MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
20
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εκπαιδευτικά προγράμματα Απριλίου στον «Ελληνικό Κόσμο»

Η ζωγραφική, το κουκλοθέατρο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και φυσικά… η Λαμπρή πρωταγωνιστούν στα προσχολικά οικογενειακά προγράμματα του Σαββάτου και στα κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα του Απριλίου στον «Ελληνικό Κόσμο».

Monopoli Team

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 9/4


Στη γειτονιά της κούκλας… χρωματίζουμε με το σώμα

Ένα δωμάτιο γεμάτο κούκλες γίνεται η αφορμή για τα παιδιά και τους γονείς τους να εκφράσουν αισθήματα και συναισθήματα με το σώμα τους, να παίξουν και να δημιουργήσουν.

Ώρα έναρξης: 11:30

 

Ο Αίσωπος στον «Ελληνικό Κόσμο»

Δεκαπέντε μύθοι του Αισώπου, όπως «ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας», «ο κόρακας και η αλεπού», «ο ξυλοκόπος κι ο Ερμής», «το λιοντάρι και το κουνούπι», ζωντανεύουν με κούκλες από τo θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέττες». Μια διασκεδαστική βιωματική παράσταση που συνδυάζει τεχνικές κουκλοθέατρου και μαύρου θεάτρου, για μικρούς και μεγάλους φίλους.

Ώρα έναρξης: 13:00

 


Κυριακή 10/4


Εργαστήρι κατασκευής κούκλας

Ένα εργαστήρι στο οποίο τα παιδιά δε θα αξιοποιήσουν μόνο τα χέρια τους, αλλά τη φαντασία τους και όλες τις εικόνες από τον κόσμο των παραμυθιών ή της μυθολογίας που τους έρχονται στο μυαλό! Θα χρησιμοποιήσουν χαρτί, αλεύρι, μπαλόνια και άλλα πολλά υλικά για να δημιουργήσουν τις δικές τους κούκλες, που θα ζωντανέψουν στη συνέχεια από τα ίδια τα παιδιά. Παράλληλα, θα έρθουν σε επαφή με τον τρόπο δημιουργίας της κούκλας του κουκλοθέατρου.

Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού. Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 212 254 0600 (κωδικός 0625) ή στο 212 254 0625.

 


Σάββατο 16/4


Ταξιδεύοντας με τα χρώματα και τα σχήματα της φαντασίας μας!

Ποια σχήματα και πόσα χρώματα κρύβονται στη φύση; Το ουράνιο τόξο παρασύρει τα παιδιά σε φανταστικούς «περιπάτους» στην έκθεση «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών», για να ανακαλύψουν όσο περισσότερα από αυτά μπορούν. Τελικά «προσγειώνονται» στην παλέτα ενός ζωγράφου, όπου σχήματα και χρώματα αναμειγνύονται και οδηγούν μικρούς και μεγάλους στο παιχνίδι και την εικαστική δημιουργία.

Ώρα έναρξης: 11:30


Ένα λαϊκό παραμύθι καμωμένο με κούκλες για παιδιά

Κούκλες του θιάσου «Αθηναϊκές Μαριονέττες» ζωντανεύουν και μας μεταφέρουν στον κόσμο του λαϊκού παραμυθιού «Κλεισμένη στα Τάρταρα-Μάρταρα της γης». Βασιλοπούλες, πρίγκιπες και στοιχεία της φύσης μπλέκονται μεταξύ τους και μας παρασύρουν σε μια απρόβλεπτη περιπέτεια…

Ώρα έναρξης: 13:00


Κυριακή 17/4


Περιμένοντας τη Λαμπρή!

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο με σκοπό να ανακαλύψουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και τις δημιουργίες, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας που συνδέονται με τη γιορτή του Πάσχα. Στη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά θα συνεργαστούν και θα εκφραστούν δημιουργικά μέσα από πασχαλινές κατασκευές και λαμπάδες!

Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού. Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 212 254 0600 (κωδικός 0626) ή στο 212 254 0626.

 

 

Μ. Δευτέρα 18, Μ. Τρίτη 19, Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου

 

Κάθε Πάσχα, μια ευχή

Τα παιδιά θα ανακαλύψουν, μέσα από το παιχνίδι και τις πασχαλινές δημιουργίες, τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας, που συνδέονται με τη γιορτή του Πάσχα. Στη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά θα εκφραστούν δημιουργικά μέσα από πασχαλινές κατασκευές!

Για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές Δημοτικού (5-12 ετών)

Ώρα: 12:00, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 212 254 0000, κωδικός 0600

Κόστος συμμετοχής: 8,50 €

 

 

Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 (& τον αντίστοιχο κωδικό) σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

«Ελληνικός Κόσμος», Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ: Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000

http://www.hellenic-cosmos.gr 

http://sundays.ime.gr/

Περισσότερα από Δραστηριότητες