Timeline Project-ένα θεατρικό παιχνίδι στο Studio Κινητήρα
Tο διαδικτυακό project της Βίκυς Αδάμου που εξελίχθηκε σε μαύρη κωμωδία, φιλοξενεί το studio του Κινητήρα από τις 2 Νοεμβρίου έως τις 29 Δεκεμβρίου.
Έξι ρόλοι βγαλμένοι από την πραγματική ζωή. Από τα social media δηλαδή. «Όλα αρχίζουν με ένα log in. Από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις φίλους, να επαναστατήσεις, να γίνεις dj, ποιητής, να κάνεις σεξ, να βρεις δουλειά ή να χάσεις την δουλειά σου, να πεις τον πόνο σου, τον καημό σου, την σαχλαμάρα σου. Αρκεί να θυμάσαι το password. Μετά όλα είναι εφικτά. Γιατί ποτέ δεν είσαι σίγουρος για το ποιος είναι στην άλλη πλευρά του υπολογιστή σου. Όλοι μαζί μπλέκονται και παίζουν σε μια σύμβαση μεταξύ του αληθινού και του ιδεατού εαυτού τους. Την ώρα που αναδεικνύεις το σέξι προφίλ σου μπορεί να καθαρίζεις πατάτες ή ενώ σηκώνεις το λάβαρο της εξέγερσης, να κάνεις ανταύγειες στο κομμωτήριο. Ένα παράθυρο συνομιλίας ανάμεσα σε δύο άβαταρ που με την μάσκα τους απαλλάσσονται από την βαρεμάρα της αλήθειας. Και καμιά φορά την ξεπερνούν. Γιατί στον κόσμο των άβαταρ όλα είναι εφικτά…» Το Timeline Project εξερευνά αυτόν το διαδικτυακό κόσμο που για κάποιους είναι μια παράλληλη εικονική πραγματικότητα και για κάποιους άλλους ένα κομμάτι της πραγματικότητας που την εμπλουτίζει. Ένα διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι στο Timeline μας και μια θεατρική παράσταση, που λειτουργούν μαζί αλλά και ανεξάρτητα.
Τι είναι:
Ένα θεατρικό παιχνίδι στην αρχική σου σελίδα. 6 θεατρικοί χαρακτήρες 24 ώρες το 24ωρο διαθέσιμοι να τους να τους μιλήσεις, να τους φλερτάρεις, να τους τρολλάρεις, να τους σκουντήσεις. Μπορείς να πάρεις μέρος με όποιον τρόπο επιλέξεις σε αυτό το πείραμα αλληλεπίδρασης μέχρι την στιγμή της συνάντησης σου μαζί τους.
Η παράσταση…
Έξι φανταστικοί αλλά και απόλυτα υπαρκτοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σου στέλνουν μία πρόσκληση να τους ακολουθήσεις στο διαδικτυακό τους ταξίδι. Το ταξίδι αυτό καταλήγει σε μια ζωντανή συνάντηση μαζί τους στον Κινητήρα, όπου έχεις την ευκαιρία να τους δεις από κοντά, να συνδεθείς μαζί τους online, να ποστάρεις κατά τη διάρκεια του έργου, και να ανακαλύψεις αν ο καθένας τους είναι αυτό που φαινόταν. Σε μια παράσταση – μαύρη κωμωδία, που με σκωπτική διάθεση εξερευνά τις αλλαγές στην πλατφόρμα της ανθρώπινης επικοινωνίας.