Ο Κώστας Τσόκλης μιλάει για την Σπιναλόγκα στο Μέγαρο Μουσικής
Προβολή ταινίας για την επέμβαση που πραγματοποίησε ο Κώστας Τσόκλης στην Σπιναλόγκα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 19:00. Μετά την ταινία θα ακολουθήσει συζήτηση του κορυφαίου εικαστικού μαζί με άλλους σημαντικούς συνομιλητές στην αίθουσα Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας. Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30 μ.μ.

A
A
Ο Κώστας Τσόκλης ολοκλήρωσε φέτος το καλοκαίρι μια μοναδικά εκτεταμένη επέμβαση που απλώθηκε σ’ ένα ολόκληρο νησί, τη Σπιναλόγκα. Έναν ιστορικό τόπο με σημάδια από την οχυρωματική σοφία των Βενετών αλλά και από τον περίκλειστο μικρό τούρκικο μαχαλά, στοιχεία που αποπνέουν την τραγική μοίρα της αποκλεισμένης για πενήντα χρόνια κοινωνίας των λεπρών.
Στο Μέγαρο θα προβληθεί ταινία για την έκθεση στη Σπιναλόγκα και θα μιλήσουν εκτός από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, οι επιμελητές Κατερίνα Κοσκινά και Cora Bruno, καθώς και ο συλλέκτης και κύριος διοργανωτής του εγχειρήματος Νίκος Φινοκαλιώτης.
Συντονίζει η τεχνοκριτικός Έφη Ανδρεάδη.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μακρυκάπα Ευβοίας: ένα γραφικό χωριό που αξίζει να επισκεφτείς
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση
Τα πιο όμορφα σοκολατένια πασχαλινά αυγά και πού θα τα βρεις
Τι μας συμβουλεύει για το πασχαλινό τραπέζι ο καθηγητής Καρδιολογίας
Από τις λαμπάδες μέχρι τον λαγό: Οι συμβολισμοί και οι παραδόσεις πίσω από τα πασχαλιάτικα έθιμα
Η Μαρίνα Σπανού απαντά στα αρνητικά σχόλια: «Ποτέ μου δεν μου άρεσαν οι ταμπέλες»
Η γυναίκα και ο ακροβάτης: Η νέα παράσταση των bijoux de kant στο HOOD art space
Lapin House: Κάθε σοκολατένιο αυγό… μια πράξη αγάπης