Ανοικτή ημερίδα για τη Γαστρονομία στο DEREE, με την συμμετοχή του Επίκουρου
Και τι σημαίνει “ελληνικότητα” στην μαγειρική…; To DEREE – The American College of Greece και οι Εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ διοργανώνουν το απόγευμα της Πέμπτης 11 Απριλίου, ακαδημαϊκή ημερίδα με θέμα “Sublime Food: The Poetics and Realities of Gastronomy”, με αφορμή την έκδοση από τον ΙΚΑΡΟ της μελέτης «H Νέα Ελληνική Κουζίνα» του Δρ. Αλβέρτου Αρούχ (Επίκουρος).
Ο Δρ. Αρούχ, ένας από τους σημαντικότερους κριτικούς και μελετητές της ελληνικής γαστρονομίας, είναι ομότιμος καθηγητής του DEREE, όπου δίδαξε για τέσσερις σχεδόν δεκαετίες.
Η γαστρονομία είναι ένα από τα βασικά συστατικά ενός πολιτισμού, και η ημερίδα, στην οποία θα συμμετάσχουν καθηγητές του DEREE από διαφορετικά γνωστικά πεδία, θα εξετάσει το θέμα της γαστρονομίας από διαφορετικές οπτικές γωνίες:
• New Greek Cuisine Cooks Up Greekness – Dr. Albert Arouh, συγγραφέας και κριτικός γαστρονομίας, oμότιμος καθηγητής DEREE – The American College of Greece
• Food: The Global Plate – Dr. Gregory Katsas, καθηγητής Κοινωνιολογίας
• You Eat What You Are – Dr. Simos Magliveras, καθηγητής Ανθρωπολογίας
• In Vino Poetica Veritas – Dr. Haris Vlavianos, ποιητής, καθηγητής Ιστορίας και Πολιτικών Επιστημών
• An Art Lawful as Eating: Feasting in Shakespeare – Dr. Anastasia Logotheti, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας
• Of Feeding and Being Fed: Women Chefs in Food Films – Dr. Melenia Arouh, καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Επικοινωνίας
Οι παρουσιάσεις θα είναι στην αγγλική γλώσσα
Πέμπτη 11 Απριλίου 2013, 18:00-21:00
Είσοδος δωρεάν
Πληροφορίες, κρατήσεις: 210 6009800, εσωτ. 1109
DEREE – The American College of Greece
Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή