MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ανεγκέφαλοι- χρεοκοπημένοι- ποδοσφαιρόφιλοι Έλληνες!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 εξελίχθηκε πολύ καλά. Ήδη από τα ημιτελικά οι bookmakers έχουν γεμίσει τα ταμεία τους για τα επόμενα 4 χρόνια! Έξω η Αγγλία, έξω η Γαλλία, έξω η (ντροπή μας και ντροπή του μουντιάλ) Ιταλία, έξω ακόμα και η διοργανώτρια και παραδοσιακά από της ομάδες που θα έπρεπε να σπρωχτεί Νότιος Αφρική. Τσάμπα και ο Τσαμπαλάλα.

Ανεγκέφαλοι- χρεοκοπημένοι- ποδοσφαιρόφιλοι Έλληνες! - Monopoli.gr
Monopoli Team

Εκείνο όμως που πόνεσε περισσότερο από όλα, μέχρι το επόμενο βέβαια, ήταν ο αποκλεισμός της μεγάλης ομάδας των φτωχών της Γης$ και κυρίως του φτωχού Ιταλικού (και Ευρωπαϊκού) Νότου. Η ομάδα του «Θεού», του ανθρώπου που η Νάπολη πίνει και θα πίνει στο όνομά του, του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ψηφισμένου -από τον κόσμο και όχι από τους γλείφτες της Φίφα- ως καλύτερος παίκτης του αιώνα.

 

Το σκηνικό είχε στηθεί ιδανικά. Αναγκασμένος ως γνωστόν να βρίσκομαι εκτός της Σικελίας, ένεκα κάτι προβλημάτων με στενόμυαλους ιταλούς – και όχι μόνο – δικαστές, απολαμβάνω τον Ελληνικό ήλιο και διαχειρίζομαι της υποθέσεις μου μέσα από κωδικοποιημένα σημειώματα που μεταφέρουν διάφοροι καλοθελητές. Αυτό όμως μεταξύ μας.

Στο θέμα μας τώρα. Γερμανία – Αργεντινή, στην καφετέρια Stars and bars στην Καλλιθέα (Πλατεία Κύπρου). Μια καφετέρια με τις καλύτερες (by far) σερβιτόρες που έχω πετύχει εσχάτως αλλά με τιμές* π.κ. (Προ κρίσης)! Το ματσάκι ξεκινάει και δυστυχώς μαζί του ξεκινάνε οι πίκρες. ΜΑ στο 3;;; Για όνομα του Θεού (του άλλου)!

 

Δεν μου φτάνει η πίκρα μου, δεν μου φτάνει που χάνω το στοίχημα ακούω δίπλα μου κάποιους να πανηγυρίζουν. Γερμανοί θα ναι λέω και κατεβάζω ένα μοναστήρι καντήλια. Αμ δε, στο επόμενο καρέ που δείχνει της κυρία καγκελάριο (αυτό βγαίνει από της … το κάγκελο; ) ξεκινάνε τα καντήλια και τα ουουου από την ίδια παρέα.

 

Σχιζοειδείς Έλληνες οι τύποι! Ο Νότιος ξυπνάει μέσα μου! Είναι δυνατόν. Εν έτη 2010 με το ΔΝΤ και τους Γερμανούς να … γλεντάνε την Ελλάδα να υπάρχουν έλληνες με σώας τας φρένας να γουστάρουν και να στηρίζουν τους γερμανούς; Υπάρχουν ακόμα έλληνες που θεωρούν ότι για όλα φταίνε οι κακοί πολιτικοί της χώρας μόνο; Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι με τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, υγεία θα γίνει η χώρα ανταγωνιστική όταν δανείζεται με 6% και 7% και η Γερμανία με 1% και 2%; Υπάρχουν άνθρωποι που δεν βλέπουν ότι οι Γερμανοί αγοράζουν την Ελλάδα σε τιμή κάτω του κόστους;

 

Κι όμως φίλοι μου, υπάρχουν. Και ως κλασσικοί ελληνάρες, κουτοπόνηροι και στην κοσμάρα τους, πνίγουν τις ενοχές τους βρίζοντας την τηγανοχτυπημένη στη μούρη Μέρκελ. Πανηγύρι στα γκολ γιούχα στη Μέρκελ.

 

Σχιζοειδείς καταστάσεις είπαμε. Για λύπηση…

 

Όπως για λύπηση δεν είναι και οι περήφανοι γερμανοί παίκτες, πολίτες του κόσμου! Μπράβο στους Γερμανούς που εντάσσουν τους μετανάστες στον … ποδοσφαιρικό ιστό. Ντροπή στους Έλληνες που σας …άνε και πανηγυρίζετε τις επιτυχίες τους!

 

Οι Γερμανοί ΔΕΝ είναι φίλοι μας.

 

Όλοι Ουρουγουάη!

 

Ο Νονός.

 

 



$ Ανθρώπων και όχι παικτών.

* Δείτε το λίγο τα αφεντικά. Θα βγείτε πολλαπλά κερδισμένα!

Περισσότερα από Ιστορίες