Πρόκειται για μία κωμωδία του Robert Dubac σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Παπαστάθη. Μοναδικός πρωταγωνιστής ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο οποίος αναζητάει μανιωδώς να ανακαλύψει τι θέλουν οι γυναίκες γεφυρώνοντας ταυτόχρονα το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων. Με ένα ανασήκωμα των ώμων ή με ένα λύγισμα του κεφαλιού, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, μεταμορφώνεται σε πέντε διαφορετικές προσωπικότητες – κάθε μία από τις οποίες δίνει τη δική της άστοχη συμβουλή για τη συμφιλίωση ανδρών και γυναικών.
Η ιστορία ξεκινάει όταν ο Μάνος( Γεράσιμος Σκιαδαρέσης), βρήκε την γυναίκα της ζωής του, την Στέλλα και αποφάσισε να δεσμευτεί. Παραμονές των αρραβώνων τους, όμως,κάτι συμβαίνει και η Στέλλα τον εγκαταλείπει. Όταν έφευγε την ρώτησε:
Δεν καταλαβαίνω Στέλλα, έχω μπερδευτεί. Τι ακριβώς θέλεις;
Μάνο, θέλω αυτό που θέλει κάθε γυναίκα. Είναι απλό. Βρες το μόνος σου.
Από εκείνη τη στιγμή αυτό προσπαθεί να βρει ο ήρωας της παράστασης. Τι θέλουν οι γυναίκες. Όμως η ανδρική νοημοσύνη του δεν τον βοηθάει… Ο έξυπνος συνδυασμός θεατρικής παράστασης και stand-up comedy, καθιστά το θεατρικό έργο διασκεδαστικό προσφέροντας άφθονο γέλιο στους ακροατές. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο θεατές σ’ ολόκληρο τον κόσμο από τις Η.Π.Α. μέχρι τη Σουηδία και από την Ελβετία μέχρι τη Νότια Αφρική έχουν προσπαθήσει να απαντήσουν στο ερώτημα του Μάνου.
ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ:
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ
Σκληροπυρηνικός καραβανάς. Αν και απόστρατος, εξακολουθεί να δίνει μάχες στον πόλεμο των δύο φύλλων. Μέχρι στιγμής δεν έχει κερδίσει καμία. Πιστεύει ότι οι γυναίκες θέλουν ειλικρίνεια. Όχι όμως υπερβολική ειλικρίνεια. Μπορείς να πεις σε μια γυναίκα, «αγάπη μου απόψε θα αργήσω», δε χρειάζεται να της πεις και το λόγο που θα αργήσεις.
ΖΑΝ ΜΙΣΕΛ
Αιώνιος φοιτητής. Σπουδάζει φιλοσοφία στο Παρίσι, αλλά έχει φάει κόλλημα με την Ελλάδα και τα καλοκαίρια «τη βγάζει» στο νησί.
Παραμυθιάζει τις γυναίκες με βαριά κουλτούρα. Στη θεωρία τα πάει καλά, στην πράξη όμως τα βρίσκει μπαστούνια. Ευτυχώς είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να παραμυθιάσει την επόμενη.
ΤΖΙΜΗΣ «Ο ΣΟΥΜΑΧΕΡ»
Καψούρης με την ταχύτητα και το θηλυκό γένος. Ξέρει ότι τα καλά παιδιά δεν έχουν τύχη με τις γυναίκες. Έχει προσωπική εμπειρία. Κι αυτός καλό παιδί ήτανε, αλλά έφαγε απόρριψη. Όμως έπαθε κι έμαθε. Τώρα αφοσιώνεται με πάθος στις γυναίκες, αλλά τις εγκαταλείπει πρώτος.
Τις απορρίπτει πριν τον εγκαταλείψει εκίνη.
Ο ΚΥΡΙΟΣ «ΠΡΥΤΑΝΗΣ»
Είναι 123 ετών συνταξιούχος εργένης. Υποστηρίζει ότι οι γυναίκες είναι όπως τα ψάρια. Για να τσιμπήσουν χρειάζονται το κατάλληλο δόλωμα.
Έχει εφεύρει τα δικά του δολώματα. Το «ψάρεμα» το έχει εξελίξει σε επιστήμη. Είναι «Πρύτανης» στα δολώματα. Η θεωρία του είναι: Περιμένω άρα υπάρχω. Αυτός περιμένει τη τέλεια γυναίκα. Ακόμα δεν την έχει βρει, αλλά δεν απελπίζεται έχει καιρό.
ΣΙΦΗΣ «Ο ΑΓΚΑΛΙΤΣΑΣ»
Ναυαγοσώστης, ξεναγός, γκαρσόνι και τώρα ταξιτζής. Πιστεύει ότι αυτό που θέλουν οι γυναίκες είναι ευαισθησία. Να τους λες «Σ’ αγαπάω». Ξέρει ότι για τους άντρες είναι δύσκολο. Αλλά όσο πιο πολύ το λες, τόσο πιο εύκολο γίνεται. Επιπλέον δεν κοστίζει. Για αυτό τις αγαπάει όλες.
«ΑΝΔΡΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΟΞΥΜΩΡΟ?» by myfilm-gr