MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
4 νεκροί στο Οχάιο – ‘Ενας Αμερικανικός εφιάλτης
100 χρόνια από τον Οδυσσέα
2001 Η οδύσσεια του διαστήματος
A complete unknown
Animal
Anora
Cure
Dog Man (μεταγλωττισμένη)
Dourgouti Town
Flow
Locked
Martin Luther King – Ένα κρατικό έγκλημα
Mickey 17
Niki
Positively Different 23-Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους
Saint-Exupéry
September Says
Seventeen: Right Here – World Tour in Cinemas
Sonic 3: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Super Wings – Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Tack
Take a Trip
The Brutalist
The Opera! Άριες για έναν έρωτα
The Substance – Το ελιξίριο της νιότης
This Is Spinal Tap!
Troubleshooters
Wishbone
Yu-Gi-Oh! Η σκοτεινή πλευρά των διαστάσεων (μεταγλωττισμένη)
Ένας απλός άνθρωπος
Έχω κάτι να πω
Όλα όσα φανταζόμαστε ως φως
Αγριες πληγές
Αγριες φράουλες
Αλύγιστος Νίκος
Αναμνήσεις ενός σαλιγκαριού
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αρκάντια
Βαϊάνα 2 (μεταγλωττισμένη)
Δράκουλας
Δόκτωρ Ζιβάγκο
Είμαι ακόμη εδώ
Είμαι η Κούβα
Εγώ, ο απαισιότατος 4 (μεταγλωττισμένη)
Εδώ μιλάνε για λατρεία
Η Λάμψη
Η Ναυσικά της κοιλάδας των ανέμων
Η έβδομη σφραγίδα
Η αγάπη είναι παράξενη
Η θυσία
Η νέα χρονιά που δεν ήρθε ποτέ
Η ορχήστρα του αδερφού μου
Η τέχνη της μνήμης
Η ταξιδιώτισσα
Θεώρημα
Θολός βυθός
Θρίαμβος
Καλοκαίρι με τη Μόνικα
Καμία άλλη γη
Κονκλάβιο
Κρέας
Κυνήγι
Λατρεία – Οι καλτ Ελληνικές ταινίες (μου)
Μαλδίβες
Μια νύχτα με τα ζωόμπι (μεταγλωττισμένη)
Μια ταινία Minecraft (μεταγλωττισμένη)
Μια ταινία Minecraft (με υπότιτλους)
Μουφάσα: Ο βασιλιάς των λιονταριών (μεταγλωττισμένη)
Μπάφι, η βαμπιροφόνισσα
Νοσφεράτου
Νύφες
Ξύπνημα στον εφιάλτη
Ο Πάντινγκτον στο Περού (μεταγλωττισμένη)
Ο Σιρόκο και το βασίλειο των ανέμων (μεταγλωττισμένη)
Οικουμενική γλώσσα
Οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας
Ο κανόνας του παιχνιδιού
Ο κόκκινος δάσκαλος
Ολο το σόι
Οντότητα
Ουπς 2: Ο Νώε ξαναέφυγε.. (μεταγλωττισμένη)
Πανελλήνιον
Πικρές αλήθειες
Ποπάι ο φονιάς
Πριγκίπισσα επαναστάτρια (μεταγλωττισμένη)
Ραγισμένες καρδιές
Σάουντρακ για ένα πραξικόπημα
Σε μια άγνωστη χώρα
Σκιές στο σκοτάδι
Σκυλάκια στην όπερα (μεταγλωττισμένη)
Σμιλεμένες ψυχές
Τα ντεσιμπέλ του Λευκού Πύργου
Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων
Τελευταία πνοή
Τετράποδες αποστολές (μεταγλωττισμένη)
Το αγαπημένο μου γλυκό
Το κάστρο στον ουρανό
Το κορίτσι με τη βελόνα
Το μίσος
Το νησί της Αφροδίτης
Το πιο πολύτιμο φορτίο
Το ποτάμι
Το χρώμα του ροδιού
Υπάρχω
Χιονάτη (μεταγλωττισμένη)
Χιονάτη (με υπότιτλους)
Ψυχάκιας
Κωμωδία

St. Vincent ο αγαπημένος μου Άγιος

Η αγιοποίηση της εκκεντρικότητας και του μποέμ life style, όπως εκφράζεται από έναν παράξενο γέρο, βετεράνο ενός ροκ του παρελθόντος μας. Ποιος θα ήταν καλύτερος, για να παίξει τον ανατρεπτικό ηλικιωμένο, αυτοκαταστροφικό, γεμάτο κακές συνήθειες αλλά και μια κρυμμένη τρυφερότητα, από τον πολύ Bill Murray;

stars-emptystars-emptystars-emptystars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 101'
Μαρίνα Πυλαρινού

Ο Murray (Vincent) είναι ένας δύσκολος, συμφεροντολόγος και αλητάκος γέρος, που δυσκολεύεται να ταιριάξει στον κοινωνικό περίγυρο. Η σχέση του με τον τζόγο, το αλκοόλ και τα περίεργα πλάσματα της νύχτας, τον οδήγησε στον πάτο. Τα πράγματα ανατρέπονται, θα αναλάβει να φροντίζει, επί πληρωμή, το δωδεκάχρονο μελαγχολικό αγόρι της διπλανής πόρτας, τον Όλιβερ, μοναχογιό της φρεσκοχωρισμένης Μελίσα ΜακΚάρθι. Μέσα από τα πιο βρόμικα καταγώγια της πόλης, ο μικρός θα γνωρίσει το πραγματικό πρόσωπο της ζωής, ενώ μαζί με τις δυσκολίες, θα ανακαλύψει και τις τρυφερές πλευρές, ενός «αγίου», που κρύβεται κάτω από την τραχιά επιφάνεια του χαρακτήρα του Vincent.

Το βασικό νόημα της ταινίας είναι να μην κρίνουμε από τα φαινόμενα. Δύσκολοι και εκκεντρικοί άνθρωποι, με απωθητικά χαρακτηριστικά και μπλεγμένοι σε περίεργες καταστάσεις, μπορούν να έχουν τρυφερές και απολύτως ευγενείς πλευρές. Ο Vincent μπορεί να γίνει πολύ εκνευριστικός στην ταινία, αλλά αποκαλύπτει στην πορεία και μεγάλες αρετές. Τον λυπάσαι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τον συμπαθείς για την περίεργη αφοσίωση του σε ανθρώπους, που όλοι οι άλλοι θα τους εγκατέλειπαν. Οι ζόρικες καταστάσεις- αρρώστιες, πίκρες, οικονομικά προβλήματα- εμφανίζονται, αλλά όχι, πχ με τον σκληρό και πιο φυσικό τρόπο του ιταλικού νεορεαλισμού (βλέπε “Κλέφτη Ποδηλάτων”). Υπάρχει μια ευκολία στον τρόπο που τα ζόρια της ζωής ξεπερνιούνται και οι άνθρωποι ξεπερνούν τα χάσματα που τους χωρίζουν, που υπερβαίνει κάπως τη ρεαλιστική αντίληψη των πραγμάτων, αλλά ταιριάζει στο πιο εύθυμο πνεύμα, που προσπαθεί να περάσει η ταινία του Theodore Melfi. Επίσης, υπάρχει μια δόση μελοδραματισμού και ηθικολογίας, στο φινάλε, αλλά η αλήθεια είναι πως η ταινία με συγκίνησε αρκετά.

Ο Bill Murray είναι ιδανικός για τον φιλοτομαριστή αλλά και φιλάνθρωπο με τα φεγγάρια του «Άγιο Βίνσεντ». Είναι ο απόλυτος σταρ της ταινίας και δίνει μια πολύ αξιόλογη ερμηνεία, κάνοντάς το να δείχνει πάρα πολύ εύκολο να παρουσιάζει έναν ρόλο με τόσες αντιφάσεις αλλά και προβλήματα στην ομιλία, που του βγαίνουν στην πορεία. Κι οι υπόλοιποι ηθοποιοί είναι πολύ καλοί στους ρόλους τους. Ακόμα και τα παιδιά της ταινίας και κυρίως ο πρωταγωνιστής, ο Oliver (Jaeden Lieberher), δίνουν πολύ αξιόλογες ερμηνείες. Στον πιο απρόσμενο ρόλο, αυτόν της Ρωσίδας στρίπερ, η Naomi Watts, η οποία εδώ είναι πολύ καλύτερη από ό,τι στην ερμηνεία της στην Νταϊάνα, έναν ρόλο που φαινομενικά της πήγαινε περισσότερο.
1st vincent
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Μια τρυφερή ταινία με καλές ερμηνείες, που κινείται ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, χωρίς να αποφασίζει. Κι αυτό είναι μάλλον καλό, καθώς καταφέρνει και να σε συγκινεί, αλλά και να σε κάνει να γελάσεις. Υπάρχουν, πάντως, αρκετές στιγμές πολιτικής ορθότητας και ευκολίες που αποδυναμώνουν την ταινία.

Γιώργος Σμυρνής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: St. Vincent
Σκηνοθεσία: Theodore Melfi
Σενάριο: Theodore Melfi

Παίζουν: Bill Murray, Melissa McCarthy, Naomi Watts, Jaeden Lieberher

Διάρκεια: 101'
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2014

Rating: 3,5
Περισσότερα από CINEMA
whatsup