Τη Δευτέρα 15 Μαρτίου σε μία βραδιά ατμοσφαιρική και γεμάτη γεύσεις ανακοινώθηκαν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» οι φετινοί νικητές των Χρυσών Σκούφων και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας.
Τα βραβεία παραδόθηκαν στους νικητές την Πέμπτη 18 Μαρτίου στο «Classical King George Palace». Τα βραβεία υψηλής γαστρονομίας ήταν φέτος 23 έναντι 21 που ήταν πέρυσι και οι βραβευμένοι 40 έναντι των 38 που ήταν πέρυσι.
Αναλυτικά οι νικητές:
Πρώτο βραβείο Υψηλής Γαστρονομίας
Σπονδή (Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 2107520658) 17,5/20
Πρώτο Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας
Βαρούλκο (Πειραιώς 80, Κεραμεικός, 2105228400) 15,5/20
Τα 10 πρώτα εστιατόρια που πήραν Χρυσό σκούφο:
Etrusco (Κάτω Κορακιάνα, Κέρκυρα, 2661093342) 16,5/20
Hytra (Ναυάρχου Αποστόλη 7, Ψυρρή, 2103316767)16/20
Squirrel (Ξεν. «Danai Beach Resort», Νικήτη, Χαλκιδική), 2375022310 16/20
Art 02 (Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη, 2310201421) 15,5/20
Matsuhisa Athens (Απόλλωνος 40 (ξεν. «Astir Palace»), Βουλιαγμένη 2108960510) 15,5/20
Matsuhisa Mykonos (Ξεν. «Belvedere», Χώρα Μυκόνου, 2289025122) 15,5/20
Βαρούλκο (Πειραιώς 80, Κεραμεικός, 2105228400) 15,5/20
Απλά (Χ. Τρικούπη 135 & Εκάλης, Νέα Ερυθραία, 2106203102) 15/20
Calypso (Ξεν. «Elounda Peninsula All Suite Hotel», Ελούντα, Κρήτη, 2841068250) 15/20
Funky Gourmet (Παραμυθιάς 13 και Σαλαμίνος, Κεραμεικός, 2105242727) 15/20