MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
28
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κόντρα “Θεοπούλας” με πολιτιστική εταιρεία: Το εξώδικο και η ανακοίνωση-απάντηση

Πριν από λίγες μέρες, η Έφη Παπαθεοδώρου, γνωστή στο κοινό κυρίως από τον ρόλο της ως “Θεοπούλα” στο “Παρά Πέντε”, απέστειλε εξώδικο στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτισμού “Σύνθεση”, ισχυριζόμενη ότι δεν της έχει καταβληθεί αμοιβή για την συμμετοχή της σε παράσταση. Η Κα Παπαθεοδώρου είχε συμμετάσχει στην παράσταση “Η Σονάτα του Σεληνόφωτος”, που ανέβηκε στον χώρο “Βρυσάκι” στην Πλάκα, τον οποίο διαχειρίζεται η “Σύνθεση”.

Monopoli Team

Στο εξώδικο της Κας Παπαθεοδώρου, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Για τις εργασίες αυτές συμφωνήσαμε να μας αποδίδεται το 50% των εισπράξεων κάθε παράστασης. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας των παραστάσεων συμφωνήσαμε να γίνουν άλλες τρεις, όπως προκύπτει και από την ηλεκτρονική αλληλογραφία ανάμεσα στην εταιρία και τον σκηνοθέτη. Ο Nίκος Κατράκης (σημ.: ο σκηνοθέτης της παράστασης) εξόφλησε πλήρως, παρουσία μαρτύρων, τον τεχνικό της επιχείρησης, αλλά η εταιρία, παρά τις επανειλημμένες ενοχλήσεις του σκηνοθέτη και της ηθοποιού και την υπόσχεση για την καταβολή του συμφωνηθέντος ποσοστού 50% των εισπράξεων εντός του Δεκεμβρίου 2013, δεν τους εξόφλησε.

Επειδή η συμπεριφορά σας είναι αντισυμβατική και απαράδεκτη, διαμαρτυρόμαστε εντόνως και σας καλούμε να μας αποδώσετε εντός πέντε ημερών το συμφωνηθέν ποσοστό 50% των εισπράξεων από τις παραστάσεις μας, γιατί διαφορετικά θα ασκήσουμε εναντίον σας κάθε νόμιμο μέσο ενώπιον παντός αρμόδιου δικαστηρίου και πάσης αρχής, οπότε η επιβάρυνσή σας θα είναι πολλαπλάσια της οφειλής σας”.

Η εταιρεία πολιτισμού “Σύνθεση”, απάντησε στις παραπάνω κατηγορίες με την εξής ανακοίνωση:

“Σχετικά με το θέμα που ανακινήθηκε με εξώδικο δήλωση της κας Ευθυμίας Παπαθεοδώρου (αποκαλουμένης συλλήβδην στα media και ως «Θεοπούλας») προς το Βρυσάκι, εκφράζουμε την έκπληξη και τη λύπη μας.

Το Βρυσάκι δεν είχε λάβει ποτέ ως τώρα στην ιστορία του την παραμικρή ενόχληση για οποιοδήποτε οικονομικό ζήτημα από κανέναν από τους δεκάδες καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί.

Οι παραστάσεις της κας Ευθυμίας Παπαθεοδώρου & του κου Νίκου Κατράκη έληξαν τον Ιανουάριο και ως το τέλος Μαρτίου θα έχουν εκκαθαριστεί τα έσοδα και θα γίνει η πληρωμή των συντελεστών, σύμφωνα με την πάγια τακτική μας. Αυτό προβλέπεται και στο συμφωνητικό που υπεγράφη και έτσι θα γίνει και στην πράξη.

Η αποστολή εξωδίκου πριν από τη διαδικασία εκκαθάρισης είναι καταχρηστική και δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις για την αποκατάσταση των οποίων επιφυλασσόμεθα να κινηθούμε βάσει των νομίμων δικαιωμάτων μας”.

Φωτογραφία: Χρήστος Χρηστίδης

Περισσότερα από Περίεργα