Η έκθεση αποτελείται από 20 έργα όπως φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής και video art που ταξιδεύουν τον επισκέπτη στα άδυτα της ιρανικής πραγματικότητας. Με κριτική διάθεση, επιχειρούν να αναδείξουν τη δυναμική εξέλιξης της σύγχρονης Ιρανικής ταυτότητας.
Μελετώντας τη καθημερινή συμπεριφορά συνανθρώπων, προσωπική και κοινωνική, οι καλλιτέχνες ιχνηλατούν τα τείχη του δογματισμού και των κοινωνικών συμβάσεων που υπάρχουν τόσο στο Ιράν όσο και στη Δύση. Αμφισβητούν ακόμα και τα αυτονόητα της ύπαρξης τους, οπλισμένοι με κριτική σκέψη και ερευνητική διάθεση, όπως ακριβώς έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, μιλούν δηλαδή, «φαρσί ελληνικά». Η έκθεση λοιπόν, είναι ένας ύμνος στην κριτική σκέψη.
Αξιοσημείωτο είναι πως οι επτά από τους οκτώ συμμετέχοντες στην έκθεση είναι γυναίκες, γεγονός που αντανακλάται στη συστηματική ενασχόληση τους με ζητήματα κοινωνικών δομών όπως για παράδειγμα την εξέλιξη της πατριαρχικής οικογένειας και τα- εξίσου αυστηρά- δυτικά πρότυπα ομορφιάς, συμπεριφοράς και εμφάνισης.
Στο πλαίσιο της έκθεσης οργανώνεται ανοικτή συζήτηση με συμμετοχή των καλλιτεχνών, πιλοτικό πρόγραμμα artist-in-residence για τους επισκέπτες καλλιτέχνες καθώς και εργαστήριο τεχνικής για Έλληνες εικαστικούς.
Ξεναγήσεις συλλεκτών θα γίνουν την Παρασκευή 17 & το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, 16.00-21.00.