MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Όταν τα ζώα δροσίζονται με παγωτά! (vid)

Με ένα πρωτότυπο τρόπο φαίνεται πως αντιμετωπίζουν την καυτή θερμοκρασία της Βραζιλίας τα ζώα του ζωολογικού κήπου Ζαρντίμ, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Όσο η χώρα μας αντιμετώπιζε πολικές θερμοκρασίες, το Ρίο ντε Τζανέιρο “καιγόταν” αγγίζοντας μέχρι και σήμερα τους 48 βαθμούς Κελσίου. Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου αποφάσισαν να χαρίσουν στιγμές δροσιάς στα ζώα που φιλοξενούν, προσφέροντας τους παγωμένες φρουτένιες νοστιμιές.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του καύσωνα διανέμονται περίπου 2 τόνοι φαγητού, συμπεριλαμβανομένων καρπουζιών και μάνγκο σε πάγο, στα 2.700 ζώα του πάρκου που ταλαιπωρούνται από τη ζέστη.

“Τα παγωμένα φρούτα και τα παγωτά βοηθούν τα ζώα να δροσιστούν μέσα σε αυτή τη ζέστη, ενώ επίσης καταπολεμούν την κούραση τους”, ανέφερε η εκπρόσωπος των εργαζομένων του κήπου, Κάρλα Ακούνια, προσθέτοντας: “Το παγωτό τα αναζωογονεί και αυξάνει τη φυσική τους δραστηριότητα, τα τονώνει μέσα σε αυτό το περιβάλλον”.

Απολαύστε στο βίντεο που ακολουθεί ελέφαντες, τίγρεις και μαϊμούδες να αντιμετωπίζουν τις υψηλές θερμοκρασίες του βραζιλιάνικου καλοκαιριού, χάρη σε δροσιστικές λιχουδιές!

Περισσότερα από Περίεργα