MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Kαλοκαίρι στην Αθήνα δε σημαίνει μόνο ζέστη και ρουτίνα. Συνδυάστε την παραμονή σας στην πόλη με πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις διασκέδασης. Από σινεμά βωβού κινηματογράφου μέχρι εικαστικές εκθέσεις και φεστιβάλ, όλα εντελώς δωρεάν. Απολαύστε τα με καλοκαιρινή διαθέση και χαμόγελο.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 12 Ιουλίου

Fables, Legends and Narration: Ρεσιτάλ πιάνου στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο παρουσιάζει ρεσιτάλ πιάνου με τίτλο «Fables, Legends and Narration» από την πιανίστα και συνθέτρια Μαρία Αλούπη. Τα έργα της συναυλίας επιλέχθηκαν με γνώμονα το κοινό χαρακτηριστικό της ενσωμάτωσης λογοτεχνικών στοιχείων και εικαστικών αντιλήψεων στη συνθετική, μουσική πρακτική. Η χρήση της αφήγησης στα συγκεκριμένα έργα καταλαμβάνει κυρίαρχη θέση στη συνθετική προσέγγιση, γεγονός που αντιτίθεται στην αυτοαναφορική χρήση του μουσικού υλικού που μέχρι και τον 18ο αιώνα έθετε την έννοια της αφήγησης σε δευτερεύοντα ρόλο.


Σάββατο και Κυριακή Ιουλίου

Φεστιβαλικό Meet Market στην Πέτρινη Αποθήκη στον Πειραιά
Το Μeet Market με φεστιβαλικό ύφος παρουσιάζει εκτός από τους κλασσικούς πάγκους και μουσική σκηνή με έξι συνολικά καλλιτέχνες που θα παίξουν δίπλα στη θάλασσα, κάτω από την πανσέληνο. Ονειρικό σκηνικό, μουσική, όμορφα αντικείμενα, δροσερά κοκτέηλ, νόστιμο φαγητό, τελικός μουντιαλ σε projection σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για το απόλυτο καλοκαιρινό Meet Market.

Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου με συνοδεία ζωντανής μουσικής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνει το Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου και παρουσιάζει τη συνέχεια του Αφιερώματος στους Μεγάλους Σκηνοθέτες του βωβού με συνοδεία ζωντανής μουσικής. Στην κινηματογραφική αίθουσα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης συναντώνται για άλλη μία φορά η αγάπη του Μιχάλη Κακογιάννη για τις απαρχές της τέχνης που υπηρέτησε με πάθος, η καλλιτεχνική αξία αριστουργημάτων του παγκόσμιου βωβού κινηματογράφου, αλλά και οι εκατοντάδες των σινεφίλ θεατών.

Wear and tear(?) στο metamatic:taf

Δεκατέσσερις καλλιτέχνες αναμετρώνται με την πολυσημία του όρου «φθορά», εξετάζοντας άλλοτε το απαύγασμα του θραύσματος, του υπολείμματος ή του ερειπίου και άλλοτε την μεταφορική, ανθρωποκεντρική ή ιστορική διάσταση της «αποσύνθεσης» και της «παρακμής». Μορφολογικά αφήνονται στην ελεύθερη επιλογή μεταξύ σκόπιμης αλλοίωσης και φυσιολογικής φθοράς λόγω χρήσης ή επιρροής των εξωτερικών συνθηκών.

Minas. Ανορθόδοξη πορεία στο Μουσείο Μπενάκη
το Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς φιλοξενεί αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Μηνά με έργα που φιλοτεχνήθηκαν από το 1970 έως σήμερα και περιλαμβάνουν τις τρεις διαφορετικές περιόδους της καλλιτεχνικής του δημιουργίας. Πρόκειται για ένα ταξίδι στις περιπέτειες της εγχώριας αβανγκάρντ, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά το Μάη του ’68 και την πτώση της δικτατορίας έως την εποχή της κρίσης των εικόνων, της ιδεολογίας και των κοινωνικών αξιών.

Σ’ ένα βαθμό, η ιερότητα βρίσκεται στο βλέμμα του θεατή στην Πειραιώς 260
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2014, το κτίριο Πειραιώς 260 φιλοξενεί από τις 5 μέχρι τις 31 Ιουλίου, την έκθεση “Σ’ ένα βαθμό, η ιερότητα βρίσκεται στο βλέμμα του θεατή”, της Στεφανίας Στρούζα και του Απόστολου Βασιλόπουλου. Με αφετηρία το ταξίδι του Λε Κορμπυζιέ και άλλων εκπροσώπων του μοντερνιστικού κινήματος από τη Μασσαλία στην Αθήνα (1933), καθώς και την κινηματογραφική Μήδεια του Πιέρ Πάολο Παζολίνι (1969), η εικαστικός Στεφανία Στρούζα και ο επιμελητής Απόστολος Βασιλόπουλος δημιουργούν μια εικαστική και ηχητική εγκατάσταση εν εξελίξει, ως έναν αναστοχασμό πάνω στην προβληματική έλευση και δεξίωση του ευρωπαϊκού μοντερνισμού στη νεότερη Ελλάδα, μια ιδιαίτερη έκφανση του –σε διαρκή εκκρεμότητα– διαλόγου ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή.

Ιστορία Μηδέν του Στέφανου Τσιβόπουλου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Το έργο αποτελείται από ένα φιλμ δομημένο σε τρία επεισόδια (11 λεπτά το καθένα), συνοδευόμενο από ένα αρχείο 32 κειμένων και εικόνων με θέμα τα εναλλακτικά, μη–νομισματικά συστήματα συναλλαγών. Κεντρικό θεματικό άξονα αποτελεί η έννοια του χρήματος, η αξία των υλικών αγαθών στη σημερινή εποχή και τα εναλλακτικά συστήματα συναλλαγών. Μέσα από τις ιστορίες τριών διαφορετικών ανθρώπων διερευνάται, με τρόπο ποιητικό, ο ρόλος του χρήματος στις ανθρώπινες σχέσεις, και οι πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις της κατοχής του.

 

Περισσότερα από Weekend