MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Beowulf: Ένα ποιητικό ηρωϊκό έπος στη μικρή οθόνη

Η σειρά Beowulf, η νέα τηλεοπτική υπερπαραγωγή του ITV Studios, έκανε πρεμιέρα στη Βρετανία στις 3 Ιανουαρίου και προβάλλεται στην Ελλάδα μέσω του OTE TV κάθε Παρασκευή στις 22.00

author-image Πένυ Νικολάου

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό δράμα η υπόθεση του οποίου βασίζεται σε ένα από τα κλασικότερα έπη της παγκόσμιας λογοτεχνίας*. 

Η σειρά παρουσιάζει με νέα ματιά την ιστορία ενός από τους πιο αξιοσημείωτους ήρωες της κλασσικής λογοτεχνίας και μας ταξιδεύει σε μια συναρπαστική ιστορία φανταστικών πλασμάτων, μαχών, πολιτικής, δύναμης, αφοσίωσης και αγάπης. 

beowulf2

Η υπόθεση εξελίσσεται στο μυθικό Shieldlands, ένα θεαματικό και επικίνδυνο μέρος που κατοικείται από ανθρώπους και φανταστικά πλάσματα. Η ιστορία εστιάζει στον θρυλικό Σκανδιναβό πολεμιστή Beowulf, ο οποίος επιστρέφει στην πατρίδα του το Heorot για αποδώσει τα σέβη του στον πρόσφατα αποθανόντα Hrothgar – το βασιλιά και άνθρωπο που τον μεγάλωσε. Όμως όταν το παλάτι δέχεται την επίθεση του τρομακτικού πλάσματος Grendel, o Beowulf θα πρέπει να τον κυνηγήσει για να κερδίσει την εύνοια της νέας βασίλισας του Heorot αλλά και την εύνοια της κοινωνίας.

Δημιουργός της σειράς είναι ο James Dormer και πρωταγωνιστούν οι Gísli Örn Garðarsson, Kieran Bew, Joanne Whalley.

Beowulf

Το Beowulf προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 23.00 στο ΟΤΕ CΙΝΕΜΑ 4 HD!


*Ο Μπέογουλφ (Beowulf ή Bēoƿulf) είναι ένα παραδοσιακό ηρωικό επικό ποίημα γραμμένο σε Παλαιο-αγγλικό παρηχητικό στίχο. Έχει 3182 στίχους και αποτελεί από μόνο του το 10% του συνολικού σώματος της Αγγλο-σαξωνικής ποίησης που έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα. Στο χειρόγραφο είναι άτιτλο αλλά είναι γνωστό με το όνομα Μπέογουλφ από τις αρχές του 19ου αιώνα.

Περισσότερα από Keep Watching