MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
22
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

H Εμμανουέλα Κόκκαλη θέλει να γίνει «Sweet & Skinny»!

Η ελληνικής καταγωγής Marisa Churchill, είναι μια νέα, όμορφη, δραστήρια, γελαστή, γεμάτη ενέργεια γυναίκα που καταφέρνει να δημιουργεί νόστιμα θαύματα στη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική, χωρίς να ξεχνάει πόσο σημαντική είναι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μέσα από τη δουλειά της, εδώ και αρκετά χρόνια, μας αποδεικνύει ότι ένα απολαυστικό γλυκό και μια ελκυστική λιχουδιά, μπορούν να είναι ταυτόχρονα υγιεινά, χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά και πάντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του καθενός μας. Ακολουθεί τις τάσεις που θέλουν γλυκά με stevia και χωρίς γλουτένη και δεν χάνει την ευκαιρία να μεταδίδει την γνώση της και να μοιράζεται την αγάπη της για την κουζίνα με περισσότερο κόσμο.Της Εμμανουέλλς Κόκκαλή

Monopoli Team

Είχα την χαρά να παρακολουθήσω πριν λίγες ημέρες ένα σεμινάριο από την ίδια, στο εργαστήριο της Le monde, όπου εκτίμησα περισσότερο κάποιες πρώτες ύλες, όπως η βρόμη, την οποία δεν πολυσυμπαθούσα και τώρα σκέφτομαι τη συνταγή της Marisa και μου ανοίγει η όρεξη…

Όταν πόσταρα φωτογραφίες στο facebook από την εκτέλεση των συνταγών, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου και τη Marisa εν ώρα δημιουργίας, είδα ότι είναι πολύ αγαπητή στον κόσμο και πολλοί φίλοι μου, ζήτησαν να δώσω τις συνταγές που μας έφτιαξε, οι οποίες είναι από το αγγλόφωνο βιβλίο της «Sweet & Skinny». Το οποίο όσο παράδοξο κι ακούγεται, να ξέρετε ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Αν μειώσουμε τη ζάχαρη ή την αντικαταστήσουμε με φυσικά γλυκαντικά χωρίς θερμίδες, αν εμπλουτίσουμε τις συνταγές μας με περισσότερες φυτικές ίνες και αν μάθουμε να αξιοποιούμε πολλά αγαθά που μας προσφέρει η φύση, σωστά, τότε θα δούμε μεγάλη αλλαγή στο σώμα μας, χωρίς να έχουμε στερηθεί τίποτα, στην ουσία.

Κι επειδή εγώ, όπως ξέρετε, δεν κρατάω τίποτα για τον εαυτό μου…

Σοκολατένια “Devil’s food” cupcakes – 180 θερμίδες/τμχ
Υλικά για 18 μερίδες

Για τα cupcakes:
224γρ ( 1 ¾ φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
192 γρ. (1 ½ φλ.) ζάχαρη κρυσταλλική
128 γρ. (1 φλ.) κακάο άγλυκο
1 κουτ. Γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. Γλ. μαγειρική σόδα
½ κουτ. Γλ. αλάτι
1 ¼ φλ. Γάλα με χαμηλά λιπαρά
1 κουτ. Σούπας ξίδι
1 φλ. Γιαούρτι, χωρίς λιπαρά
2 αβγά
2 ασπράδια
1 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
2/3 φλ. Παντζάρια, ωμά, τριμμένα

Για το frosting

226 γρ. τυρί κρέμα light
57 γρ. (1/4 φλ.) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
256 γρ. (2 φλ.) ζάχαρη άχνη
43 γρ. (2 κουτ. Σούπας) κακάο άγλυκο
½ εκχύλισμα βανίλιας


Εκτέλεση:

Για τα cupcakes, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς, με τη σχάρα στο μεσαίο επίπεδο. Λαδώνουμε 18 φόρμες για cupcakes. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το γάλα με το ξίδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αβγά, τα ασπράδια και το ελαιόλαδο. Τρίβουμε τα ωμά παντζάρια και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά υλικά. Φτιάχνουμε μια τρύπα στη μέση του μπολ με το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα τα υγρά υλικά από το άλλο μπολ. Τα χτυπάμε όλα για 1 λεπτό. Αδειάζουμε το μίγμα στις φόρμες με 1/3 του φλιτζανιού κάθε φορά. Ψήνουμε τα cupcakes για περίπου 15 λεπτά και τα αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσουν για 3 ώρες.

Για το frosting, χτυπάμε σε ένα μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με το βούτυρο για 1 λεπτό. Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο πάνω στο μίγμα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε και τη βανίλια, ανακατεύοντας για 1 λεπτό ή μέχρι η επικάλυψη να γίνει λεία. Καλύπτουμε τα cupcakes με την επικάλυψη και σερβίρουμε.

*Το ομολογώ, αυτά τα cupcakes ήταν όντως διαβολικά νόστιμα και εξαιρετικά ελαφριά. Το frosting ήταν ό, τι καλύτερο έχω δοκιμάσει σε τέτοιο είδος, με ανάλαφρη γεύση που δεν σε γέμιζε τύψεις.


Πηγή: flust.gr


«Τις νοστιμιές οφείλουμε να τις μοιραζόμαστε.»

Η Εμμανουέλα μοιράζεται μαζί μας γευστικές εμπειρίες. Επινοεί, δοκιμάζει και μοιράζεται συνταγές, με το δικό της μοναδικό στυλ, με αγάπη στην παράδοση της «μαμάς» και ουκ ολίγη τσαχπινιά! 
Ακολουθήστε την στο http://free-to-eat.blogspot.gr/

Περισσότερα από Editors