Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν
Μαθήματα βραζιλιάνικου χορού, αριστοφανικές κωμωδίες, εκθέσεις χαρακτικής, φωτογραφίας και ζωγραφικής. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου κλείνει με τον ιδανικότερο τρόπο το φετινό καλοκαίρι, προσφέροντας ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας και διασκέδασης, εντελώς δωρεάν.
Σάββατο 30 Αυγούστου
730 ART DAYS: Ομαδική έκθεση στο ArtWall Project Space
Στο διάστημα των δύο χρόνων σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν 19 επιμελητικές εκθέσεις που πλαισιώθηκαν από μουσικά events, θεατρικές παραστάσεις και performances. Το Artwall συμμετείχε στο Back To Athens 2013 και 2014, ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να δει πάνω από 80 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στη διάρκεια των δύο ετών. Η εν λόγω έκθεση έχει διπλό στόχο, να θυμίσει τις εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια στο ArtWall αλλά και να δώσει το έναυσμα για την παρουσίαση νέας δουλειάς από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες. Το Artwall συμπληρώνει τον Ιούλιο δύο χρόνια ζωής, και το γιορτάζει με μια ομαδική επετειακή έκθεση.
Μαθήματα χορού Βραζιλιάνικου Ζουκ με ελεύθερη είσοδο
Για τρίτη χρονιά, η International Zouk κοινότητα διοργανώνει ένα παγκόσμιο συμβάν χορού με χιλιάδες άλλους συμμετέχοντες. Λάβετε και εσείς μέρος στα μαθήματα και event του βραζιλιάνικου χορού Ζουκ εντελώς δωρεάν. Το Βραζιλιάνικο Ζουκ είναι ένας σύγχρονος διασκεδαστικός και αισθησιακός χορός με ριζες στην Lambada και χορεύεται σε διαφορετικά είδη μουσικής όπως Ζουκ, Kizomba, Hip-Hop, Reggaeton η ακόμα και δημοφιλή Ελληνικά τραγούδια.
Macho του Γιούργκεν Τέλερ στο Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ
Την έκθεση Juergen Teller: MACHO, η πρώτη ατομική παρουσίαση στην Αθήνα, ενός από τους πιο διάσημους φωτογράφους της γενιάς του, φιλοξενεί το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ στη Νέα Ιωνία έως τις 29 Οκτωβρίου. Κάτω από τον περιπαιχτικό τίτλο MACHO, ο Juergen Teller, ο φωτογράφος που κατέστησε, μέσω της πρακτικής του, τη συζήτηση γύρω από τα όρια της μόδας και της τέχνης εντελώς παρωχημένη, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα σύνολο δουλειάς με ιδιαίτερα ενδοσκοπικό χαρακτήρα.
Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη στο άλσος Νέας Σμύρνης
Με ευφάνταστα σκηνικά, δεκάδες κοστούμια και αξιοποιώντας (όσο χρειάζεται) τη μαγεία των πολυμέσων, η παράσταση θα διασκεδάσει τους μικρούς (και όχι μόνο) θεατές και θα τους ταξιδέψει σε κόσμους τέτοιους – σαν αυτούς που οραματίστηκε ο μεγάλος ποιητής – που η ειρήνη, η ελευθερία η δικαιοσύνη, η παιδεία και η δημοκρατία είναι κατακτήσεις και όχι… ευχές. Πρόκειται για τέσσερις κωμωδίες (Ειρήνη, Αχαρνείς, Πλούτος και Όρνιθες), που με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας σήμερα, γίνονται πιο επίκαιρες παρά ποτέ και οι στόχοι του μεγάλου ποιητή, κατανοητοί και ξεκάθαροι. Ο αγαθός Τρυγαίος, που πάει στον Ουρανό για να ελευθερώσει την Ειρήνη, ο