MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι Νύχτες Πρεμιέρας αντέχουν!

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας αψηφά την κρίση και επανέρχεται για 18η χρονιά. Οι Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote θα πραγματοποιηθούν από τις 19 ως τις 30 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους Δαναός 1 & 2, Odeon Όπερα 1 & 2 και Ιντεάλ.

author-image Θοδωρής Τσιατσικας

Το πρόγραμμα, που ανακοινώθηκε και επίσημα, θα περιλαμβάνει 179 ταινίες (96 μεγάλου και 83 μικρού μήκους), καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα της σύγχρονης σινε-δημιουργίας από όλο τον κόσμο. Αρκετά έντονη θα είναι φέτος η ελληνική παρουσία, το ντοκυμαντέρ θα εκπροσωπηθεί με σημαντικές δουλειές, ενώ στο πανόραμα των νέων ταινιών ξεχωρίζουν τα πρόσφατα και πολυαναμενόμενα φιλμ μεγάλων σκηνοθετών όπως ο Μίκαελ Χάνεκε, ο Όλιβερ Στόουν, ο Βάλτερ Σάλες και ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ. Το φεστιβάλ θα έχει και φέτος το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα με ταινίες νέων δημιουργών και το επίσης διαγωνιστικό τμήμα Μουσική & Φιλμ.

Θα υπάρξουν αφιερώματα στον Αμερικανό σκηνοθέτη Γουίτ Στίλμαν (που θα είναι ανάμεσα στους καλεσμένους του φεστιβάλ), σε ταινίες που ξεχωρίζουν για την “camp” υπερβολή τους, και στην ιστορική ιαπωνική εταιρία Nikkatsu που έκλεισε 100 χρόνια. Για ταινία έναρξης επιλέχθηκε η ταινία “Σώμα με Σώμα” του Ζακ Οντιάρ με πρωταγωνίστρια την Μαριόν Κοτιγιάρ. Ταινία λήξης θα είναι το “Beasts of The Southern Wild”, μια ταινία-έκπληξη από τον νέο Αμερικανό Μπεν Ζάτλιν, που βραβεύτηκε και στο Σάντανς και στις Κάννες.

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν κρατηθεί στα ίδια επίπεδα, ενώ αξιοσημείωτη κίνηση είναι η προσφορά δωρεάν προσκλήσεων σε ανέργους (http://www.aiff.gr/article.asp?catid=11270&;subid=2&pubid=15343679).

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.aiff.gr/

Περισσότερα από Cine News