MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Από το Facebook δεν ανοίγουν τα Πανεπιστήμια!

Μεγάλος ντόρος έχει γίνει από τα media για τους φοιτητές που ζητούν να ανοίξουν οι σχολές τους στις σελίδες του Facebook. Σύμφωνα με όσα λέγονται στις ειδήσεις των καναλιών, ειδησεογραφικά μέσα στο διαδίκτυο, στις εφημερίδες, είναι πάρα πολλοί οι φοιτητές που δεν θέλουν οι σχολές τους να μένουν κλειστές. Είναι -λένε- τόσα τα likes σε αυτές τις αντικαταληψιακές σελίδες στο Facebook, που άμα τις μετρήσεις βγάζουν πλειοψηφίες.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Από τους προεκλογικούς αγώνες του καναπέ, περάσαμε στις φοιτητικές εκλογές του Facebook! Σημεία των καιρών, υποτίθεται… Μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

 

Κατ’ αρχάς, από πού κι ως πού το facebook αποτελεί αξιόπιστο μετρητή της άποψης των φοιτητών. Ο καθένας μπορεί να έχει σελίδα στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να είναι φοιτητής. Και πολλοί, που απλά τους ενοχλεί η ιδέα των καταλήψεων, υπέρμαχοι της τάξεως και της ασφάλειας, φαντάζομαι ότι θα έκαναν like σε τέτοιες σελίδες εναντίον των καταλήψεων.

 

Από εκεί και πέρα, είναι προφανές ότι υπάρχουν συγκρούσεις συμφερόντων ανάμεσα στους φοιτητές και τις οικογένειες τους, που θέλουν να παραμείνουν ανοιχτά τα Πανεπιστήμια και σε κείνους τους φοιτητές που τα κλείνουν, ως αντίδραση στα νέα μέτρα, που καταργούν το άσυλο και θέτουν χρονοδιάγραμμα για τις σπουδές.

 

Γι’ αυτές τις δουλειές υπάρχουν συγκεκριμένοι θεσμοί, όπως οι φοιτητικές εκλογές στις συνελεύσεις. Εκεί, μαζεύονται όσοι φοιτητές το επιθυμούν να ψηφίσουν και καταθέτουν την ψήφο τους αναλόγως των συμφερόντων τους. Δυστυχώς, συνήθως τους πηγαίνουν εκεί οι κομματικά προσκείμενες φοιτητικές παρατάξεις, οι οποίες και τους καπελώνουν τελικά.

 

Πρέπει να ομολογήσω πως η διαδικασία των φοιτητικών συνελεύσεων είναι απίστευτα βαρετή και χρονοβόρα. Μαζεύονται εκεί διάφοροι φοιτητοσυνδικαλιστές- εκκολαπτόμενοι πολιτικοί, οι οποίοι τσακώνονται και φλυαρούν με τις ώρες, νομίζοντας ότι βρίσκονται στα παράθυρα του κεντρικού δελτίου του Mega και δίνουν τον αγώνα για την κομματική παράταξη τους. Καμιά φορά ανάβουν και παραπάνω από όσο πρέπει τα αίματα, αλλά κι αυτά μες το παιχνίδι είναι. Το ξέρω, είναι ταλαιπωρία. Αλλά είναι ο μόνος τρόπος.

 
Όσοι θέλουν και έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν το αποτέλεσμα κι επιθυμούν να ανοίξει η σχολή τους, καλό θα είναι να αφήσουν τη βολή του Facebook και να αποδείξουν έμπρακτα ότι είναι η πλειοψηφία. Διότι, το να το λέει το ένα ή το άλλο κανάλι πως δείχνει το Facebook ότι η πλειονότητα των φοιτητών θέλει ανοιχτές τις σχολές, είναι- θεωρώ- λόγια βερεσέ!

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες