ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ROBERT SCHUMANN (1810 – 1856)
Κουιντέτο για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων
σε μι ύφεση μείζονα, έργο 44
I.Allegro brillante
II.In modo d’una marcia. Un poco largamente
III.Scherzo: Molto vivace
IV.Allegro ma non troppo
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
JOHANNES BRAHMS (1833 – 1897)
Κουιντέτο για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων
σε φα ελάσσονα, έργο 34
I.Allegro non troppo
II.Andante, un poco adagio
III.Scherzo: Allegro
IV.Finale: Poco sostenuto – Allegro non troppo – Presto, non troppo
Το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο θεωρείται σήμερα το κορυφαίο συγκρότημα μουσικής δωματίου στην Ελλάδα. Τόσο τα έργα του κλασικού ρεπερτορίου όσο και η πλούσια ελληνική δημιουργία κατέχουν εξέχουσα θέση στο ρεπερτόριο του Κουαρτέτου που έχει παρουσιάσει πλήθος έργων σε διάφορα φεστιβάλ και διεθνείς καλλιτεχνικές συναντήσεις. Το ΝΕΚ έχει πραγματοποιήσει περιοδείες
σε όλο τον κόσμο.
Σημαντικό τμήμα της δραστηριότητάς του αποτελούν οι ηχογραφήσεις που περιλαμβάνουν το σύνολο της μουσικής δωματίου του Νίκου Σκαλκώτα στη σουηδική εταιρία BIS, καθώς επίσης και έργα των Nielsen, Σισιλιάνου, Δραγατάκη, Λιάλιου, Νεζερίτη κ.ά. Τον Ιούλιο του 2006 η BIS κυκλοφόρησε τα κουαρτέτα του Ottorino Respighi με το ΝΕΚ και τη μέτζο-σοπράνο Στέλλα Ντουφεξή, που απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές.
Ο Τίτος Γουβέλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 1996 από το Ωδείο Αθηνών (τάξη Α. Γαρουφαλή) με άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο παμψηφεί με ειδική διάκριση.
Κατά την τριετία 1995 – 1998 ήταν υπότροφος του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» για σπουδές στο εκκλησιαστικό όργανο με καθηγητή τον διεθνούς φήμης οργανίστα Nicolas Kynaston.
Το 1998 έγινε δεκτός στο Royal College of Music του Λονδίνου για μεταπτυχιακές σπουδές πιάνου στην τάξη του Peter Katin. Αποφοίτησε με το Postgraduate Diploma in Advanced Performance και συνέχισε τις σπουδές του με τον Fali Pavri στη Royal Scottish Academy of Music and Drama της Γλασκώβης, από όπου πήρε το 2001 Master of Music (MMus) και τιμητική διάκριση.
Έχει συμπράξει με την Εθνική Βασιλική Ορχήστρα της Σκωτίας, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, κ.ά. Το 2003 ίδρυσε με τους Α. Σουσάμογλου (βιολί) και Γ. Κιοσόγλου (κλαρινέτο) το Τρίο Sedna.
Eίναι καθηγητής πιάνου στο Ωδείο Αθηνών και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.