MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι θα δούμε φέτος στο Θέατρο του Νέου Κόσμου; Το πρόγραμμα για τη σεζόν 2013-14

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου που φημίζεται για τις τολμηρές του επιλογές και την έμφαση στην ελληνική και διεθνή νέα εργογραφία, φέτος μας επιφυλάσσει παραγωγές και συμπαραγωγές, παλιούς και καινούργιους φίλους και συνεργάτες, κλασικά και σύγχρονα έργα, διασκευές από τη λογοτεχνία, κωμωδίες και δράματα.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (ΠΑΝΩ ΧΩΡΟΣ)

Η ρομαντική μου ιστορία του D. C. Jackson
Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου, Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Σκηνικά-Κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου, Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου, Μουσική επιμέλεια: Νέστωρ Κοψιδάς, Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης, Βίντεο: Παντελής Μάκκας
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάκης Παπαδημητρίου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Σύρμω Κεκέ
H Ρομαντική μου ιστορία του νεότατου σκωτσέζου συγγραφέα D. C. Jackson είναι ένα έργο που με εργαλείο το χιούμορ μιλάει για τη μοναξιά, τη δυσκολία της επικοινωνίας, την αυταπάτη, την αγάπη, την πάλη των δύο φύλων και τους συμβιβασμούς. Ένα έργο για τη δύσκολη προσπάθεια των ανθρώπων να δημιουργήσουν σχέσεις, μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον της πόλης και της δουλειάς, που προσγειώνει απότομα τους 35άρηδες στην ενήλικη ζωή. Το έργο παίχτηκε και βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου 2010 και έκτοτε έχει φτάσει ως την Αμερική και την Αυστραλία, παντού με μεγάλη επιτυχία. Στην αρχή την ιστορία την παρακολουθούμε από τη σκοπιά του άντρα, που υποτίθεται ότι προσπαθεί να βγει από μια σχέση που δημιούργησε με μια συνάδελφο μόλις έπιασε δουλειά στο γραφείο. Όμως την ιστορία την ακούμε και από την πλευρά της γυναίκας και τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.
Επαναλαμβάνεται για 6 εβδομάδες, από 9.10.2013 μέχρι 17.11.2013.

Αστερισμοί του Νικ Πέιν [Συμπαραγωγή με τον ΘΟΚ]
Μετάφραση: Δημήτρης Κιούσης, Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Σκηνικά-Κοστούμια: Παντελής Μάκκας, Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπριμπίλης, Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Στελλάτου, Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Στεφανία Γουλιώτη, Μάκης Παπαδημητρίου
Η Μάριαν και ο Ρόλαντ. Εκείνη θεωρητική φυσικός κι εκείνος μελισσοκόμος, συναντιούνται σ’ ένα φιλικό σπίτι κι έτσι αρχίζει η ερωτική τους ιστορία. Ή τουλάχιστον μια από τις πολλές πιθανότητες αυτής της ιστορίας. Γιατί σύμφωνα με την κβαντική θεωρία, που μελετάει η Μάριαν, στο κβαντικό πολυσύμπαν, κάθε επιλογή που έχεις κάνει, κάθε απόφαση που έχεις πάρει ή δεν έχεις πάρει στη ζωή σου, όλα αυτά συνυπάρχουν σ’ ένα αφάνταστα πολύπλοκο σύστημα από παράλληλα σύμπαντα. Στο φως αυτής ακριβώς της θεωρίας παρακολουθούμε τη σχέση των δύο χαρακτήρων, καθώς συναντιούνται / φτιάχνουν μια σχέση / δεν καταφέρνουν να φτιάξουν μια σχέση / κάνουν έρωτα / δεν κάνουν έρωτα / μένουν μαζί / απατούν ο ένας τον άλλο / ζουν μια μονογαμική σχέση / χωρίζουν / ξαναβρίσκονται κοκ. Διαφορετικές εκδοχές όπως τις υπαγορεύουν διαφορετικοί παράγοντες. Οι άνθρωποι στο μεγαλείο και στην αδυναμία τους. Ένα έργο που θέτει ερωτήματα για το ρόλο της τύχης και της ελεύθερης βούλησης στη ζωή των ανθρώπων, για τη γιορτή και το πένθος της ύπαρξης.
Το έργο ανέβηκε τον Ιανουάριο του 2012 στο Ρόγιαλ Κορτ του Λονδίνου και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους μεταφέρθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο θέατρο Duke of York’s του Γουέστ Εντ. Βραβείο καλύτερου έργου 2012 εφημερίδας Evening Standard, Βραβείο Χάρολντ Πίντερ 2012.
Από 20.11.2013 μέχρι 13.4.2014

