Ο 12χρονος Έλληνας που μάγεψε τη Google
Το ενδιαφέρον της μεγαλύτερης εταιρείας διαδικτυακών υπηρεσιών, της Google, έχει προκαλέσει ο 12χρονος Θεσσαλονικιός μαθητής της Α’ Γυμνασίου, Νίκος Αδάμ, σχετικά με τις αυτοδίδακτες γνώσεις του γύρω από τους υπολογιστές.
Η πρωτοφανής ιστορία του Νικόλα ξεκίνησε κατά την 78η ΔΕΘ, όταν επισκεπτόταν καθημερινά το περίπτερο της Google και παρακολουθούσε σεμινάρια προγραμματισμού. Οι άνθρωποι της εταιρείας διαπίστωσαν αμέσως πως πρόκειται για ένα προσοντούχο παιδί.
Ο 12χρονος μαθητής, που βρίσκει την τεχνολογία παιχνιδάκι, έχει ήδη κατασκευάσει μόνος του την ιστοσελίδα «Τech is game», χωρίς να έχει διδαχτεί ποτέ την επιστήμη της πληροφορικής, απλώς και μόνο διαβάζοντας βιβλία που αφορούν τους υπολογιστές και τις νέες τεχνολογίες. Τεχνικά προγράμματα, παιχνίδια και εφαρμογές, είναι όλα όσα μπορεί να βρει κανείς στο site του, αλλά και όσα εντυπωσίασαν τη Google, που έχει ήδη εκδηλώσει έντονα το ενδιαφέρον της για το παιδί-φαινόμενο και βρίσκεται σε συζητήσεις με τους γονείς του.
Σήμερα, ο Νικόλας με την υποστήριξη των γονιών του παρακολουθεί μαθήματα πληροφορικής και ρομποτικής ενώ ετοιμάζει νέα προγράμματα, όπως το «Tech is Social», ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης σαν το facebook, που θα έχει ως κλειδί την ασφάλεια στην επικοινωνία, το «DTD», ένα σύστημα ασφάλειας που προστατεύει από την πιο συνηθισμένη επίθεση στο διαδίκτυο και το «MSP», σύστημα που βοηθάει στο να γράψεις minecraft server, ώστε να παίζεις με τους φίλους σου μόνο με ένα κλικ!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Grammy 2025: Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν στο κόκκινο χαλί
Τάμτα: Με νέες εκρηκτικές εμφανίσεις στο SMUT
Ignoramus, του Γιάννη Ασκάρογλου στο Ρεκτιφιέ
Η Τζένη Αργυρίου νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Τα 39 Σκαλοπάτια, σε σκηνοθεσία Μάκη Παπαδημητρίου στο Θέατρο Αριστοτέλειον
Η Μαρία Παπαγεωργίου στο Gazarte
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Rockwave Αθήνας και Θεσσαλονίκης
Penetralia: Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στην αίθουσα Περίτεχνών Καρτέρης
O Σπύρος Γραμμένος γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο στο Κύτταρο
Οι Magenta Flaws θα ανοίξουν τις δύο συναυλίες του Barry Adamson