ειρηνόφιλος Δικαιόπολης, που τα βάζει με τους πολεμόχαρους Αχαρνείς, ο αγαθός Χρεμύλος, που μοιράζει στους δίκαιους τον Πλούτο που βρήκε, ο Ευελπίδης και ο Πεισθέτερος, που πάνε στη χώρα των Πουλιών, εκεί που θριαμβεύει η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία, όπως και όλοι οι άλλοι, άλλωστε, ήρωες των έργων του Αριστοφάνη, είναι πρόσωπα – σύμβολα και εύκολα αναγνωρίσιμα στους θεατές κάθε ηλικίας και οποιουδήποτε μορφωτικού επιπέδου.” Info: Άλσος Νέας Σμύρνης, Λεωφόρος Ελευθέριου Βενιζέλου και Εφέσου, ώρα: 21:00
Σάββατο και Κυριακή
Tales from the Neverland του Άγγελου Αντωνόπουλου στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων
Η πέμπτη έκθεση του προγράμματος eXploding– Δυναμιτίζοντας την Εικόνα, με τίτλο Tales from the Neverland του Άγγελου Αντωνόπουλου, φιλοξενείται από τις 29 Αυγούστου έως τις 21 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών του δήμου Αθηναίων. Για το opus του καλλιτέχνη παρατηρεί η επιμελήτρια Ρεγγίνα Αργυράκη: «…Στην ουσία ο δημιουργός μάς εξωθεί να σκεφτούμε σοβαρά τί σημαίνει “βλέπω ένα περίγραμμα;” και τί σημαίνει “βλέπω κάτι συμπαγές;” και γιατί τελικά ένα συμπίλημα γραμμών και σκιάσεων πάνω σε ένα δισδιάστατο χαρτί αναγνωρίζεται ως ο Χ, είναι δηλαδή το πορτραίτο του Χ; Επαναδιατυπώνοντας τα σκληρά αυτά ερωτήματα στον οικείο μας χώρο ο Αντωνόπουλος μας καλεί παραπλανητικά να επιχειρήσουμε να πηδήξουμε όπως η Αλίκη μέσα στον Καθρέφτη και να αντιμετωπίσουμε το βαρύνον πρόβλημα “τί πραγματικά βλέπουμε;” σε σχέση με την φυσική πραγματικότητα, με την καθημερινή πρακτική και αναφορικά προς τις προσομοιώσεις τους. Είναι εν τέλει κάτι τέτοια ερωτήματα που στην αρχή του 21ου αιώνα απειλούν να ανοίξουν – γνωσιακά τουλάχιστον – τους ασκούς του Αιόλου.»
Στιγµές και όψεις του Στάθη Ανδρουτσάκη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Στο αίθριο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, παρουσιάζεται, από τις 26 Αυγούστου έως και τις 28 Οκτωβρίου 2014, η έκθεση του εικαστικού Στάθη Ανδρουτσάκη, µε τίτλο «Στιγµές και όψεις». Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα του (λάδια και χαρακτικά) που αποτυπώνουν στιγµές και όψεις από τοπία στην Ελλάδα, καθώς και από εργοστασιακούς χώρους. Στη σειρά των έργων µε θέµα τους εργοστασιακούς χώρους, ο Ανδρουτσάκης αναζητά στη σιωπή των εγκαταλειµµένων εργοστασίων τα χνάρια του χρόνου, αποκαλύπτοντας µέσα από τα χαλάσµατα ό,τι διαφεύγει ως εικόνα και αίσθηµα. Οι ανθρώπινες µορφές που παρουσιάζονται µέσα στα ερείπια υποδηλώνουν τη φθορά, αλλά και ταυτόχρονα την αναγέννηση, έναν υπαινιγµό του έρωτα και του θανάτου.
Wear and tear(?) στο metamatic:taf
Δεκατέσσερις καλλιτέχνες αναμετρώνται με την πολυσημία του όρου «φθορά», εξετάζοντας άλλοτε το απαύγασμα του θραύσματος, του υπολείμματος ή του ερειπίου και άλλοτε την μεταφορική, ανθρωποκεντρική ή ιστορική διάσταση της «αποσύνθεσης» και της «παρακμής». Μορφολογικά αφήνονται στην ελεύθερη επιλογή μεταξύ σκόπιμης αλλοίωσης και φυσιολογικής φθοράς λόγω χρήσης ή επιρροής των εξωτερικών συνθηκών.