MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δωρεάν πρόληψη για τον Καρκίνο Παχέος Εντέρου

1-31 Μαρτίου σε Αθήνα-Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο

Δωρεάν πρόληψη για τον Καρκίνο Παχέος Εντέρου - Monopoli.gr
Monopoli Team

Τη δυνατότητα να υλοποιήσουν δωρεάν την προληπτική εξέταση για τον καρκίνο παχέος εντέρου έχουν και φέτος, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, ηλικίας 55-70 ετών, στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια του Μαρτίου. Πέρυσι, 4010 άτομα υποβλήθηκαν στην προληπτική εξέταση, στα όρια της Υπερνομαρχίας Αθηνών –Πειραιά.

Η ενέργεια εντάσσεται στο πρόγραμμα μιας μεγάλης ενημερωτικής εκστρατείας που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά με αφορμή το Μάρτιο, Μήνα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο Παχέος Εντέρου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που διοργανώνεται από τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου (ΟΕΚΚ) ΑγκαλιάΖΩ και το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Από 1η έως και 31η Μαρτίου, με ένα απλό τηλεφώνημα στο 210 99.75.555, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν όλη τη σχετική πληροφόρηση και να κλείσουν ένα ραντεβού για την προληπτική εξέταση.

Ο καρκίνος παχέος εντέρου αποτελεί μία από τις συχνότερες μορφές καρκίνου που εμφανίζονται στον άνθρωπο. Πρόκειται για κακοήθη όγκο που αναπτύσσεται στο εσωτερικό του παχέος εντέρου και προσβάλλει εκατομμύρια ανθρώπους. Η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου προέρχεται από μικρούς καλοήθεις όγκους του εντέρου, γνωστούς και ως πολύποδες, οι οποίοι εμφανίζονται συχνότερα, στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Στην Ελλάδα, η συγκεκριμένη μορφή κακοήθειας αποτελεί τον τέταρτο πιο συχνό καρκίνο στους άνδρες και τον τρίτο στις γυναίκες. Ο κίνδυνος ανάπτυξης της νόσου υπολογίζεται σε 6% στο γενικό πληθυσμό, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ωστόσο, η έγκαιρη διάγνωση της νόσου, με προληπτικές εξετάσεις, αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα ίασής της.

Η ενημέρωση, ο τακτικός προληπτικός έλεγχος και η σωστή διατροφή μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας ενάντια σε αυτή τη μορφή του καρκίνου, που σε ετήσια βάση και παγκόσμιο επίπεδο προσβάλει 1.000.000 συνανθρώπους μας, τόνισε, μεταξύ άλλων, η κα Ιωσηφίνα Σκούρτα, Πρόεδρος του ΟΕΚΚ ΑγκαλιάΖΩ στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση της φετινής καμπάνιας.

Παράλληλα, ο κ. Γιάννης Τούντας, Αν. Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της διατροφής για την πρόληψη αυτής της μορφής καρκίνου, σημειώνοντας ότι: «Οι διατροφικές μας συνήθειες ευθύνονται για περίπου το 30% των περιστατικών καρκίνου στις δυτικές κοινωνίες καθιστώντας τη διατροφή το δεύτερο παράγοντα κινδύνου για καρκίνο μετά το κάπνισμα».

Η φετινή καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο παχέος εντέρου πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Roche (Hellas) Α.Ε., ενώ χορηγός των προληπτικών εξετάσεων είναι ο Όμιλος «Βιοιατρική».

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά