MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Χρονιά «Μίκη Θεοδωράκη» στο Badminton με μεγάλες παραγωγές

Αφιερωμένο στον μεγάλο συνθέτη θα είναι το φετινό πρόγραμμα του θεάτρου Badminton, με 3 μεγάλες παραγωγές βασισμένες στη μουσική του δημιουργού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μιχάλης Αδάμ στην παρουσίαση του προγράμματος της 9ης σεζόν του θεάτρου Badminton «ο Μίκης Θεοδωράκης με το ασίγαστο πάθος του για δημιουργία αποτελεί για όλους μας έμπνευση».

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Ο ίδιος ο συνθέτης συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία της παράστασης «Το τραγούδι του Νεκρού αδερφού» το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Μαρτίου σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου, σκηνικά Γιώργου Πάτσα και χορογραφίες της Αγγελική Στελλάτου.

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου που είχε καταπιαστεί και πάλι με το συγκεκριμένο έργο το 1999, μιλώντας γα τη συνεργασία του με τον Μίκη Θεοδωράκη εξέφρασε το θαυμασμό και τη συγκίνησή του που δουλεύει μ’ έναν άνθρωπο που «στα 90 χρόνια του γράφει, ερμηνεύει και σχεδιάζει ακόμα και τις κινήσεις των χορευτών με πάθος και παιδικό ενθουσιασμό».

Ο Μίκης Θεοδωράκης επεξεργάστηκε εκ νέου το έργο, 53 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά του, προσθέτοντας 10 νέες σκηνές με τα αντίστοιχα τραγούδια από τα «Λυρικά» σε στίχους του Τάσου Λειβαδίτη. Στον 35μελή θίασο πρωταγωνιστεί η Λήδα Πρωτοψάλτη, ενώ τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύουν, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Μακεδόνας και ο Κώστας Θωμαίδης.

Στο ίδιο πλαίσιο θα ξαναπαιχτεί για λίγες βραδιές η μουσική παράσταση «Ποιος τη Ζωή μου» (23/1/15-8/2/15) η οποία είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του συνθέτη, η οποία την περσινή σεζόν προσέλκυσε περισσότερους από 150.000 θεατές. Επίσης από τις 9 έως τις 19 Οκτωβρίου θα ξαναδούμε το αυτοβιογραφικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη Μαουτχάουζεν,σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης με τη μουσική των Μίκη Θεοδωράκη και Gustav Mahler κυρίαρχη και παρούσα, ερμηνευμένη από την 18μελή ορχήστρα Academica, και ένα θίασο τριάντα ηθοποιών.

Για τον Νοέμβριο του 2015 έχει προγραμματιστεί μια νέα μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Ο Διόνυσος στην εποχή του Μνημονίου» για την οποία στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης ήδη συνθέτει, πλέκοντας τους τρόπους, τους ήχους και τους δρόμους της ελληνικής μουσικής, από την αρχαιότητα στις μέρες μας.
Παράλληλα συνεχίζεται η συνεργασία του Θεάτρου Badminton με τη «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης» και τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη με τρεις συναυλίες: «Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη», «Μουσική και Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από το Θέατρο και τον Κινηματογράφο» και «Τα Ταξίδια», ένα μουσικό οδοιπορικό και μία μουσική συνάντηση παραδοσιακών με λαϊκά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη.

To υπόλοιπο πρόγραμμα του Badminton περιλαμβάνει τα εξής:

Μουσικοθεατρικές παραστάσεις & μιούζικαλ

Priscilla – Η Βασίλισσα της Ερήμου (26/9-5/10/ 2014)
Το πολυβραβευµένο µιούζικαλ σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού, που αποθεώθηκε από 40.000 θεατές επιστρέφει στο Θέατρο Badminton για 6 τελευταίες παραστάσεις. Η τεράστια επιτυχία του Broadway και του West End, θα ξεσηκώσει και πάλι τους θεατές µε τα αγαπηµένα disco hits του ’70 και του ’80, το εκρηκτικό κέφι και τα σουρεαλιστικά κοστούµια! Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερµηνεύουν ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο Παναγιώτης Πετράκης.

tha peraseiΘα περάσει κι αυτό (31/10-16/9 2014)
Μετά το «Θα σε Πάρω να Φύγουµε», το Θέατρο Badminton, ολοκληρώνοντας το αφιέρωµα στην Αθηναϊκή Επιθεώρηση, παρουσιάζει το «Θα Περάσει κι Αυτό». Ένα µουσικοχορευτικό υπερθέαµα που ζωντανεύει τις περιπέτειες και τα σουξέ της Επιθεώρησης και αφηγείται, την ιστορία της Ελλάδας, από εκεί που τέλειωσε το πρώτο µέρος, από το 1967. ∆ικτατορία και ΥΕΝΕ∆, Πολυτεχνείο, Σοσιαλισµός α λα Ελληνικά – τα τραγούδια και τα παρατράγουδα µιας ολόκληρης χώρας ως το Euro και τους Ολυµπιακούς. Ο Αντώνης Λουδάρος ξαναγίνεται «κυρία Επιθεώρηση» και µας συστήνει τη διάδοχό της, τη «Μετεπιθεώρηση», δηλαδή τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Μαζί τους οι Τάνια Τρύπη, Μέµος Μπεγνής, Μιχάλης Μαρίνος, Αργύρης Αγγέλου κ.α. ενώ σε ρόλο έκπληξη θα δούμε τον Φίλιππο Νικολάου. Τη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός, τα κείμενα ο Άγγελος Πυριόχος, τις ενορχηστρώσεις ο Γιώργος Κατσαρός και τα σκηνικά και τα κοστούμια η Εύα Νάθενα. Η παράσταση, μετά το Badminton, θα ανέβει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από τις 26 Δεκεμβρίου 2014 έως τις 6 Ιανουαρίου 2015.

Μια Ελλάδα Θέατρο (17/9-22/12 2014 κάθε Δευτέρα)
Μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα με τον Γιάννη Μπέζο στον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρώτη του συνεργασία με το στο Θεατρο Badminton. Το έργο «Μια Ελλάδα Θέατρο» αφηγείται τις περιπέτειες ενός περιπλανώµενου θιάσου σε διάφορα απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας. Ένα ταξίδι στο χρόνο µε τις ωραιότερες µουσικές και τραγούδια που πρωτοακούστηκαν στη σκηνή του θεάτρου. Το κείµενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ∆ηµήτρης Μαλισσόβας, ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης την ενορχήστρωση και τη µουσική διεύθυνση της δεκαµελούς ορχήστρας και ο Κρίστης Κουπάτος τις χορογραφίες. Παίζουν επίσης οι: Παναγιώτα Βλαντή, Χριστίνα Αλεξανιάν, Αλέξανδρος Μπουρδούµης, Κωνσταντίνος Καζάκος, ο Αλμπέρτο Φάις κ.α.

Ο Βιολιστής στη Στέγη (από 17 Απριλίου 2015)
Ένα από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ όλων των εποχών, 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα του στη Νέα Υόρκη παρουσιάζεται Badminton, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου Αμερικανού σκηνοθέτη Rob Ruggiero. Στον κεντρικό ρόλο του Τεβιέ ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο οποίος επιστρέφει σε έναν από τους πιο αγαπητούς ρόλους της καριέρας του.

Οι Απάχηδες των Αθηνών (από 12 Ιουνίου 2015)
Εγκαινιάζοντας τη συνεργασία του µε το Θέατρο Badminton, ο Σπύρος Ευαγγελάτος παρουσιάζει την περίφηµη οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου με πρωταγωνιστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο.

Ξένες παραγωγές

China Dream 26/12/2014-6/1/2015
Το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας σαρώνει τη σκηνή του Badminton µε τη νέα του υπερπαραγωγή, το China Dream. Ριψοκίνδυνα, εκθαµβωτικά νούµερα, που κόβουν την ανάσα µε την ακρίβεια, τον συγχρονισµό και την απόλυτη πειθαρχία που απαιτούν.

Αννα Καρένινα (16-18/1/2014)
Το ιστορικό Θέατρο Vakhtangov, ένας από τους σπουδαιότερους θεατρικούς θεσµούς της Ρωσίας, παρουσιάζει την Άννα Καρένινα του Λέοντος Τολστόι, σε σκηνοθεσία ενός νέου ταλέντου του ευρωπαϊκού θεάτρου, της Angelica Cholinais και την εξαιρετική μουσική επένδυση του Alfred Schnittke.

Τiger Lillies- Rime of the Ancient Mariner (9-11/1/2015)
To αλλόκοτο τσίρκο των Tiger Lillies επιστρέφει στην Αθήνα µε μια νεα παράσταση. Με αφετηρία το οµώνυµο κλασικό ποίηµα του Samuel Coleridge, το εκκεντρικό λονδρέζικο τρίο στήνει ένα ακαταµάχητα µακάβριο και ατµοσφαιρικό θέαµα, που συνδυάζει τον εµβληµατικό avant-garde / gypsy punk / cabaret ήχο του µε εντυπωσιακά animation, τα οποία επιµελήθηκε ο Καλιφορνέζος εικαστικός καλλιτέχνης Mark Holthusen. Λυρικά και υποβλητικά, γεµάτα σκοτεινό αισθησιασµό και µαύρο χιούµορ, τα τραγούδια της παράστασης συνθέτουν µια ιδιόρρυθµη και άκρως συναρπαστική µπαρόκ όπερα, όπου πρωταγωνιστoύν οι Martyn Jacques, Adrian Stout και Mike Pickering.

The Definitive Rat Pack (13-15/2/2015)
Το show «Rat Pack» ξεκίνησε πριν από έντεκα χρόνια ως µιούζικαλ που έσπασε τα ταµεία στο West End, κι έκτοτε έχει ενθουσιάσει πάνω από ένα εκατοµµύριο (!) θεατές σε όλον
τον κόσµο. Φέτος, η απόλυτα feel – good µουσική παράσταση του Definitive Rat Pack έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και µάλιστα τις µέρες του Αγίου Βαλεντίνου, για να τραγουδήσει ειδικά για τους έλληνες θεατές το περίφηµο «That’s Amore»!

limniΗ Λίμνη των Κύκνων (27/2-8/3)
Έχοντας µαγέψει πάνω 200.000 θεατές τα τελευταία δεκαπέντε (15) χρόνια µόνο στην Ελλάδα και εκατοµµύρια σε ολόκληρο τον κόσµο, τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης συγκαταλέγονται στους πιο αγαπηµένους καλλιτέχνες του ελληνικού κοινού όλων των ηλικιών. Φέτος, τα θρυλικά Μπαλέτα επιστρέφουν στo Badminton µε τη Λίµνη των Κύκνων, το αριστούργηµα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, σε χορογραφία του Konstantin Rassadin, για 23 χρόνια Κορυφαίου Χορευτή στο Θέατρο Μαρίνσκι (πρ. Κίρωφ) και συμπρωταγωνιστή των Μακάροβα, Νουρέγιεφ και Μπαρίσνικοφ.

Περισσότερα από Ιστορίες