Παρακολουθήσεων συνέχεια: Κι η κασκαντέρ της Angelina Jolie θύμα υποκλοπών!
Το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών δε θα μας αφήσει ποτέ ήσυχους. Αυτή τη φορά δεν είναι οι μυστικές υπηρεσίες, αλλά ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ. Και το θέμα δεν είναι κάποιο πολιτικό πρόσωπο, ούτε καν ένα πραγματικά διάσημο πρόσωπο. Είναι μια κασκαντέρ (!) της Angelina Jolie, η Eunice Hutheart, που αντικαθιστούσε την διάσημη ηθοποιό σε δύσκολες σκηνές της ταινίας Mr and Mrs Smith.
Σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, ιδιωτικός αστυνομικός που εργαζόταν για τις ταμπλόιντ εφημερίδες του αυστραλού μεγιστάνα του Τύπου Rupert Murdoch στη Βρετανία, παρακολουθούσε το τηλέφωνο της κασκαντέρ.
Η Eunice Hutheart έπεσε θύμα παρακολούθησης, όταν το θέμα για την σχέση της Jolie και του Brad Pitt ήταν πολύ καυτό και δεν υπήρχαν ακόμα πληροφορίες, δηλαδή το 2005-2006, κοντά δηλαδή στην περίοδο που γύρισαν την ταινία Mr and Mrs Smith, που αποτέλεσε και την έναρξη της ερωτικής τους σχέσης. Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ επιχείρησε, μέσω της παρακολούθησης της κασκαντέρ, να συλλέξει πληροφορίες για τη σχέση της ηθοποιού με τον Brad Pitt. Η κασκαντέρ, εκτός από συνεργάτης, ήταν και φίλη της Angelina Jolie.
Αυτές οι αποκαλύψεις έγιναν στην δίκη της Rebekah Brooks και του Andy Coulson στο Λονδίνο, υψηλόβαθμων στελεχών της εφημερίδας News of The World, που κατηγορείται ότι έκανε υποκλοπές, για να συλλέγει ειδήσεις, που θα αύξαναν την κυκλοφορία της.
Στο δικαστήριο ειπώθηκε ακόμα πωςι και το όνομα της Kate Middleton, συζύγου του διαδόχου του βρετανικού θρόνου βρέθηκε σε έναν κατάλογο με πιθανούς στόχους παρακολούθησης από τον ιδιωτικό αστυνομικό. Οι celebrities βρίσκονται κι αυτοί στο στόχαστρο.
Μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ότι οι παρακολουθήσεις διασήμων της showbiz- καταδικαστέες, όπως και να έχει- δεν μας αφορούν, όσο οι παρακολουθήσεις πολιτικών, που παίρνουν αποφάσεις για τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Όμως, τα ταμπλόιντ δεν σταματάνε μόνο στους celebrities. Παρακολουθούν και φίλους, συγγενείς ή οποιονδήποτε έχει κάποια σχέση με αυτούς. Αλλά και καθημερινούς ανθρώπους, που μπορεί να έχουν κάποια σχέση με μια είδηση, που απέχτησε δημοσιότητα. Επομένως, είναι κρίσιμο να μπαίνει κάποια τάξη σε αυτή την εισβολή διαφόρων ΜΜΕ, που καταστρατηγούν κάθε δεοντολογία (και όχι μόνο την δημοσιογραφική).
Ας ελπίσουμε ότι αυτή η δίκη στην Αγγλία, θα είναι μια αρχή προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Γιώργος Σμυρνής