Το Ζήτα-Μι αποτέλεσε εκτός από εμπορικό κατάστημα, και πυρήνα, όπου πολίτες και φιλότεχνοι επεξεργάζονταν νεωτερικές ιδέες για τον πολιτισμό, την τέχνη, την κοινωνία, την πολιτική. Αρχικά ήταν κατάστημα δίσκων, ενώ μετά φιλοξένησε διάφορα αντικείμενα από είδη λαϊκής μέχρι σύγχρονης τέχνης. Σημείο αναφοράς για την Θεσσαλονίκη από την δεκαετία του ’60 και μετά, από την Μίνα και τον Παύλο Ζάννα και τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο, πέρασε στα χέρια της Μάρως Λάγια και της Κατερίνας Καμάρα.
Η ίδρυση του Μακεδονικού Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, αποτέλεσε ιδέα του “Ζήτα Μι” και ως εκ τούτου, τα αρχεία του, αποτελούμενα από αρχείο εκθέσεων, αρχείο καλλιτεχνών και αρχείο αφισών, δωρήθηκαν στο ΜΜΣΤ και ήδη αποτελούν αντικείμενο ψηφιοποίησης και επιστημονικής επεξεργασίας από το Μουσείο.
Η έκθεση έχει και άλλες διαστάσεις. Εκτός από αφιέρωμα σε έναν ιδιωτικό φορέα της Θεσσαλονίκης που παρουσίαζε πολιτιστική δράση, παρουσιάζει: τις αφίσες του Ζήτα Μι από το 1968 έως το 2010 και τα αποχαιρετιστήρια έργα των καλλιτεχνών, που δημιουργήθηκαν την τελευταία μέρα λειτουργίας του. Την έκθεση εμπλουτίζουν έργα της συλλογής του ΜΜΣΤ, στη δωρεά των οποίων εμπλέχτηκε καθοριστικά το Ζήτα-Μι. Παλιοί φίλοι και συνεργάτες καλλιτέχνες της γκαλερί, είναι ταυτόχρονα δωρητές του Μουσείου και τα έργα τους αναδεικνύουν τη σχέση μεταξύ των δύο φορέων, καθώς και τη σχέση και των δύο με πλήθος καλλιτεχνών, συλλεκτών και φιλότεχνων, που στήριξαν τη δράση τους.
Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να γνωρίσει την πολλαπλή προσφορά της γκαλερί στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η έκθεση συνοδεύεται από έκδοση-κατάλογο, με σημαντικά κείμενα, ιστορικά στοιχεία και εικόνες.