MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
28
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Είναι “cool”, ξέρουν από βέσπα και σε περιμένουν στον Πειραιά!

Στην ταινία “Alfie”, o Jude Law παρουσιαζόταν ως η επιτομή του στυλ κυκλοφορώντας στη Νέα Υόρκη με τη βέσπα του. Ήταν ένα ακόμα παράδειγμα για τη θέση που μπορεί να έχει σήμερα η βέσπα στους δρόμους αλλά και στην… καρδιά μας!Η βέσπα δεν ανήκει μόνο στις ταινίες και στο retro style διαφόρων φωτογραφικών editorials. Συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας και να δίνει έναν άλλο αέρα οδικού στυλ στους κατόχους του ξεχωριστού αυτού δικύκλου. Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, οι Πειραιώτες vespisti και το club τους διοργανώνουν έκθεση στο Belle Amie, ένα από τα γνωστότερα και πιο ιστορικά στέκια της περιοχής, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια της λέσχης τους. Εκεί θα μπορέσουμε να δούμε ιδιαίτερες, εντυπωσιακές βέσπες, που έχουν κατασκευαστεί μέχρι το 1990, να γνωρίσουμε αφοσιωμένους vespisti και να μάθουμε περισσότερα για την ιστορία του δικύκλου με την ιταλική καταγωγή. Πριν όμως από το πειραιώτικο ραντεβού, ζητήσαμε από μερικούς από αυτούς να μας πουν τι το “μαγικό” έχει η σχέση με μια βέσπα…από την Αργυρώ Σταυρίδη

Monopoli Team

Value for money
Ο Διονύσης (36, ιδιωτικός υπάλληλος) από το Vespa Club Πειραιά, που μας βοήθησε πολύ στο ρεπορτάζ, απαντά με ειλικρίνεια στο “φλέγον” ζήτημα της κατανάλωσης καυσίμου, σε περίπτωση που καλοβλέπετε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε βέσπα:

“Οικονομική στο καύσιμο, δεν είναι ιδιαίτερα. Αυτό βέβαια ισχύει κυρίως για τις δίχρονες, γιατί οι πιο σύγχρονες, οι τετράχρονες, είναι πιο οικονομικές. Σημειώστε όμως ότι οι παλαιότερες είναι πιο οικονομικές στα service και στα ανταλλακτικά, πιο αξιόπιστες και με λιγότερες απαιτήσεις στην συντήρηση. Γενικά η διαχρονικότητα, η αποδεδειγμένη αξιοπιστία της και φυσικά η ιστορία της είναι στοιχεία που δεν μπορείς να προσπεράσεις, και για τα οποία αξίζει να οδηγείς βέσπα”.

Τα τρία Vespaθλον που διοργανώθηκαν παλαιότερα, το ’95, ’96 και ΄97, επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του Διονύση ως προς την αξιοπιστία: “Επρόκειτο για μια δοκιμασία οδηγών και μηχανών στην -πιο δύσκολη τότε- διαδρομή Πειραιά-Θεσσαλονίκη-Πειραιά! 1040 χλμ χωρίς στάση ήταν κάτι που απαιτούσε πολύ μεγάλη αντοχή!”, μας λέει έχοντας ζήσει την εμπειρία.

Η βέσπα αντέχει στον χρόνο, όπως και η “αιώνια πόλη”! Έλληνες vespisti στη Ρώμη:

vespa2

Μια αγάπη που εξαπλώνεται
Το ’90 υπήρχαν μόνο τρεις λέσχες στην Ελλάδα: στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τον Πειραιά. Τώρα υπάρχουν πάνω από 25 λέσχες, με καταστατικό ή χωρίς, καθώς και αρκετές ομάδες ή παρέες σε διάφορες πόλεις, αλλά και τρία forum όπου μαζεύεται ο vespoλαός!

Οι vespisti διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις και εκδρομές εντός και εκτός Ελλάδας. Έτσι international ήταν και η διάκριση του club Πειραιά στη Eurovespa του ’90 στην Ελβετία, όπου κατέλαβε τη 2η θέση. 

Έρωτας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο!
Επειδή η βέσπα είναι ένα όχημα που έχει και μια πολύ ρομαντική πλευρά, συνοδεύει πολλές ανάλογες ιστορίες, όπως αυτή του 33χρονου Δημήτρη, σωφρονιστικού υπαλλήλου: “Οι πρώτες διακοπές που έκανα σε ηλικία 18 ετών, ήταν με τη βέσπα. Από Θεσσαλονίκη για Σαντορίνη, μαζί με την τότε κοπέλα μου, που τώρα είναι γυναίκα μου και μητέρα των παιδιών μου! Πάνω στη βέσπα είδαμε μαζί το καλύτερο ξημέρωμα μπροστά στον γκρεμό της Οίας…” (ε τώρα λιώνεις ή δε λιώνεις;)

Ο Δημήτρης συνεχίζει στο ίδιο ρομαντικό μοτίβο: “Η βέσπα είναι έρωτας, δυνατό συναίσθημα, λες και έχεις σχέση με άνθρωπο. Θες να είστε πάντα μαζί, να κάνετε πράγματα μαζί, να γυρίσετε όλο τον κόσμο μαζί. Τη φροντίζεις, την καθαρίζεις, της βάζεις τα καλύτερα ανταλλακτικά. Φροντίζεις το αίσθημά σου δηλαδή!”

Εδώ, το “αίσθημα” του Δημήτρη, με ένα εντυπωσιακό φόντο:

vespa3


Η σπορ πλευρά της

vespakadroΑπό την άλλη, ο Μάκης, 40 ετών, πωλητής ανταλλακτικών, γοητεύεται από τη σπορ πλευρά της: “Η vespa για μένα αντιπροσωπεύει τη νοσταλγία της ανέμελης παρέας. Με αφορμή την “Ιταλίδα” έχω κάνει ωραίες και καλές φιλίες από όλη την Ελλάδα, βόλτες, ταξίδια, παιχνίδια…

Ένα μηχανάκι διαφορετικό… Μπορεί να είναι ένα απλό καθημερινό μέσο μετακίνησης, ένα κλασικό μηχανάκι για μουσείο ή έκθεση, μέχρι τον προσωπικό “καμβά” του καθενός για να την “μεταμορφώσει” όπως εκείνος/εκείνη θέλει, όπως τη φαντάζεται, όπως τον/την εκφράζει.


Το μικρό μου Vespάκι το έχω κάνει funbike… Οδήγηση και αδρεναλίνη με Vespa μέσα σε πίστα! (βλ. δεξιά)…και πάνω απ’όλα περνάμε καλά!


Μια βέσπα “διακοσμητική”, έξω από café στην Μακρυνίτσα Πηλίου:

vespapilio5

Η εκδήλωση
Αν λοιπόν η βέσπα σάς συγκινεί είτε στυλιστικά είτε ως μέσο μετακίνησης, ή αν απλά θέλετε να βγάλετε φωτογραφίες με βεσπάκια και να μαζέψετε κάμποσα likes στα social media, το ραντεβού είναι για την Κυριακή 17/11 στο Belle Amie. Ώρες και περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Περισσότερα από Περίεργα