Γιοι και κόρες [Ομάδα Sforaris]
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός, Σκηνικά-Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου, Μουσική: Χρύσανθος Χριστοδούλου, Επιμέλεια κίνησης: Αλεξία Μπεζίκη, Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Γλάστρας, Άννα Ελεφάντη, Μαρία Κοσκινά, Αλεξία Μπεζίκη, Γιώργος Παπαπαύλου
Μπορείτε να θυμηθείτε την ιστορία που στιγμάτισε τη ζωή σας; Το ερώτημα αυτό τέθηκε από τους συντελεστές της παράστασης σε ηλικιωμένους από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Από τις ιστορίες που συγκεντρώθηκαν, επιλέχτηκαν εκείνες που διαδραματίστηκαν παράλληλα με γνωστά ιστορικά γεγονότα και διέτρεξαν την ελληνική ζωή των τελευταίων εκατό χρόνων.
Από 7.10.2013 μέχρι 8.4.2014

Θέατρο για εφήβους
Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ (διασκευή για εφήβους) [Ομάδες 4Frontal & ω²]
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη, Μουσική Σύνθεση: Σταύρος Γιαννουλάδης- Σπύρος Πανταζής, Βοηθός Σκηνοθέτη: Θανάσης Ζερίτης, Θεατροπαιδαγωγικό Υλικό: Ηρώ Ποταμούση, Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Γιαννουλάδης, Αποστόλης Κουτσιανικούλης, Ελένη Κουτσιούμπα, Γρηγόρης Λιακόπουλος, Αριστέα Σταφυλαράκη
Μια παράσταση για νέους που διαχειρίζεται πολλαπλές πραγματικότητες, διαστέλλει το χώρο και το χρόνο και προτείνει τη σχετικότητα και την αμφισβήτηση ως θεμελιώδεις αρχές της ατομικής και συλλογικής ανάπτυξης.
Από 5.10.2013 μέχρι 11.1.2014
Από 18.1.2014 μέχρι 12.4.2014 η ίδια ομάδα θα παρουσιάζει μια ελεύθερη διασκευή του Φάουστ του Γκαίτε για εφηβικό κοινό.

Θέατρο για παιδιά
Ο Γιαννάκης, παράσταση βασισμένη σε λαϊκό παραμύθι [Καλλιτεχνική εταιρεία aRT]
Κείμενο: Γιοβάννα Μακκά, Σκηνοθεσία: Νικολέττα Βλαβιανού, Μουσική: Κωνσταντίνος Ψάλλας, Σκηνικά – Κοστούμια – Φωτισμοί: Καλλιτεχνική εταιρεία aRT.
Ερμηνεύει η ομάδα art: Νικήτας Αναστόπουλος, Νικολέττα Βλαβιανού, Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Ελένη Καρβέλη, Γιοβάννα Μακκά, Ρεγγίνα Παντελίδη.
Μέσα από τα παραμύθια της γιαγιάς γνωρίζουμε τον Γιαννάκη. Ένα παιδί δώδεκα χρόνων που ήρθε στη ζωή απ’ τα δάκρυα μιας τσοπάνισσας. Ο τσοπάνος πατέρας του, με την τρυφερότητά του, του δίνει το εισιτήριο για το μεγάλο παλάτι και την αγκαλιά του βασιλιά. Όμως, ο Γιαννάκης παρακούει την μητέρα του κι έτσι στο δρόμο προς το παλάτι μπλέκεται σ’ ένα κουβάρι που μόνο θεϊκή δύναμη μπορεί να λύσει. Ώσπου να βρεθεί η λύση, ο Γκρινιάρης, ένας γκρινιάρης δουλευτής, και τα κακόβουλα σχέδιά του, έρχονται να ταράξουν τον φίλο μας και να του χαρίσουν τρομερές ταλαιπωρίες. Πηγάδια, κήποι που μοιάζουν φυλακές, στοιχήματα αγωνίας, μέλισσες, αετοί, μερμύγκια βρίσκονται στον δρόμο του Γιαννάκη. Μια μεγάλη αλήθεια σφραγίστηκε με όρκο να μην αποκαλυφθεί. Το μυστικό φυλάγεται καλά στα χέρια του Γκρινιάρη αλλά όχι για πολύ.
Από 24.11.2013 μέχρι 26.1.2014

ΚΑΤΩ ΧΩΡΟΣ

Ο Μουνής της Λένας Κιτσοπούλου [Ομάδες 4Frontal & ω²]
Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Πάνος Τοψίδης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαϊστράλη και Αριστέα Σταφυλαράκη.
Ο Μουνής ζει στην επαρχία και ζωγραφίζει τις ιστορίες του χωριού πάνω στα τραπεζομάντηλα του καφενείου, όπως τις βλέπει μπροστά του να εξελίσσονται. Όλοι οι κάτοικοι αυτού του χωριού έχουν παρατσούκλια και ο Μουνής πήρε το δικό του απλά γιατί μεγάλωνε ανάμεσα σε γυναίκες…
Από 10.10.2013 μέχρι 15.12.2013

Λαχταράω της Σάρα Κέιν [Εταιρεία θεάτρου Θέρος]
Μετάφραση: Ντόρη Μάντζαρη, Σκηνοθεσία: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη, Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής, Σκηνικά: Σύλβια Παπακωνσταντίνου, Κοστούμια: Νικολέτα Παναγιώτου, Φωτογραφίες – βίντεο εγκατάσταση: Έλλη Τσάτσου, Artwork: Κάκια Κωνσταντινάκη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη, Ελένη Ορνεράκη, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Γεράσιμος Πετικάρης
Δυο γυναίκες και δυο άντρες μιλούν για τον έρωτα και την αγάπη, την ελπίδα, την επιθυμία, την απογοήτευση, την απελπισία και τη μοναξιά. Δε γίνεται ποτέ σαφές το ποιοι είναι, αν υπάρχουν μεταξύ τους σχέσεις ή αν έχουν συναντηθεί τυχαία.
Στο Λαχταράω, ένα κουαρτέτο μπερδεμένων και κατακερματισμένων ανθρώπων, μιλούν για το βάρος του παρελθόντος τους, την απογοήτευση του παρόντος και τη λαχτάρα τους για ένα καλύτερο μέλλον, λυτρωμένο κι απελευθερωμένο.
Από 21.10.2013 μέχρι 10.12.2013

Οι δανειστές του Στρίντμπεργκ [Πολιτιστική εταιρεία KNOT]
Μετάφραση: Μαργαρίτα Μέλμπεργκ, Σκηνοθεσία: Θέμελης Γλυνάτσης, Σκηνικά: Αδριανός Ζαχαριάς, Κοστούμια: Μαργαρίτα Δοσούλα, Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Συμεών Τσακίρης, Σοφία Μαραθάκη, Αντώνης Αντωνόπουλος και Αλεξάνδρα Ντεληθέου
Οι Δανειστές του Σουηδού συγγραφέα August Strindberg χαρτογραφούν τη διάλυση του γάμου της Θέκλας και του Άντολφ με φόντο ένα θέρετρο, όταν δέχονται μια απρόσμενη επίσκεψη από τον Γκούσταβ, τον πρώτο σύζυγο της Θέκλας. Με βασικό εργαλείο τρεις εξαιρετικά λεπτοδουλεμένους διαλόγους, ο συγγραφέας πλάθει ένα σύμπαν αστείρευτης βίας και απύθμενου μίσους που οδηγεί την Θέκλα και τον Άντολφ στην καταστροφή και στον Γκούσταβ σε ένα μοχθηρό θρίαμβο. Είναι ένα έργο περί προσωπικής, αμείλικτης εκδίκησης σε ένα τοπίο που ενώ φαντάζει πέρα για πέρα ρεαλιστικό, δονείται υπόγεια τόσο από τις ψυχικές εντάσεις, όσο και από παράδοξα σύμβολα και παρουσίες. Παρόλο που Οι Δανειστές θεωρούνται πλέον ένα κλασσικό έργο, από την πρώτη επαφή κιόλας καταλαβαίνει κανείς τον πειραματισμό, την ακρότητα και την αμεσότητά του.
Από 21.12.2013 μέχρι 13.4.2014

Μεσοπέλαγα του Σλαβομίρ Μρόζεκ
Μετάφραση: Κυριακή Καζελίδου, Σκηνοθεσία: Αγγελική Γκιργκινούδη, Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης, Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Στελλάτου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Νιάρος, Βασίλης Παγανόπουλος, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος
Τελειώσαν όλες οι προμήθειες; Τελειώσαν όλες οι προμήθειες. Τρεις ναυαγοί σε μια σχεδία. Και τότε ρίξανε τον κλήρο;
Από 16.12.2013 μέχρι 18.2.2014

Εσωτερικό του Μωρίς Μαίτερλινκ [Ομάδα θεάτρου ΑΤΟΝΑλ]
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης, Σκηνοθεσία: Σοφία Μαραθάκη, Δραματουργία: Ελένη Τριανταφυλλοπούλου, Σκηνικά: Εύα Μαραθάκη, Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, Μουσική: Βασίλης Τζαβάρας, Επιμέλεια κίνησης: Βρισηίδα Σολωμού, Φωτογραφίες: Andrea Bonetti
Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλεξάνδρα Ντεληθέου, Εύα Νικηφόρου κ.ά.
Τι είναι το Εσωτερικό; Τι είναι αυτό το τόσο σημαντικό που διαδραματίζεται μέσα ώστε να μας παρασύρει σε μια σιωπηλή αλλά γεμάτη αγωνία παρατήρηση; Με ένα παιχνίδι διπλής θέασης όπου τόσο το κοινό όσο και τα πρόσωπα του έργου μοιάζει να βρίσκονται τοποθετημένα πίσω από μια κλειδαρότρυπα, ο Maeterlinck επιχειρεί να τοποθετήσει με τη σειρά του τον άνθρωπο απέναντι στο αναπόφευκτο και μη αναστρέψιμο γεγονός του θανάτου. Μάρτυρες, ηδονοβλεψίες ή απλά παρατηρητές; Ποιος μπορεί να απαντήσει με ευκολία όταν μάλιστα κατά τη διάρκεια του έργου έρχεται αντιμέτωπος με μια αφόρητη υποψία: μήπως το Εσωτερικό είναι τελικά ένα κάτοπτρο που καθρεφτίζει το δικό μας εύθραυστο κι ανοχύρωτο εσωτερικό τοπίο;
Από 24.2.2014 μέχρι 15.4.2014

ΔΩΜΑ

« … », παράσταση με αφορμή την ταινία Persona του Ingmar Bergman [Εταιρεία Ναυτίλος]
Μετάφραση – Διασκευή: Αναστασία Τζέλλου, Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου, Δραματουργία: Αναστασία Τζέλλου, Σκηνικά – Κοστούμια – Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη, Βοηθός σκηνοθέτη – Οργάνωση παραγωγής: Θέμης Θεοχάρογλου, Φωτογραφίες: Ελισάβετ Αντάπαση, Sound design: Κώστας Βόμβολος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαριλού Βόμβολου, Κατερίνα Σισίννι, Γιώργος Μακρής, Άννα Γριβάκου, Θέμης Θεοχάρογλου
Μπορεί να είναι κανείς δύο πρόσωπα την ίδια στιγμή; Μια παράσταση από το λόγο στη σιωπή και από τον Εαυτό στον Άλλο. Η Ελίζαμπεθ Βόγκλερ είναι ηθοποιός που, ενώ υποδύεται την Ηλέκτρα, χάνει τη φωνή της καταφεύγοντας σε μία σιωπηρή απομόνωση, και πέφτει σε κατατονία. Η Άλμα είναι η νοσοκόμα που θα αναλάβει να τη φροντίζει. Η σχέση όσμωσης που αναπτύσσουν είναι μια πορεία από τις συγκεκριμένες ταυτότητες που φέρουν, στην απώλεια και την ανασυγκρότησή τους. Μια διαδρομή από τον κοινωνικό ρόλο στο ρόλο του μύχιου Εγώ. Τα πρόσωπα συγχέονται, σχεδόν συγχωνεύονται, κι ο προσδιορισμός παραίσθησης και πραγματικότητας είναι ένα παιχνίδι που θα παιχτεί μέχρι τέλους. Μέχρι να πάψει να έχει ενδιαφέρον.
Από 2.10.2013 μέχρι 13.10.2013

