MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πτήσεις με “γεύση” οινικού βραβείου, από την Aegean!

  Το Ασπρολίθι του Άγγελου Ρούβαλη, το οποίο προσφέρεται στους επιβάτες της business class από την Aegean Air, βραβεύτηκε με ασημένιο μετάλλιο (Best of class) στον έγκριτο διεθνή διαγωνισμό κρασιού International Wine & Spirit Competition στο Λονδίνο.

Monopoli Team

Η Aegean, στα πλαίσια του προγράμματος «Γνωρίστε το ελληνικό κρασί», προσφέρει στους «επαγγελματίες» ταξιδιώτες της το βραβευμένο πλέον λευκό κρασί του Άγγελου Ρούβαλη, με σκοπό να προωθήσει τα ελληνικά κρασιά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Μέσω της ενέργειας αυτής, το επιβατικό κοινό γνωρίζει τους «θησαυρούς» της χώρας μας, τους κορυφαίους Έλληνες οινοποιούς, τις ελληνικές ποικιλίες και τις οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας μας.

 

Το Ασπρολίθι, το πιο γνωστό λευκό κρασί του Άγγελου Ρούβαλη, γεννήθηκε από τους Ροδίτες της ορεινής Αιγιαλείας. Χαρακτηρίζεται γευστικά από την ικανή οξύτητα των ορεινών αμπελώνων, τα φρουτώδη αρώματα με νότες εσπεριδοειδών, χαρακτηριστικές των πλαγιών της Αιγιαλείας, καθώς επίσης από την πλούσια και δροσερή γεύση του με μεταλλικό υπόβαθρο, επίσης ξεχωριστό γνώρισμα του εδάφους της Αιγιαλείας.

 

Το Ασπρολίθι αναδεικνύει τα ψάρια, τα θαλασσινά, λευκά κρέατα με λευκές σάλτσες, ελαφρούς μεζέδες. Συνοδεύει τα λαδερά φαγητά και την φέτα. Συνοδεύει ευχάριστα επίσης τα φρούτα και αποτελεί από μόνο του ένα ελαφρύ απεριτίφ.

 

Στον εν λόγω διαγωνισμό, με χάλκινα μετάλλια βραβεύτηκαν και άλλα δύο κρασιά του Άγγελου Ρούβαλη, ο Μικρός Βοριάς Λευκός 2009 και το Ιανός Cabernet Sauvignon 2004.

 

Ανάμεσα σε άλλα, ο Άγγελος Ρούβαλης έχει δημιουργήσει : το αγαπημένο Ασπρολίθι, τη σειρά Μικρός Βοριάς με 5 κρασιά: Μικρός Βοριάς Λευκός ,Μικρός Βοριάς Ερυθρός, Μικρός Βοριάς Λαγόρθι, Μικρός Βοριάς Riesling ,Μικρός Βοριάς Ροζέ και τη σειρά παλαιωμένων οίνων Ιανός με 4 κρασιά: Ιανός Chardonnay, Ιανός Cabernet Sauvignon, Ιανός Syrah, και Ιανός Cava (από τα καλύτερα βαρέλια της υπόγειας κάβας του οινοποιείου).

Περισσότερα από Εκδηλώσεις