O γραφισμός αποτελεί μια εικονιστική τέχνη, άμεσα συνδεδεμένη με τη γλώσσα. Είναι λοιπόν γραφή; Επιδιώκει την επικοινωνία; Δύσκολη η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα. Το βέβαιο είναι ότι έχουμε γραφισμό μόνο όταν έχουμε γραφή. Η χειρονομία του συνδέεται με την περιπέτεια της γραφής.
Οι πρώιμες απεικονίσεις του γραφισμού παρουσίαζαν μια μορφή γραφής που αποτελούσε μια συμβολική μεταφορά και δεν ήταν αντιγραφή της πραγματικότητας, αλλά προϋπόθετε την ύπαρξη της γραφής. Από την άλλη πλευρά ο γραφισμός δεν αποτελούσε μια φωτογραφική αναπαράσταση της πραγματικότητας, αλλά μόνο μια αφαίρεση από αυτήν και έμενε προσανατολισμένος σε θρησκευτικά και λατρευτικά ζητήματα.
Ο γραφισμός υφίσταται ανάμεσα στο γράμμα και στην εικόνα. Δημιουργεί μια τέχνη της μετάβασης. Μπορεί να οριστεί ως την ισότιμη διαχείριση της πληροφορίας, της γνώσης και της εικαστικής απεικόνισης. Δεν υφίσταται περιορισμούς. Βρίσκεται στο σχέδιο, στους τυπογραφικούς χαρακτήρες, στις αφίσες, στις πινακίδες ή απλά μέσα στην εικόνα και στην εικονογράφηση του κειμένου.
Στην έκθεση συμμετέχουν μεταξύ άλλων έργα των: Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη, Χρύσσας, Γ. Γαϊτη, Φ.Κόντογλου, Α.Ακριθάκη, Σ.Χειμωνίδη, Γ.Κουνέλη, Niki de Saint Phalle, Ο.Περβολαράκη.