Το Bakaló έγινε μέλος της πρωτοβουλίας Aegean Cuisine
Φέτος το Bakaló, με τον Γιάννη Γαβαλά επικεφαλής της κουζίνας του, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την αιγαιοπελαγίτικη ταυτότητά του και χρησιμοποιώντας προϊόντα και συνταγές του Αιγαίου, έγινε μέλος της πρωτοβουλίας Aegean Cuisine (www.aegeancuisine.gr) που γεννήθηκε με σκοπό την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας.
Όταν ο Νίκος Νάνου και ο Egidio Guerreri μαζί με τη Βίκυ Χατζηδάκη άνοιγαν στην καρδιά της χώρας της Μυκόνου το Bakaló το 2010, είχαν αποφασίσει να προσφέρουν ποιοτικό ελληνικό φαγητό, τις οικείες μας γεύσεις, μαγειρεμένες με τα πιο αγνά και ιδιαίτερα προϊόντα του νησιού.
Δύο χρόνια μετά, έχοντας ανακαλύψει παραγωγούς που έχουν εξαιρετικές ποικιλίες προϊόντων, προσφέρουν στους πελάτες – καλεσμένους τους, πιάτα που διακρίνονται για το συνδυασμό γεύσης, ποιότητας και μοναδικότητας, πεντανόστιμες προτάσεις που στηρίζονται στην άριστη πρώτη ύλη, με τα αρώματα και τις γεύσεις της γης και της θάλασσας του Αιγαίου.
Έτσι, με την προσιτή και εύγευστη κουζίνα του, το Bakaló εκτός από τις γευστικές απολαύσεις που προσφέρει, αφενός ωφελεί την τοπική οικονομία και κοινωνία στηρίζοντας μικρούς παραγωγούς (γεωργούς, κτηνοτρόφους, παραγωγούς και εμπόρους τοπικών τροφίμων και ποτών), που βλέπουν τα προϊόντα τους να καταναλώνονται από το διεθνές κοινό της Μυκόνου, αφετέρου μυεί τους τουρίστες μέσω της γαστρονομικής εμπειρίας, στον ιδιαίτερο τόπο του Αιγαίου, που με τον ήλιο, τα βράχια και την αλμύρα του βάζει τη σφραγίδα του στις καρδιές τους.
Διεύθυνση
Bakaló, Λάκκα Χώρας Μυκόνου
Tηλέφωνο
22890 78121