MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σημαντικές ανακοινώσεις για τις Νύχτες Πρεμιέρας

Το διεθνές φεστιβάλ σινεμά της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας” έχει και φέτος προσελκύσει το μεγάλο ενδιαφέρον του σινεφίλ αθηναϊκού κοινού. Για να καλυφθεί με καλύτερο τρόπο η ζήτηση των εισιτηρίων, η οποία είναι μεγάλη, οι διοργανωτές του φεστιβάλ προχωρούν σε μια νέα οδηγία προς όσους έχουν μηδενικά εισιτήρια.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Συγκεκριμένα, από την αρχή του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE, έχει παρουσιαστεί ένα δυσάρεστο φαινόμενο με τις sold out προβολές:

Ενώ έχουν διανεμηθεί όλα τα εισιτήρια για κάποιες προβολές, την τελευταία στιγμή ένα μεγάλος αριθμός θεατών που έχει εκδώσει μηδενικά εισιτήρια, αποφασίζει, για οποιονδήποτε λόγο, να μην έρθει στην προβολή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τελικά πολλές κενές θέσεις σε προβολές για τις οποίες πολύς κόσμος δεν έχει καταφέρει να προμηθευτεί εισιτήρια.

Ένα τέτοιο φαινόμενο παρατηρήθηκε π.χ. στην προβολή της ταινίας «Μπομπ Μάρλει», η οποία ενώ ήταν sold out, παρουσίασε περισσότερες από 40 (!!) κενές θέσεις. Γι’ αυτό το λόγο, το φεστιβάλ θα τηρήσει αυστηρά αυτό που αναγράφεται στο πίσω μέρος των δημοσιογραφικών διαπιστεύσεων και όλων των προσκλήσεων, ότι δηλαδή «η θέση την οποία σας εξασφαλίζει το εισιτήριο μηδενικής αξίας, θα είναι κρατημένη μέχρι και δέκα (10) λεπτά πριν την έναρξη κάθε προβολής. Μετά το χρονικό αυτό περιθώριο, η κράτηση ακυρώνεται αυτομάτως».

Επίσης παρακαλούνται όσοι θεατές επιθυμούν να παρακολουθήσουν μια ταινία η οποία εμφανίζεται στο σύστημα του εκάστοτε κινηματογράφου ως sold out (χωρίς δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων λόγω πληρότητας), να προσέρχονται στις αίθουσες και να περιμένουν, διότι αυτές οι θέσεις των μηδενικών εισιτηρίων που θα ακυρώνονται, θα δίνονται αμέσως στους θεατές.

Συζήτηση με θέμα την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους στην Ελλάδα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE διοργανώνει μια ανοιχτή συζήτηση για να τιμήσει την παραγωγή ελληνικών μικρού μήκους ταινιών και την συμβολή της στον εγχώριο κινηματογράφο και πολιτισμό γενικότερα, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 11:00, στον ημιόροφο του βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24).

Το νεότευκτο διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους στοχεύει να αναδείξει και να στηρίξει τις προσπάθειες των ανερχόμενων και μη Ελλήνων κινηματογραφιστών, το μέλλον του ελληνικού σινεμά, και αυτή η συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχουν οι πολλά υποσχόμενοι υποψήφιοι σκηνοθέτες, θα συνοδεύσει τις εννιά προβολές εγχώριων μικρού μήκους ταινιών οι οποίες προβάλονται καθημερινά σχεδόν, στο φετινό Φεστιβάλ.
Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, στις 11:00, στον ημιώροφο του βιβλιοπωλείου Ιανός, που φιλοξενεί επίσης το Γραφείο Τύπου του φεστιβάλ, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση για την μικρού μήκους ταινία, με συμμετέχοντες τα ενεργά μέλη της κοινότητας αυτής, τους σκηνοθέτες όλων των ταινιών που προβλήθηκαν την παρθενική χρονιά του διαγωνιστικού τμήματος ελληνικών μικρού μήκους.

Δύο σκηνοθέτες που ετοιμάζονται για, ή ολοκληρώνουν, το μεγάλου μήκους βήμα τους – ο Γιώργος Ζώης, οι δύο τελευταίες ταινίες του οποίου, «Casus Belli» και τίτλοι τέλους «Τίτλοι Τέλους» έκαναν πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, και η Ελίνα Ψύκου, παραγωγός της ταινίας «Ο Μπαμπάς, Ο Λένιν και ο Φρέντι» που συμμετείχε στο 2ο Athens Open Air Film Festival, αλλά και έμπειρη σκηνοθέτης – θα βρεθούν εκεί και θα μιλήσουν για τις εμπειρίες τους στο χώρο, την παραγωγή μικρού μήκους και την πρόκληση του μεγάλου μήκους,. Φυσικά το λόγο θα μπορούν να πάρουν και όσοι παρευρισκόμενοι σκηνοθέτες είδαν τις ταινίες τους να παίρνουν μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα για να μιλήσουν για τις δικές τους εμπειρίες.

Το τέλος της συζήτησης επιφυλάσσει όμως και μια μεγάλη είδηση: την ανακοίνωση του ονόματος του μεγάλου νικητή, ο οποίος θα κερδίσει το βραβείο Καλύτερης Ταινίας και το χρηματικό έπαθλο των 2.000 ευρώ, όπως και των δύο άλλων βραβείων, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Σεναρίου. Η επίσημη απονομή βέβαια θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα, στην κεντρική απονομή των βραβείων του φεστιβάλ, στον κινηματογράφο Δαναό.

Περισσότερα από Cine News