MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
24
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Όλη η «αλήθεια» για το τανκ του Πολυτεχνείου από τον…αρχηγό της Χρυσής Αυγής!

Μαθήματα ιστορίας της περιόδου της Χούντας του Παπαδόπουλου έκανε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Σε συνέντευξή του μίλησε για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, τονίζοντας ότι το τανκ που έριξε την πύλη του πανεπιστημιακού ιδρύματος δεν πάτησε κανέναν φοιτητή.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Όμως δεν τον ενδιέφερε τόσο η αποκατάσταση του γεγονότος, αλλά το να κάνει δήλωση υπέρ Δικτατορίας και εναντίον αυτών που αγωνίσθηκαν για την ανατροπή της. Μίλησε επίσης για μεταπολιτευτικό μύθο σχετικά με το Πολυτεχνείο, ο οποίος μάλλον ενοχλεί τους χρυσαυγίτες, καθώς στρέφεται εναντίον μιας… ελληνικότατης Δικτατορίας!

Η δήλωση αυτή του Μιχαλολιάκου έχει πυροδοτήσει κόντρες μεταξύ νοσταλγών και μη νοσταλγών της Χούντας. Ως προς το σκέλος του τανκ ιστορικά είναι ορθή. Έγιναν, όμως, φονικά από τις κατασταλτικές δυνάμεις στα πέριξ εναντίον των καταληψιών. Πάντως, το τανκ έριξε την πόρτα- δεν πήγε να πατήσει κόσμο. Τραυμάτισε όμως κατά λάθος μία φοιτήτρια τότε και καθηγήτρια πανεπιστημίου σήμερα, την Πέπη Ρηγοπούλου.

Για το θέμα αυτό μίλησε στο Pheme.gr ο Α. Σκευοφύλαξ, οδηγός του τανκ:

“Δεν τα γνωρίζει καλά τα γεγονότα ο κ. Μιχαλολιάκος. Ο Μιχάλης Γουνελάς δεν ήταν ο χειριστής του τανκ, εγώ ήμουν. Ο Γουνελάς ως αξιωματικός, ήταν ο επικεφαλής του άρματος. Μην μπερδεύουμε τα πρόσωπα και τα γεγονότα”, συμπληρώνει.

Σχετικά με όσα ισχυρίστηκε ο κ. Μιχαλολιάκος για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, για τον “κυρίαρχο μύθο της μεταπολιτευτικής προπαγάνδας”, όπως είπε, “για ένα τανκ που έριξε την πύλη και πλάκωσε κάποιους ανθρώπους”, είπε:

“Δεν ξέρω τι εννοεί.. Κανείς δεν είπε ότι το τανκ σκότωσε φοιτητές του Πολυτεχνείου. Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ ότι δίχως να το θέλω -ενώ πρόσεχα πάρα πολύ-, τραυμάτισα σοβαρά την τότε φοιτήτρια Πέπη Ρηγοπούλου, η οποία αν δεν κάνω λάθος είναι σήμερα καθηγήτρια Πανεπιστημίου. Δεν ξέρω τι σκέπτεται ο κ. Μιχαλολιάκος. Εγώ πάντως δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Αυτές οι πράξεις, αυτά τα γεγονότα δεν σβήνουν όσα χρόνια κι αν περάσουν”.

Πέρα από το πόση ιστορική ορθότητα υπάρχει στις δηλώσεις του Μιχαλολιάκου, αυτό που πρέπει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι η επιλογή αυτού του γεγονότος, που θέλησε να αποκαταστήσει ιστορικά ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Φυσικά η θεώρηση του Πολυτεχνείου ως του κυρίαρχου μύθου της μεταπολιτευτικής προπαγάνδας, από έναν άνθρωπο διαποτισμένο με την πιο ακραία εθνικιστική προπαγάνδα, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κάτι σοβαρό. Εξάλλου, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί

Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την ιστορία πάντα την βλέπουμε επιλεκτικά και γι’ αυτό δεν υπάρχει μία ιστορία, αλλά πολλές. Από όλους τους μύθους που κυκλοφορούν στην ελληνική ιστορία, ο Μιχαλολιάκος ενδιαφέρθηκε να… «φωτίσει» κάτι δευτερεύον, τον τρόπο δηλαδή των δολοφονιών φοιτητών, που σε μερίδα της κοινής γνώμης είχε περάσει όντως λάθος.

Αν καίγεται τόσο πολύ για την ιστορική ορθότητα ο κ. Μιχαλολιάκος, θα μπορούσε να μιλήσει για πολλούς άλλους ιστορικούς μύθους της ελληνικής ιστορίας, από αυτούς που παρουσιάζουν τους Έλληνες μονίμως σαν θύματα ή σαν αμυνόμενους και υπερασπιστές υψηλών ιδανικών και άλλους λαούς σαν χασάπηδες και σαν απάνθρωπες ορδές. Αλλά η Χρυσή Αυγή τρέφεται πολιτικά από τέτοιους μύθους.

Προτείνω ακόμη στον ηγέτη της Χρυσής Αυγής- αφού του αρέσει τόσο πολύ η ιστορία- να αποκαταστήσει την αλήθεια γύρω από το κρυφό σχολειό, που όπως δείχνουν τα ιστορικά δεδομένα  δεν υπήρξε. Έτσι οι χρυσαυγίτες θα τα βάλουν και με την εκκλησία, που τόσο τους έχει στενοχωρήσει. Γιατί; Γιατί στα συσσίτια που κάνουν οι ιερείς, μοιράζουν- όπως υποστηρίζει τουλάχιστον η Χρυσή Αυγή- φαγητό κυρίως σε μετανάστατες. Κι έτσι τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης πραγματοποιούν δικά τους συσσίτια, όπου μοιράζεται φαγητό αποκλειστικά σε Έλληνες πεινασμένους πολίτες, μην τυχόν κι επωφεληθεί κανένας λαθρομετανάστης από την ελληνική φιλανθρωπία κι αλληλεγγύη.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες