Ο τίτλος της έκθεσης είναι δανεισμένος από το ομώνυμο βιβλίο του Tim Cresswell που πραγματεύεται την έννοια της κινητικότητας του Γάλλου φιλοσόφου Gilles Deleuze.
Σε μια εποχή όπου οι μετακινήσεις είναι εύκολες και οι αποστάσεις ασήμαντες, ο Βασίλης Παφίλης επιχειρεί να εκφράσει με τα έργα του τις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλεί η ανθρώπινη, επεμβατική δραστηριότητα στο φυσικό περιβάλλον. Τις βίωσε στα συχνά οδικά ταξίδια στην ηπειρωτική Ευρώπη, και καθόρισαν την πορεία της δουλειάς του.
Η έκθεση περιλαμβάνει κυρίως σχέδια αλλά και ζωγραφικά έργα που παρουσιάζονται μέσα σε δύο από τα ιστορικά βαγόνια του ΟΣΕ. Το σχέδιο αποτελεί ένα σταθερό σημείο αναφοράς σε όλες τις φάσεις της δουλειάς του. Χαρακτηρίζεται κυρίως από τη γρήγορη αποτύπωση των σκέψεών του πάνω στο χαρτί.
Η ζωγραφική του σφραγίζεται από τη βιωματική του σχέση με τα υλικά που χρησιμοποιεί. Κοινά υλικά, όπως η άμμος, το τσιμέντο, ο πηλός, το πριονίδι, καθώς και ανακυκλώσιμα υλικά, όπως στα έργα της έκθεσης που έχουν φτιαχτεί κατ’ ευθείαν πάνω σε συρτάρια σχεδιαστηρίου.
Πρόκειται για εικαστικές μαρτυρίες της φθοράς του φυσικού περιβάλλοντος από τον άνθρωπο στο όνομα ενός κακώς εννοούμενου «πολιτισμού» που παράγει. Εικόνες στοχασμού που λειτουργούν ως μέσο αναστοχασμού και αναθεώρησης καταστροφικών στάσεων ζωής.