Κόμικς
La Bande Desinee- Η Γαλλική ματιά στα κόμικς
Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, φιλοξενείται η νέα έκθεση κόμικ, εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο του Patrick Gaumer, συγγραφέα του Επίτομου Λεξικού του Παγκόσμιου Κόμιξ, υπό την συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου και της ΜΑΜΟΥΘ.

Monopoli Team
01.02.2011
A
A
Μέσα από 64 κάδρα και σκίτσα, οι επισκ’επτες μπορούν να παρακολουθήσουν την πορεία των κόμιξ που αποτελούν επινόηση της σύγχρονης εποχής και ταυτόχρονα ένα από τα χαρακτηριστικά του πολιτισμού της, με ιδιαίτερα ευρεία γεωγραφική διάδοση: από τα αμερικανικά comic strips και comic books ως τα ιαπωνικά manga και anime, τα ιταλικά fumetti και τα ισπανικά historietas.
Μια από τις μεγαλύτερες σχολές κόμιξ είναι η γαλλόφωνη: οι γαλλικές και οι βελγικές Bandes Dessinees, οδήγησαν πολλές γενιές αναγνωστών σε ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια, φαντασιά και διασκέδαση.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Brunch, φαγητό, ποτό: Βγαίνουμε σε αγαπημένα στέκια στη Γλυφάδα
Η έκθεση “Catch Me” του Nicholas Kontaxis φέρνει την ελπίδα στην εικαστική σκηνή της Αθήνας
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 29-30 Μαρτίου 2025
Free City: Οι προτάσεις μας για δωρεάν διασκέδαση αυτό το ΣΚ (29-30/03)
Oxygen: Έκθεση των Sober5083R και SIMEK στη ΔΛ Gallery
O Apon επανέρχεται με το νέο του viral single «Καθρέφτης»
COSMOTE TV: Πρεμιέρα για τη σειρά «MobLand»
Adolescence: Τι αποκαλύπτουν οι σκηνές με την ψυχολόγο