικές αρωματικές συνθέσεις βασισμένες σε φυσικά συστατικά

Korres: Αρώματα με προσωπικότητα - Monopoli.gr
Monopoli Team

Τι συμβολίζει το άρωμα στη σημερινή εποχή;

Για τον Γιώργο Κορρέ είναι έκφραση προσωπικότητας και διάθεσης, έκφραση διαφορετικών όψεων του εαυτού μας. Μοναδικό άρωμα. Μη εύκολο. Μη πρόσκαιρο…

Η εταιρία λάνσαρε πρόσφατα τρια νέα αρώματα βασισμένα σε φυσικά συστατικά και προσαρμοσμένα στην ιδιαίτερη αισθητική της που την έκανε να ξεχωρίζει στην παγκόσμια αγορά.

Συστατικά
Καρυκεύματα, καρποί και φρούτα, άνθη και ξύλο. Αγαθά της φύσης, αλλά και πολύτιμα εμπορεύματα – ή ακόμη και νομίσματα – άλλων εποχών, η αξία των οποίων προσομοιάστηκε συχνά με το χρυσό. Τριανταφυλλόξυλο, Κυκλάμινο, Κάρδαμο, Γιασεμί, Σαφράν, Πιπέρι, Passion Fruit. Αρωματικά μείγματα που ισορροπούν ανάμεσα στην πολυτέλεια και στην απλότητα, στο σύγχρονο και στο κλασικό.

Formula
Aκολουθώντας τη φυσική κατεύθυνση και τη συνεχή προσπάθεια αποφυγής κάποιων συνθετικών ενώσεων, οι φόρμουλες των αρωμάτων Κορρές δεν περιέχουν phthalates, polycyclic-musk compounds [PCM] και nitro-musks. Οι ουσίες αυτές είναι χαρακτηριστικές στους διαλύτες και στα σταθεροποιητικά μέσα [fixatives] των αρωμάτων και γνωστές, επίσης, για την υψηλή πιθανότητα πρόκλησης ερεθισμών, τη συσσώρευσή τους στον ανθρώπινο οργανισμό και τη μη βιο-αποικοδομησιμότητά τους. Ως μέσο συντήρησης των αρωμάτων έχει επιλεγεί το φυσικό αντιοξειδωτικό και συντηρητικό τροφίμων [food-grade preservative], Rosmarinus officinalis.

Design
Απλό, λιτό μπουκάλι με μια πρώτη ματιά. Όσο το παρατηρεί κανείς, διακρίνει τις ποιότητές του…τις μικρές, αλλά σημαντικές λεπτομέρειες, όπως οι ‘σπασμένες’ γωνίες του. Σχεδιάστηκε ειδικό καλούπι, φτιαγμένο στη Νορμανδία από μία μικρή μονάδα παραγωγών ποιοτικών γυάλινων μπουκαλιών αποκλειστικά για το ’ρωμα Κορρές. Χρώματα που παραπέμπουν σε φαρμακευτικά μπουκάλια, η πολυτέλεια των οποίων ‘τσαλακώνεται’ από το απόλυτα καθαρό λευκό, με μαλακή υφή, καπάκι – πραγματικά σπάνια επιλογή για καπάκι αρώματος – σε απόλυτη, όμως, συνέπεια με το concept των αντιθέσεων, που χαρακτηρίζει τη μάρκα.

Η χρήση του λευκού θυμίζει φαρμακείο/ εργαστήριο, χώρους ταυτισμένους με την ιστορία της Κορρές. Το αποτέλεσμα κομψό, αυτάρκες, αυστηρό, απλό, αλλά ταυτόχρονα αισθητική πρόταση. Τα εικαστικά των κουτιών είναι από παλιά βιβλία ομοιοπαθητικής της συλλογής του Γιώργου Κορρέ. Κουτιά που ανοίγουν σα βιβλία και ‘διαβάζονται’, καθώς η ιστορία των αρωμάτων ξεδιπλώνεται στο εσωτερικό τους.  

Tα αρώματα:

ROSE WOOD / BLACKCURRANT / CYCLAMEN
Ενα θηλυκό άρωμα, σύγχρονο και ταυτόχρονα κλασσικό.

Ο συνδυασμός του Τριαντάφυλλου με το Τριανταφυλλόξυλο αναδεικνύει τη γλυκιά ευωδιά των λουλουδιών μέσα από την αντίθεση της ζεστής και βαθιάς μυρωδιάς του φλοιού.

Τα φύλλα, τα ανθισμένα μπουμπούκια και οι καρποί του Φραγκοστάφυλου [blackcurrant] με έντονα αρωματικά συστατικά προσδίδουν στο φυτό μία μοναδική ευωδιά – ένας πρωτότυπος συνδυασμός από νότες που εκπέμπουν φρεσκάδα και μία διαπεραστική μυρωδιά από φρούτα που ‘λειτουργεί ως φόντο’.

Τα Κυκλάμινα, με ζωηρούς ροζ, κόκκινους, μωβ ή άσπρους χρωματισμούς, ‘αιχμαλωτίζουν’ τα αντιθετικά, αλλά παράλληλα συμπληρωματικά, πλούσια αρώματα φρέσκων ανθέων και πράσινων φύλλων.

SAFFRON / AMBER / AGARWOOD / CARDAMOM
Διαχρονικά ανδρικό άρωμα, έντονο, ευγενικό

Ο Κρόκος ή Σαφράν καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στην Κοζάνη, παράγεται έως σήμερα η πιο εκλεκτή ποικιλία σαφράν παγκοσμίως, ο Κρόκος Κοζάνης. Με περισσότερα από

150 αρωματικά συστατικά, η αυθεντική μυρωδιά του σαφράν, σύμφωνα με πολλούς ειδήμονες, παραπέμπει νοσταλγικά σε μέλι με ‘μεταλλικές’ νότες συνδυασμένο με τη μυρωδιά αγρών.

Το Agarwood ή Agar είναι η αρωματική ρητίνη που σχηματίζεται στην ‘καρδιά’ των δένδρων Aquilaria. Το σύνθετο, ιδιαίτερα μεθυστικό άρωμα ξύλου του Agarwood είναι κυριολεκτικά μοναδικό.

Το Κάρδαμο είναι ένα από τα ακριβότερα μπαχαρικά με ‘δυνατή’ γεύση και έντονο άρωμα. Η παραδοσιακή αποξήρανσή του μέσα σε φλόγες προσδίδει

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά