Έλα να φτιάξουμε χαρτογκράφιτι στο Καλλιμάρμαρο
Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας, η Actionaid υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο Καλλιμάρμαρο για την κατασκευή ενός εντυπωσιακού πολύχρωμου χαρτογκράφιτι ως ένα μήνυμα αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της πείνας.

A
A
Η λέξη χαρτογκράφιτι προέρχεται από τα γκράφιτι που σχηματίζονται από χιλιάδες οριγκάμι; Και τι είναι οριγκάμι; Είναι διπλωμένα χρωματιστά χαρτιά, δηλαδή μια πιο περίτεχνη εκδοχή των χάρτινων καραβιών και σαϊτών.
Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής 20 Οκτωβρίου, ο καθένας μπορεί να προσθέσει το δικό του οριγκάμι, ακολουθώντας τις απλές οδηγίες που θα δοθούν στην εκδήλωση. Στο τέλος της δράσης θα βγουν φωτογραφίες που θα αποτυπώσουν το εφήμερο αυτό έργο τέχνης και στη συνέχεια θα αφαιρεθούν τα διπλωμένα χαρτάκια για να μείνει το μνημείο ανέπαφο.
Εάν κάποιος/α ξέρει πώς να φτιάχνει οριγκάμι και θα ήθελε να βοηθήσει εθελοντικά την ημέρα της εκδήλωσης, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας [email protected] ή 2109212321.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
COSMOTE TV: Πρεμιέρα για τη σειρά «MobLand»
Adolescence: Τι αποκαλύπτουν οι σκηνές με την ψυχολόγο
H βραβευμένη με Grammy Arooj Aftab στο WOW – Women of the World Athens
Ο δήμος Αθηναίων βραβεύει τα πιο πράσινα μπαλκόνια, ταράτσες και αυλές
Θέατρο Πορεία: Λουκία Μιχαλοπούλου και Δημήτρης Τάρλοου διαβάζουν Μαρίνα Καραγάτση και Παπαδιαμάντη για καλό σκοπό
Ον Off Studio: Το πρόγραμμα μουσικών παραστάσεων του Απριλίου
Η Breitling παρουσιάζει το νέο Navitimer με ένα εντυπωσιακό καντράν
Λαμπρά Παράσιτα, του Philip Ridley στο ΠΛΥΦΑ
“Botanicals”: Κυκλοφόρησε το πρώτο solo άλμπουμ της Ren Water
ΥΠΠΟ: «Τέλος» οι εργασίες κατασκευής μπροστά από το Καλλιμάρμαρο