Η αληθινή ταυτότητα της Τζίνα Ντέηβις, παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Richard Flanagan «Άγνωστη τρομοκράτισσα» [Εταιρεία «Ελένη Κίρκη Καραλή»]
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου, Βασιλική Τρουφάκου, Διασκευή: Ελένη Ευθυμίου, Αναστασία Τζέλλου, Δραματουργία: Αναστασία Τζέλλου, Σκηνικά-Κοστούμια: Ελισάβετ Αντάπαση, Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, Επιμέλεια κίνησης: Χαρά Κότσαλη, Βίντεο-Φωτογραφία: Νύσος Βασιλόπουλος, Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Μπιρμπίλη-Καραλέκα.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Ευθυμίου, Γιώργος Μακρής, Βασιλική Τρουφάκου
Ένα αστυνομικό μυστήριο που δημιουργείται από το τίποτα, μια όμορφη χορεύτρια με ταπεινά όνειρα που σε μια νύχτα βαφτίζεται περιβόητη τρομοκράτισσα, ο ρόλος των μίντια στη δημιουργία μιας είδησης. Με τρόπο άμεσο, κωμικό αλλά και με έντονο κοινωνικοπολιτικό σχόλιο, η παράσταση επιδιώκει να μιλήσει για όλα αυτά που μας συμβαίνουν και προσπαθούμε ν’ αποσιωπήσουμε…
Από 7.10.2013 μέχρι 12.11.2013

Εκτός εαυτού της Μαρίας Γιαγιάννου [Ομάδα Αν-Κι]
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιανναράκος, Σκηνική εγκατάσταση: Ιβάν Παπαδόπουλος, Μουσική live: κωστας γ, Βοηθός σκηνοθέτη: Πένυ Ζήση, Κίνηση: Δήμος Αμπράζης, Κοστούμια: Μαρία Λάφη-Νάσια Σπανού, Φωτογραφίες: Θοδωρής Σταμπέλος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρβίνα Πιτυχούτη, Αποστόλης Κουτσιανικούλης
Το Εκτός Εαυτού είναι ένα κωμικό δράμα πέντε πράξεων και διάρκειας 70΄, που αφηγείται την ιστορία δύο ανθρώπων-ρόλων που συναντιούνται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για να μπλεχτούν σ’ ένα παιχνίδι που άλλοτε μοιάζει με αισθησιακό σκάκι κι άλλοτε με νευρικό πινγκ-πονγκ. Μια κωμωδία τακτοποιημένη πάνω στο χάος της ύπαρξης.
Από 23.10.2013 μέχρι 9.1.2014

Διάδρομος της Ευσταθίας [Ομάδα Endorfini]
Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου, Μουσική: Λένα Πλάτωνος, Ενορχήστρωση: Λένα Πλάτωνος, Στέργιος Τσιρλιάγκος, Sound design, mixes: Στέργιος Τσιρλιάγκος, Χορογραφία-Kινησιολογία: Πέρσα Σταματοπούλου, Video art: Ελένη Πολιτοπούλου – Δημήτρης Αβραμόπουλος, Οπερατέρ: Νίκος Ψαρίδης, Φωτισμοί: Γιώργος Χαραλάμπους (Azaad), Make up artist: Μαρία Ιωαννίδου
Παίζει η ηθοποιός: Μάνια Παπαδημητρίου
Μια μικροσκοπική γυναίκα, κάπως αλλόκοτη, σε παραλήρημα, τρέχει συνεχώς, μόνη της και καταϊδρωμένη, πάνω σε ένα διάδρομο γυμναστηρίου. Μουσική στη διαπασών. Πάνω στην τελευταίας τεχνολογίας κορδέλα του διαδρόμου ξεδιπλώνει έναν ιδιότυπο, χειμαρρώδη λόγο…Μονολογεί για τη ζωή της, τις σπουδές της, για το γραφείο της και φαίνεται περήφανη και ικανοποιημένη για τις μέχρι τώρα κατακτήσεις της… Καθώς συνεχίζει όμως η πορεία πάνω στο διάδρομο, αρχίζει να διαφαίνεται η «σκοτεινή» πλευρά των πραγμάτων και η τρομαχτική αλήθεια που κρύβεται πίσω από τα χιλιάδες χιλιόμετρα που διανύει…
Η παράσταση ανέβηκε με επιτυχία για πρώτη φορά πέρσι και συνεχίζει φέτος να διανύει χιλιόμετρα, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Από 18.10.2013 μέχρι 12.1.2014

Περσινή αρραβωνιαστικιά της Ζυράννας Ζατέλη [Ομάδα Elephas tiliensis]
Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου, Μουσική: costinho (Κωστής Ζουλιάτης), Σκηνικός χώρος, Video Installation: Λυδία Ανδριώτη, Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού, Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα, Επιμέλεια κίνησης: Ξένια Θεμελή
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ξένια Θεμελή, Σύρμω Κεκέ, Τατιάνα Άννα Πίττα
Η «Περσινή αρραβωνιαστικιά» είναι το πρώτο διήγημα του πρώτου βιβλίου της Ζυράννας Ζατέλη. Πρόκειται για μια εξομολόγηση ενός κοριτσιού για το μυστικό αρραβώνα της με τον Μάρκο την Πρωτοχρονιά του 1961. Τρεις γυναίκες ανασυνθέτουν τον κόσμο του διηγήματος. Στο πρόσωπο των τριών γυναικών-ηθοποιών το κορίτσι του διηγήματος αναζητά τη μορφή του.
Από 17.1.2013 μέχρι 13.4.2014

Ντόροθυ του Λοΐζου Καμπούρη [Ομάδα Μέτατρων]
Σκηνοθεσία: Λοΐζος Καμπούρης, Ενδυματολόγος – Σχεδιαστής Ενδυμάτων: Βασίλης Μπαρμπαρίγος, Σκηνογραφία: Aka Lab Architects, Πρωτότυπη Μουσική: Σόνια Μπαξεβάνη
Παίζει η ηθοποιός: Φωτεινή Τιμοθέου
Το έργο Ντόροθυ είναι ο μονόλογος μίας γυναίκας που πάσχει από καρκίνο. Η εξομολόγηση, το μοίρασμα ολόκληρης της ζωής της. Από τη γέννησή της και το πέρασμα των πρώτων χρόνων της στην Κύπρο, τη μετανάστευσή της στο Λονδίνο, τη μετέπειτα πορεία της στην Ελλάδα, το μεγάλο της έρωτα, αλλά και τον άντρα της –τον πατέρα των παιδιών της. Το πάθος της για τη σοκολάτα και το τσιγάρο, τις χαρές της, τις ανησυχίες της για τη ζωή αλλά και την εκβάθυνση στην αρρώστια της μέσα από τα μάτια της ψυχής της.
Το έργο πραγματεύεται μία ψυχή εγκλωβισμένη στη μέση διάσταση, την ανάγκη της να κοινωνήσει την ιστορία της, να αφήσει τα «βαρίδια» της και να φύγει ήρεμη πια.
Από 2.12.2013 μέχρι 28.1.2014

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ & ΙΔΡΥΜΑΤΑ
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου θέλει να συνεχίσει για 12η χρονιά την κινητή μονάδα θεάτρου για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα με το έργο της Μαρίας Παπαλέξη Ξημερώνει σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη. Αν βρεθούν οι πόροι, δεν θα περιοριστούμε στα νοσοκομεία, αλλά θα ρίξουμε βάρος και σε ευαίσθητες ομάδες παιδιών που λόγω συνθηκών είναι αποκλεισμένες εκτός των άλλων και από το θέατρο. Η εποχή μας χρειάζεται αντανακλαστικά αλληλεγγύης.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα