MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
24
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κοτόπουλο μουσταρδάτο από το Πιάτο της Βούλας!

Μια νόστιμη συνταγή μάς προτείνει «Το Πιάτο», το γνωστό μεζεδοπωλείο που βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

IMG 5691 1«Το Πιάτο» έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα να προσελκύσει ένα φανατικό πλέον κοινό που η απαίτησή του είναι να γευτεί την αληθινή Ελληνική κουζίνα με ιδαίτερα χορταστικές μερίδες, να πιει να διασκεδάσει και να ευχαριστηθεί με τον λογαριασμό στο τέλος.

Πρόσφατα εγκαινιάστηκε και το δεύτερο «Πιάτο» στο κέντρο της Αθήνας. Στην καρδιά του Ψυρρή στην οδό Αγίων Αναργύρων 6.
Στο νέο “Πιάτο” θ’ απολαύσετε τις ίδιες γεύσεις ενώ κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι θα διασκεδάσετε με ζωντανή μουσική.

Υλικά:
1/2 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
1/2 μέτριου μεγέθους κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
4 κ. σ. Μουστάρδα
100 γρ κρέμα γάλακτος
1/2 ποτήρι κρασιού, λευκό κρασί
1 πρέζα αλατοπίπερο
1/2 κ. σ. Ρίγανη
1/4 κ σ θυμάρι
Χυμό από μισό. Λεμόνι
Για γαρνίρισμα 4-5 κυβάκια ντομάτας
Εκτέλεση
σοτάρουμε το κοτόπουλο με λίγο λάδι μέχρι να ασπρίσει και το σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο το κρασί , προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο και στο τέλος το περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού. Αφήνουμε να βράσει 2-3 λεπτά. Αν δούμε ότι δεν έχει πολλά υγρά προαιρετικά προσθέτουμε λίγο νερό.

Ιnfo:
Κατάστημα Παλαιού Φαλήρου: Αγίου Αλεξάνδρου 46, Τηλέφωνο : 210 9802903
Κατάστημα Αθήνας: Αγίων Αναργύρων 6 Ψυρρή (νέο κατάστημα)

Ανοιχτά καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 2 το βράδυ (η κουζίνα)

Περισσότερα από Going Out