MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
28
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δεληβοριάς με φωνή… Μάλαμα: ένα “εχθρικό” τραγούδι που θα συζητηθεί (video)

Στο νέο τραγούδι που ερμηνεύει ο Φοίβος Δεληβοριάς, και το οποίο έχει τίτλο “Πες μου ποιος είναι ο εχθρός” (βλ. βίντεο παρακάτω), η διάθεση είναι “βαριά” και η φωνή του ερμηνευτή μοιάζει πάρα πολύ με αυτή του Σωκράτη Μάλαμα! Βέβαια αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις, δεν είναι η φωνητική ομοιότητα αλλά το ίδιο το τραγούδι, με την μελωδία και τους στίχους του.Πρόκειται για ένα κομμάτι που γράφτηκε για το soundtrack της ταινίας “Ο Εχθρός Μου”, του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, η οποία έχει αποσπάσει πολύ κολακευτικά σχόλια στα διεθνή φεστιβάλ όπου έχει προβληθεί μέχρι τώρα (μεταξύ των οποίων και οι Νύχτες Πρεμιέρας).

Monopoli Team

Στην ταινία, ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος τοποθετεί σε πρώτο πλάνο έναν αμετανόητα ιδεολόγο γεωπόνο, καταγράφει τις χαμένες αξίες και αποκαλύπτει την αλήθεια στην Αθήνα του σήμερα. Ο Μανώλης Μαυροματάκης, (που έγινε ευρέως γνωστός από τη διαφήμιση του “ομορφάντρα”), υποδύεται έναν άνθρωπο της διπλανής πόρτας, τον 48άχρονο, υπερήφανο οικογενειάρχη Κώστα Στασινό, ο οποίος ζει ήρεμα, σε μια μονοκατοικία στη Νέα Σμύρνη, μαζί με τη γυναίκα του Ράνια και τα δυο παιδιά τους, την 14χρονη Λουίζα και τον 17χρονο Ανδρέα. Η καθημερινότητά τους, γλυκιά και νωχελική, αναβλύζει γαλήνη αλλά και μια ξεχασμένη αρχοντιά που προδίδει σημάδια συναισθηματικής πληρότητας. Η λεηλασία του σπιτιού τους από μια αδίστακτη συμμορία, φέρνει τον ήρωα αντιμέτωπο με τα πιο δύσκολα διλήμματα της ζωής, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα που ταλανίζουν το σύνολο των ανθρώπων σε μια κοινωνία σε κρίση.

Ακολουθούν οι στίχοι του τραγουδιού, σε μουσική Άκη Δαούτη και στίχους Γιώργου Τσεμπερόπουλου, Σωτήρη Κακίση, Τάκη Συρέλη:

Κλείνω τα μάτια γιατί ο κόσμος με τυφλώνει
σκοτάδι από τα βλέφαρα να φτάσει στην καρδιά μου
Κλείνω τα μάτια γιατί η μέρα με πληγώνει,
τον εαυτό μου το διπλό δε θέλω πια κοντά μου.

Ποιός να ‘ναι αλήθεια ο εχθρός που τις ψυχές παγώνει;
Είναι ο ίδιος μου ο εαυτός κι ο χρόνος που τελειώνει
Ξένος στη γη ολόκληρη άγνωστος και σε μένα
σ’ αυτό το τούνελ το τυφλό μ’ όλα σταματημένα.

Από την άκρη των γκρεμών κρατιέμαι απ’ τον αέρα
απ’ τον αέρα των ψυχών τον πιο τρελό αέρα.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία και δείτε το trailer, εδώ

Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις αίθουσες στις 14 Νοεμβρίου.

Φωτογραφία: Μαίρη Χατζάκη

Περισσότερα από Περίεργα