Παραδοσιακά
Τραγούδια της Κρήτης στο Ξέφωτο της Θεσσαλονίκης
Το Σάββατο 11 Μαΐου η μουσική σκηνή Ξέφωτο, της Θεσσαλονίκης, φιλοξενεί τους ”Από πριν και από μετά” σ’ ένα πρόγραμμα αυστηρά Κρητικό.

A
A
Ένα μουσικό αφιέρωμα που περιλαμβάνει ήχους και μελωδίες από τη μια άκρη του νησιού μέχρι την άλλη , από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία. Σκοποί και τραγούδια από την ευρύτερη μουσική παράδοση της Κρήτης ,που η γέννηση τους τοποθετείται βαθιά στο χρόνο, αλλά και μελωδίες νεότερων δημιουργών και τραγουδοποιών . Κοντυλιές ,συρτά , πεντοζάλι ,ταμπαχανιώτικα και πολλά άλλα παιγμένα με το ιδιαίτερο μουσικό ύφος του βιολιού θα σας συναρπάσουν ,θα σας μαγέψουν και θα σας ταξιδέψουν στο όμορφο νησί της Κρήτης!
Μουσικοί: Καμηλάκη Αρετή στο βιολί και το τραγούδι, Μιχάλης Κουνέλης, Πορφυρίδης Χάρης στο λαούτο, Χρυσοβαλάντης Ουζουνίδης στην κιθάρα και το τραγούδι.
Ξέφωτο: Λυκούργου 1-3, Λαδάδικα
Τηλέφωνο: 2314015911
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΛΕΞ: Μόλις ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη συναυλία του – Το καλοκαίρι στο ΟΑΚΑ
Η Νεφέλη Φασούλη είναι Wyrd – Τραγουδά στα αραβικά και δίνει νέα πνοή σε αγαπημένα κομμάτια
Νέα εποχή για την COSMOTE που ενώνει τις δυνάμεις της με την TELEKOM
Κατερίνα Βρανά: 8 χρόνια από την ημέρα που της άλλαξε τη ζωή – «8 χρόνια επιβίωσης»
Ο R.A. The Rugged Man live στην Αθήνα
Αυτά τα 10 τρόφιμα θα σε βοηθήσουν να έχεις υγιή και γερά δόντια
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία 2025-2026
Η Alexandra Sieti στο Gazarte Roof Stage για ένα interactive live κάτω από τα αστέρια
Toxicity, των Γιώργου Νικολόπουλου και Μαρίας Δαμασιώτη στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα
Danish String Quartet στο Μέγαρο – Σοστακόβιτς με βλέμμα από τον Βορρά