MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
23
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ανοικτή ημερίδα για τη Γαστρονομία στο DEREE, με την συμμετοχή του Επίκουρου

Και τι σημαίνει “ελληνικότητα” στην μαγειρική…; To DEREE – The American College of Greece και οι Εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ διοργανώνουν το απόγευμα της Πέμπτης 11 Απριλίου, ακαδημαϊκή ημερίδα με θέμα “Sublime Food: The Poetics and Realities of Gastronomy”, με αφορμή την έκδοση από τον ΙΚΑΡΟ της μελέτης «H Νέα Ελληνική Κουζίνα» του Δρ. Αλβέρτου Αρούχ (Επίκουρος).

Monopoli Team

Ο Δρ. Αρούχ, ένας από τους σημαντικότερους κριτικούς και μελετητές της ελληνικής γαστρονομίας, είναι ομότιμος καθηγητής του DEREE, όπου δίδαξε για τέσσερις σχεδόν δεκαετίες.

Η γαστρονομία είναι ένα από τα βασικά συστατικά ενός πολιτισμού, και η ημερίδα, στην οποία θα συμμετάσχουν καθηγητές του DEREE από διαφορετικά γνωστικά πεδία, θα εξετάσει το θέμα της γαστρονομίας από διαφορετικές οπτικές γωνίες:

• New Greek Cuisine Cooks Up Greekness – Dr. Albert Arouh, συγγραφέας και κριτικός γαστρονομίας, oμότιμος καθηγητής DEREE – The American College of Greece

• Food: The Global Plate – Dr. Gregory Katsas, καθηγητής Κοινωνιολογίας

• You Eat What You Are – Dr. Simos Magliveras, καθηγητής Ανθρωπολογίας

• In Vino Poetica Veritas – Dr. Haris Vlavianos, ποιητής, καθηγητής Ιστορίας και Πολιτικών Επιστημών

• An Art Lawful as Eating: Feasting in Shakespeare – Dr. Anastasia Logotheti, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας

• Of Feeding and Being Fed: Women Chefs in Food Films – Dr. Melenia Arouh, καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Επικοινωνίας

Οι παρουσιάσεις θα είναι στην αγγλική γλώσσα

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013, 18:00-21:00

Είσοδος δωρεάν

Πληροφορίες, κρατήσεις: 210 6009800, εσωτ. 1109

DEREE – The American College of Greece
Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις