14 λόγοι για τους οποίους οι Έλληνες ζουν καλύτερα σύμφωνα με τη Huffington Post
Η Ελλάδα κερδίζει για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις για την ποιότητα των παραδοσιακών αξιών διατροφής της. Η Ηuffington Post, αφού ευχαρίστησε σε άρθρο της τη χώρα μας για την παγκόσμια προσφορά της στον τομέα της φιλοσοφίας και της δημοκρατίας, ύμνησε την ελληνική διατροφή και κουλτούρα, μέσα από ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στους μεζέδες, το ελαιόλαδο, το κρασί και γενικότερα τις λιχουδιές της (σίγουρα κάποιο ρόλο θα έπαιξε σ’ αυτό και η ελληνικής καταγωγής ιδρύτρια του site, Arianna Huffington). Θα εντυπωσιαστείτε από τις λεζάντες που συνοδεύουν τις νοστιμιές μας!

A
A
Το σαγανάκι μας- Two words: grilled cheese
Φραπές- Starbucks has got nothing on the Greek frappe
Το τζατζίκι μας- Tzatiki is their ketchup
Η χωριάτικη- NO ONE makes a better salad, so don’t even try
Φέτα- Feta is their national garnish
Κρασί- Wine comes first, water second
Η χρήση του ελαιόλαδου στους μεζέδες- They’ve turned eating LOTS AND LOTS of olive oil into a healthy pastime
Λουκουμάδες- This is dessert
Το ελληνικό τραπέζι- They’ve taken bar food to a whole new level
Χταπόδι- They’ve never let tentacles scare them
Η παρέα- They know that food and drink tastes better when surrounded by friends and family
Μέλι- Honey flows freer than the wine in Italy
Το φύλλο μας- No one’s pastry is as buttery, or as flaky, as their filo pastry

Το γιαούρτι μας- THE YOGURT
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση
Τα πιο όμορφα σοκολατένια πασχαλινά αυγά και πού θα τα βρεις
Τι μας συμβουλεύει για το πασχαλινό τραπέζι ο καθηγητής Καρδιολογίας
Από τις λαμπάδες μέχρι τον λαγό: Οι συμβολισμοί και οι παραδόσεις πίσω από τα πασχαλιάτικα έθιμα
Η Μαρίνα Σπανού απαντά στα αρνητικά σχόλια: «Ποτέ μου δεν μου άρεσαν οι ταμπέλες»
Η γυναίκα και ο ακροβάτης: Η νέα παράσταση των bijoux de kant στο HOOD art space
Lapin House: Κάθε σοκολατένιο αυγό… μια πράξη αγάπης
Συγγνώμη Κύριε Μπέκετ: Μια παρωδία από τη Σοφία Φιλιππίδου στο Μαγαζάκι της Τ3χνης