Οι καλλιτέχνες παρόλο που είναι από διαφορετικές χώρες, με διαφορετικό πολιτιστικό υπόβαθρο και εικαστικά μέσα, έχουν σαν κοινό χαρακτηριστικό την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία με όχημα την τέχνη και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.
Πιό συγκεκριμένα, στην έκθεση παρουσιάζονται:
Ζωγραφικά έργα της M.A.Alpana (Βερολίνο), που ακροβατεί ανάμεσα συους πολιτισμούς, Ανατολής και Δύσης, άλλοτε με αγωνία και άλλοτε με χιούμορ.
Πίνακες και φωτογραφίες της Αγγελικής Αρβανίτη (Παρίσι), που αποτυπώνει εύστοχα τόσο στον καμβά όσο και με τον φωτογραφικό φακό, την ατμόσφαιρα των εικόνων του κόσμου.
Γλυπτά σε ξύλο με βελούδινη υφή της Ada Hauser-Koller (Ελβετία). Η καλλιτέχνης διερευνώντας την δύναμη της γυναικείας φύσης αναφορικά με διάφορους πολιτισμούς και με σύγχρονα μέσα, συνδέει αρμονικά το παρελθόν με το παρόν.
Ζωγραφικά έργα της Sandra Lange (Βερολίνο), που δημιουργούν την αίσθηση του χώρου, με έντονο δυναμισμό στο χρώμα και στη φόρμα.
Πίνακες από την Μαντώ Παπαιωάννου (Αθήνα), όπου ο χώρος και ο χρόνος συναντώνται σε μία φευγαλέα εικόνα, δημιουργώντας υπαινικτικούς τρόπους αναζήτησης της μορφής.
Καινούργια ζωγραφική δουλειά του Γιώργου Σαλταφέρου (Αθήνα), όπου η ανθρώπινη μορφή υπεισέρχεται στα ιδιότυπα τοπία και συμμετέχει στο παιχνίδι της σκιάς με το φώς.
Φωτογραφίες του Mirko Tzotschew (Βερολίνο), για πρώτη φορά στην Αθήνα. Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει έργα από την γνωστή σειρά t-scape,που δείχνουν “αυτό που δεν μπορούμε να δούμε” και εκφράζουν το “συμβάν” ως μία μορφή αφαίρεσης.