Πρόκειται για μια έκθεση που αποτελεί πολιτιστικό γεγονός, αφού παρουσιάζονται σημαντικές προσπάθειες αναγωρισμένων καλλιτεχνών που αντλούν την έμπνευση τους από την ελληνοκεντρική παρακαταθήκη που κληροδότησαν οι δάσκαλοι της Γενιάς του ’30. Τα Μεγάλα εργαστήρια που ακολούθησαν ήταν αυτά που επαρκώς μεταλαμπάδευσαν αυτή την ” ελληνικότητα ” και στούς άξιους επίγονους , που βλέπουμε να χαράζουν μια λαμπρή συνέχεια.
Η Λίμπερτη Πολύζου, ιστορικός τέχνης που προλογίζει και επιμελείται την έκθεση, αναφέρει μεταξύ άλλων: ”… και ενώ η επιτακτική ανάγκη της επιστροφής στις ρίζες του ελληνικού παρελθόντος φάνταζε ως μονόδρομος, η μοντέρνα συνθήκη εμβολίαζε τα μύχια του καλλιτεχνικού κόσμου τόσο ώστε να αποκυηθεί ο Ελληνοκεντρικός Μοντερνισμός στο πρόσωπο της Γενιάς του ’30… ”
Παρουσιάζονται έργα των : Γιάννη Τσαρούχη, Σωτήρη Σόρογκα, Γιώργου Ρόρρη, Παναγιώτη Τέτση, Αλέκου Φασιανού, Δημήτρη Σεβαστάκη, Δημοσθένη Κοκκινίδη, Θεόδωρου Μανωλίδη, Ειρήνης Καννά, Δημήτρη Μυταρά, Μιχάλη Μακρουλάκη. Χρύσας Βέργη, Σαράντη Καραβούζη, Ευάγγελου Ρήνα, Ραφαήλ Μπάϊκα.