MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρόταση για καλύτερη ζωή στην πόλη: Το τουτού στον πωπό!

Ανεξάρτητα από το ποιοί θα εκλεγούν μεθαύριο, υπάρχει ένα πράγμα που μπορούμε να κάνουμε εμείς, και που μπορεί να αλλάξει άρδην την όψη και την ποιότητα ζωής, σε όλους ανεξαιρέτως τους Δήμους του λεκανοπεδίου Αττικής. Να παρκάρουμε μόνο εκεί που επιτρέπεται. Αυτομάτως, τα πεζοδρόμια θα είναι φιλικότερα, ο πεζός θα μπορεί να περπατά σε μια ευθεία, διασχίζοντας το δρόμο χωρίς να ψάχνει άνοιγμα για να περάσει και χωρίς να σκουπίζει με την καμπαρντίνα του σκονισμένα αμάξια, η ηχορύπανση θα μειωθεί κάθετα γιατί δεν θα υπάρχουν ελαφρυντικά για το περιττό κορνάρισμα (περιττό είναι ούτως ή άλλως, μην παίρνεις θάρρος!), η δε αισθητική του τοπίου θα βελτιωθεί σημαντικά γιατί, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται σε μερικούς, υπάρχουν και ορισμένοι που δεν τη βρίσκουν να πίνουν καφέ μούρη με μούρη με μια τζιπούρα, δική τους ή αλλουνού.

Monopoli Team

Τόσο απλό είναι. Πάρτο και βάλτο αλλού. Περπάτα δυο βήματα, κάνε πέντε βόλτες το τετράγωνο, πάρε το τρόλεϊ, μη στερείς το μεροκάματο του ταρίφα, πλήρωσε το πάρκινγκ – τόσα πληρώνεις για τη βενζίνη! – κάνε ό,τι σε φωτίσει ο Θεός βρε αδερφέ αλλά μην παρκάρεις όπου βρεις κι όπου γουστάρεις. Ενοχλείς!

Κοίτα που κάνει και ωραίο στίχο!

«Μεγάλε μην παρκάρεις

όπου βρεις

κι όπου γουστάρεις.

Ενοχλείς!»

Άσχετα λοιπόν με το ποιόν θα ψηφίσεις και ποιός θα εκλεγεί, κάνε εσύ το πρώτο βήμα για καλύτερη ποιότητα ζωής. Αν  ανήκεις σ’αυτούς που μέχρι σήμερα θεωρούσαν ότι η χρήση των αλάρμ νομιμοποιεί το διπλοπαρκάρισμα έξω απ’την Adidas στον Φάρο Ψυχικού, συνειδητοποίησε πόσο πραγματικά ενοχλείς όλους τους υπόλοιπους και πήγαινέ το αλλού.

Αν πάλι είσαι αυτός που περπατάει και 10 τετράγωνα για να πιεί έναν καφέ στο Padron, παρντόν, δεν απευθύνομαι σε σένα,  αλλά μπορείς κι εσύ να κάνεις κάτι.  Προμηθεύσου

αυτοκόλλητα «Είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω»* και κόλλα τα στο παρμπρίζ όλων αυτών που απροκάλυπτα γράφουν τους πάντες στα παπούτσια τους, ανεξαρτήτως παλαιότητας.

 

Κι επειδή προφανώς είναι μεταδοτική αυτή η ασθένεια των έξυπνων και δημιουργικών προεκλογικών μηνυμάτων… Το τουτού στον πωπό, για μια πόλη που αγαπώ!

*Αυτοκόλλητα από το www.streetpanthers.gr

 

Μαρίνα Βύρωνος

Περισσότερα από Ιστορίες