MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
25
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δωρεάν Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στο Γυμνάσιο Παξών από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης υλοποιεί Σεμινάριο/Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος, 6, 7 και 8 Μαρτίου στο Γυμνάσιο Παξών με αφορμή την παράσταση “Ελένη” του Ευριπίδη με εισηγητές τον Αρχιμουσικό Νίκο Τσούχλο και την ηθοποιό και σκηνοθέτη Νικόλ Δημητρακοπούλου σε μαθητές του σχολείου.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Το Σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο της ΔΡΑΣΗΣ 3: Επιμόρφωση – Σεμινάρια – Εργαστήρια και έχει ως στόχο να συμβάλει αποφασιστικά ώστε μαθητές / σπουδαστές και εκπαιδευτικοί να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις εξελίξεις και ιδέες πάνω στην έρευνα και την καλλιτεχνική δημιουργία και πρακτική, ενώ παράλληλα θα επιμορφώνονται σε θέματα πρόσληψης και σύγχρονης παρουσίασης του Αρχαίου Δράματος. Τα σεμινάρια-εργαστήρια διοργανώνονται σε σχολεία των παραμεθόριων περιοχών και ιδίως των περιφερειών της Ηπείρου, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Βορειοανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης καθώς επίσης και στον Νομό Ηλείας όπου είναι και η έδρα του Φεστιβάλ “Πράξις Αρχαίου Δράματος: Διεθνές Προσκήνιο Σπουδαστών και Νέων”.

Η συμμετοχή στο Σεμινάριο / Εργαστήριο είναι δωρεάν και θα λάβει χώρα στο Κοινωφελές Ίδρυμα Παξών, ως εξής:

Παρασκευή 6 Μαρτίου και ώρα 17.00 – 21.00
Σάββατο 7 Μαρτίου και ώρα 11.00 – 20.00
Κυριακή 8 Μαρτίου και ώρα 10.00 – 14.30

eleni  

Συνοπτική περιγραφή περιεχομένου του Σεμιναρίου /  Εργαστηρίου

“Η μουσική και το σώμα: σκηνοθετώντας την Ελένη”
Το πρακτικής φύσεως σεμινάριο είναι διαμορφωμένο με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν από τη διαδικασία δημιουργίας της παράστασης της Ελένης του Ευριπίδη από το Γυμνάσιο Παξών. Οι δύο εισηγητές θα ασχοληθούν με την σκηνοθεσία και την μουσική της παράστασης.
Με αφετηρία το κείμενο, τα περιεχόμενα και τους ρυθμούς του, τα παιδιά προσκαλούνται να δημιουργήσουν ένα ηχητικό δρώμενο, χρησιμοποιώντας το ίδιο τους το σώμα καθώς και απλά καθημερινά αντικείμενα ή, εφόσον υπάρχουν, μουσικά όργανα, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προβολής του κειμένου και των πολλαπλών σημασιών του.
Επιπλέον διερευνάται πως με αφετηρία τη σωματική δράση που υπαγορεύει το ίδιο το κείμενο αλλά και ο πειραματισμός με την φαντασία των μαθητών, τα παιδιά μπορούν να αντιληφθούν τη σκηνική τους παρουσία, αλλά και να προσεγγίσουν ερμηνευτικά τους Δραματικούς ήρωες και κυρίως τον χορό.  

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, | τηλέφωνο: 2103418550 | www.mcf.gr

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις