Ξενάγηση στις πιο νόστιμες γωνιές της Αθήνας!
Από ποιο ζαχαροπλαστείο προμηθευόταν τα γλυκά της η Μαρία Κάλλας και η Γκρέις Κέλλυ; Πόσα είδη αλατιού υπάρχουν και τι ακριβώς είναι το σκορπιδόχορτο; Τι το ιδιαίτερο έχουν οι κρητικοί λουκουμάδες και τους προτιμούν οι ηθοποιοί του Εθνικού; Υπάρχουν σήμερα «μπακαλόγατοι» και παντοπωλεία; Από πού ψώνιζε τις ελιές για τη σαλάτα του ο Θανάσης Βέγγος;Σε αυτά τα ερωτήματα θα σας απαντήσοουν οι Αtenistas, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, από τις 11.00 έως τις 16.00 σε μια βόλτα, όπου θα μπορείτε να ανακαλύψετε τις γλυκιές κι αλμυρές γεύσεις της Αθήνας χάρη στο OpenWalkAthens .
Το atenistas OpenWalkAthens (OWA) είναι ένας ανοιχτός περίπατος που καλεί τους Αθηναίους να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της πόλης και των ανθρώπων της. Ο δεύτερος περίπατος είναι γαστρονομικός και αφορά σε νέα και παλιά καταστήματα (παντοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ταβέρνες και μαγαζιά με εξειδικευμένες γεύσεις) που λειτουργούν στην καρδιά της πόλης. Σκοπός του OWA, η ανάδειξή τους και η ενημέρωση των Αθηναίων για την ιστορικότητα γειτονιών του κέντρου.
Πώς γίνεται;
Αφού προμηθευτείτε τον χάρτη από το σημείο εκκίνησης, θα περιηγείστε από τις 11.00 ως τις 16.00 στα 21 μαγαζιά που θα είναι ανοικτά ειδικά για την περίσταση και θα παρουσιάζουν-κερνούν τα καλούδια τους.
Σημείο εκκίνησης: Αριστοκρατικόν, Βουλής 7, Σύνταγμα
Τι θα μάθετε;
Από ποιο ζαχαροπλαστείο προμηθευόταν τα γλυκά της η Μαρία Κάλλας και η Γκρέις Κέλλυ; Πόσα είδη αλατιού υπάρχουν και τι ακριβώς είναι το σκορπιδόχορτο; Πού μπορεί να βρει κανείς σιφναίικα αμυγδαλωτά στην καρδιά της Αθήνας; Τι το ιδιαίτερο έχουν οι κρητικοί λουκουμάδες και τους προτιμούν οι ηθοποιοί του Εθνικού; Υπάρχουν σήμερα «μπακαλόγατοι» και παντοπωλεία; Από πού ψώνιζε τις ελιές για τη σαλάτα του ο Θανάσης Βέγγος; Πόσα είδη ξηρών καρπών και γλυκών του κουταλιού υπάρχουν; Πού βοηθά η κηραλοιφή και τι πρέπει να κάνετε για να μην κρυσταλλώνει το μέλι; Τι ιδιαίτερο παράγει η Λήμνος και τι η Λέσβος; Πού μπορεί να προμηθευτεί κανείς κανέλα και γαρίφαλο για να νοστιμίσει τη ζωή του; Πώς μοσχοβολά ο φρεσκοκαβουρδισμένος καφές; Υπάρχει παραδοσιακός πετρόμυλος στο κέντρο της πόλης; Ποιοι λουκουμάδες και παγωτό μηχανής μας κάνουν να νιώθουμε ξανά παιδιά; Πού τρώνε οι μερακλήδες μεζέδες και μαμαδίστικα πιάτα; Ποιο παραδοσιακό γιαούρτι και ρυζόγαλο καμαρώνει για τις περγαμηνές του; Πώς φτιάχνεται ο παστουρμάς και τι πρέπει να περιέχει ένα πλατώ αλλαντικών; Ποια είναι η πιο ξακουστή ελληνική φέτα και με τι συνοδεύεται ιδανικά η γραβιέρα; Και τέλος, τι μυστικά κρύβονται στα συνταγολόγια των λικέρ μιας ποτοποιίας;