Τις Μυκήνες προτείνει στους αναγνώστες του το CNN
Τα αρχαία ελληνικά μνημεία είναι ένας πόλος έλξης για επισκέπτες από όλον τον πλανήτη. Το CNN ανάμεσα σε 15 μνημεία, που ίσως οι αναγνώστες του δεν γνωρίζουν, συστήνει και τις Μυκήνες, την πόλη του θρυλικού Βασιλιά Αγαμέμνονα, δίνοντας ένα ακόμα κίνητρο σε τουρίστες που λατρεύουν τα μνημεία του πολιτισμού, να επισκεφτούν την Ελλάδα (όχι πως το χρειάζονται κι ιδιαίτερα, καθώς σε αυτόν τον τομέα η χώρα μας είναι top προορισμός).
Οι “πολύχρυσες Μυκήνες” συστήνονται από το CNN ως ένας από τους πιο σημαντικούς, αν και όχι πιο γνωστούς, αρχαιολογικούς προορισμούς στον κόσμο, καθώς και ως ένα από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς που προστατεύονται από την UNESCO.
Εκτός από τις Μυκήνες, στην λίστα με αρχαιολογικά μνημεία από 15 χώρες, προτείνονται και δύο αρχαιολογικές τοποθεσίες από την Κύπρο. Συγκεκριμένα, το CNN συστήνει στους αναγνώστες του την αρχαία πόλη Κούριο με το αμφιθέατρο 3,5 χιλιάδων θέσεων και τον αρχαιολογικό χώρο της Πάφου.
Επίσης, συστήνονται οι Θήβες της Αιγύπτου, το φρούριο-ανάκτορο του Ηρώδη του Μέγα στη Μασάντα (Ισραήλ), το οποίο έγινε τόπος μιας θρυλικής πολιορκίας των Εβραίων από τους Ρωμαίους (κάτι σαν το δικό μας Μεσολόγγι, αλλά πολλούς αιώνες πιο πριν). Επίσης, η αρχαία πόλη Γέρασα στην Ιορδανία με τα ελληνικά και ρωμαϊκά μνημεία, την οποία ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος και αργότερα την κατέλαβαν οι Ρωμαίοι. Επίσης, η Καρχηδόνα στην Τυνησία, η οποία καταστράφηκε μεν από τους Ρωμαίους, αλλά στην συνέχεια την ξαναέχτισαν, καθώς και το Λουμπίνι στο Νεπάλ, τόπος γέννησης του Βούδα, αλλά και ο τάφος του Κομφούκιου στην Κίνα.
Άλλες περιοχές που παρουσιάζονται είναι επίσης οι ρωμαϊκές τοποθεσίες στις πόλεις Αρλ και Νιμ στη Γαλλία, οι ετρουσκικές νεκρόπολεις του Σερβετέρι και της Ταρκίνια στην Ιταλία, οι θρακικές αρχαιότητες στο Χάσκοβο Βουλγαρίας, το παλάτι του Διοκλητιανού στo Σπλιτ της Κροατίας, τα ντολμέν στην Κορέα, οι μεγαλιθικοί ναοί της Μάλτας, και η πρωτεύουσα των Χετταίων, Χατούσα, στην Τουρκία.
Το CNN αναφέρεται στις Μυκήνες, ξεκινώντας από τις ανασκαφές του Ερρίκου Σλίμαν και την ανακάλυψη της Χρυσής μάσκας του Αγαμέμνονα από τάφο το 1876- αν και εκφράζονται επιφυλάξεις για το κατά πόσον το εύρημα ανήκει στον θρυλικό Βασιλιά. Ωστόσο η αυτοκρατορία των Μυκηνών ήταν πραγματική και επηρέασε βαθύτατα τον αρχαίο κόσμο, όπως γράφει το CNN. Κάνει ιδιαίτερη αναφορά, όπως είναι φυσικό, στην Πύλη των Λεόντων.