MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
04
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού στην Στέγη

Οι Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού γίνονται για τρίτη χρονιά, επικεντρώνοντας αυτή τη φορά στο τραγούδι ως ολοκληρωμένο αποτέλεσμα της μουσικής και στιχουργικής σύνθεσης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στις 20:00.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Οι υποψήφιοι είναι συνθέτες, τραγουδοποιοί/ τροβαδούροι ή μικρά μουσικά σύνολα (γκρουπ/ μπάντες). Η προκριματική επιτροπή έχει επιλέξει 20 υποψήφιους για την τελική φάση, κρίνοντας με βάση τα τρία τραγούδια που είχαν κατατεθεί για κάθε συμμετοχή. Στη βραδιά του τελικού, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2013, θα παρουσιαστούν έως 20 νέοι δημιουργοί και 20 νέα τραγούδια. Τα βραβεία δίνονται στο καλύτερο τραγούδι. Επίσης, το κοινό ψηφίζει για το καλύτερο τραγούδι και απονέμεται αντίστοιχο βραβείο.

«Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού για την ανάδειξη νέων συνθετών, στιχουργών και τάσεων του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού. Αυτό ακριβώς βρίσκεται άλλωστε και στον πυρήνα όλων των δράσεων που συνέλαβα και της ομάδας που ανέλαβε να υλοποιήσει τις δράσεις του Κύκλου: η αναγέννηση του χαμένου Κέντρου του Ελληνικού τραγουδιού, η ανάδειξη των δυνάμεων της εξέλιξής τους και ο επαναπροσδιορισμός των όρων του. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στις σημαντικότερες νέες δημιουργίες από τον πολυδιάστατο χώρο της εγχώριας τραγουδοποιίας.» – Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Τιμές εισιτηρίων:
10 – 20 €, Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ- Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 11745

Περισσότερα από Μουσικά Νέα