Απαγορεύτηκε σε μουσουλμανικές χώρες ο “Νώε” του Aronofsky
Από τους χριστιανούς το περίμεναν, από τα μουσουλμανικά κράτη το βρήκαν. Ο λόγος για την ταινία “Νώε” του πάντα πρωτοπόρου σκηνοθέτη Darren Aronofsky, η οποία, αν και προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις χριστιανικών κύκλων, τελικά απαγορεύθηκε σε χώρες της Μέσης Ανατολής.
![](https://www.monopoli.gr/wp-content/uploads/2014/03/k2_items_cache_cd74453652586886a457f8cbba83bf12_XL.jpg)
Ήδη το Κατάρ, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν κόψει την ταινία, ενώ γίνεται μεγάλος θόρυβος και στην Αίγυπτο, από φωνές που ζητάνε να γίνει το ίδιο. Φημολογείται ότι ο Aronofsky μετέτρεψε την ιστορία της πλημμύρας σε περιβαλοντολογικό σχόλιο και αυτό ίσως να έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε θρησκευτικούς κύκλους ανά τον κόσμο.
Πάντως, η επιτυχία της ταινίας θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον οι χριστιανοί των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ευρώπης θα δουν την ταινία. Έτσι μικρό ρόλο αναμένεται να παίξει η απαγόρευσή της στα συγκεκριμένα ισλαμικά κράτη.
Το ελληνικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει την ταινία, με πρωταγωνιστή τον Russell Crowe, σε λιγότερο από 3 εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 27 Μαρτίου.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Το “Omorfo Mou” είναι το πρώτο ελληνόφωνο τραγούδι της Σtella
Ιστορίες της Βελανιδιάς, από την ομάδα Κοκού-Μουκλό στο θέατρο Αλκμήνη
COSMOTE CINEMA OSCARS HD: To pop-up κανάλι της COSMOTE TV επιστρέφει με 83 ταινίες
Η Μητέρα του Σκύλου του Παύλου Μάτεσι, με την Υρώ Μανέ στο Θέατρο Ακροπόλ
Το Συνέδριο για το Ιράν, του Ivan Vyrypaev στο Θέατρο Πορεία
Μα: Πρεμιέρα στο Από Μηχανής Θέατρο με συναυλία της συμπεριληπτικής μουσικής ομάδας Bandokafenio
Δυο ταινίες πρώτης προβολής αυτή την εβδομάδα στον ΣΚΑΪ
Οι Black Sabbath ξανά μαζί μετά από 20 χρόνια – Για την τελευταία τους συναυλία
Grammy 2025: Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν στο κόκκινο χαλί
Τάμτα: Με νέες εκρηκτικές εμφανίσεις στο SMUT