MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γκουλτούρα Απόψε: Όλα τα Μανιτάρια Τρώγονται (αν και ορισμένα μόνο μια φορά) στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Μπορείς να κάνεις το «κόκκινο ποτηράκι»; Όλοι οι ηθοποιοί με σφιγμένη αγωνία, ενώ η Αριστέα Σταφυλαράκη προσπαθεί να πει ένα κομμάτι μονολόγου με το κόκκινο ποτηράκι -χωρίς τρικ, χωρίς κόλλα- σφηνωμένο στο στόμα της. Σιγά μην τα κατάφερνε, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Είναι η κίνηση, είναι η ακομπλεξάριστη όρεξη για πειραματισμό, για κάτι που μπορεί να είναι γελοίο ή πρωτοφανές. Δεν ξέρεις μέχρι να το τολμήσεις. Αρκεί να έχεις το θάρρος να εκφράσεις αυτό που σε τρώει, αυτό που σκέφτεσαι. Πηγή: Gkoultoura.gr

Monopoli Team

#Είδαμε: Όλα τα Μανιτάρια Τρώγονται [αν και ορισμένα μόνο μια φορά] στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Ολόκληρο το έργο στηρίζεται σε μια ερώτηση η οποία απευθύνεται διαρκώς: «-Τι σκέφτεσαι;». Η παράσταση του Παντελή Δεντάκη και της ομάδας 4frontal (Μουνής, Αύξηση) αναπτύσσεται μέσα από τις απαντήσεις, σε αυτήν την ερώτηση, των πέντε φίλων/ηθοποιών.

Ψάχνουν μέσα από αυτή να αποτυπώσουν αυτό το φευγαλέο «τώρα» του κάδρου της σκέψης τους που αλλάζει και εξελίσσεται συνέχεια – το πολιτικοποιημένο, το φαλλοκρατικό, το εναλλακτικό, το φιλοσοφικό, το ρομαντικό, το trivial, το μαγικό αυτό «σκέπτεσθαι» που τους ορίζει σαν χαρακτήρες.

manitaria3

Τι σκέφτεσαι; Η αρχική δομή και φόρμα είναι αυστηρά τυποποιημένη και ορισμένη, όπως το ομώνυμο κείμενο του Ερβέ Λε Τελιέ στο οποίο βασίζεται. Γρήγορα όμως ντεραπάρει απολαυστικά-ανατρεπτικά σε απρόσμενες κατευθύνσεις, tangents και meta πειραματισμούς με κάφρικες παρενθέσεις της πιο γκάου κοκκινοσκουφίτσας (μετά την περσινή Κιτσοπουλική) για να δικαιολογήσει τον τίτλο της παράστασης, ενός άβολου (μα και για αυτό ουσιαστικού) σχόλιου πάνω στη χρήση του γυμνού στο θέατρο και μιας αυτοσχεδιαστικής άσκησης ελεύθερης γραφής προσωπικού ημερολογίου που σπάει τον τέταρτο τοίχο με καρδούλες. Πάντα όμως περιστρέφεται και καταλαγιάζει γύρω από τον συναισθηματικό άξονα-άγκυρα της πιο οικουμενικής μας και εμμονικής σκέψης: τον συνεσταλμένο, κολλημένο Θανάση, αγκαλιά με το κουρδιστό μαϊμουδάκι του, στον καναπέ ή στο στρωμένο για δυο τραπέζι με το κερί, σκέπτεται κάθε βράδυ μόνο εκείνη, εκείνη που ούτε απόψε ήρθε στην παράσταση.

Τι σκέφτεσαι; Πως αυτή η παράσταση μας χάρισε γέλιο και ψυχούλα, και ταυτόχρονα έσπρωξε τα όρια του θεάτρου, αυτοσαρκαζόμενη την προσπάθεια να καταφέρει ακριβώς κάτι τέτοιο. Γιατί πόσο γελοίο είναι αυτό κάθε φορά, εκτός από τις περιπτώσεις που όντως πετυχαίνει εδώ, χωρίς να φαίνεται πως καν προσπαθεί σοβαρά.

Τι σκέφτεσαι; Πως αυτή η ομάδα που ακολουθούμε από τα πρώτα-πρώτα βήματα της, ετοιμάζεται με μεθοδικά βήματα για ένα μπαμ που θα έχει όλη την θεατρική Αθήνα να παραμιλά.

Τι σκέφτεσαι; Εν τέλει, ας καθιερωθεί σε όλες τις παραστάσεις ενός λεπτού μουσικό διάλειμμα στη μέση ακριβώς για να μπορούν οι θεατές να ηρεμίσουν από την αγωνία αν τους έψαχνε κάποιος στο κινητό κατά τη διάρκεια. Θα γλυτώσουμε πολλούς πονοκεφάλους από ενοχλητικούς διπλανούς. ΑΥΤΟ είναι πρωτοπορία και αρχιδάτη meta-αναφορικότητα.

Πληροφορίες παράστασης 
Έως τις 5 Απριλίου 2015
Παραστάσεις : Παρασκευή και Σάββατο 21.15/Κυριακή 19.00
Τιμές Εισιτηρίων : 12€ (Κανονικό) 10€ (φοιτητικό) 8€ (ανέργων).
Κάτω Χώρος. Θέατρο του Νέου Κόσμου. Αντισθένους 7 & Θαρύπου. Στάση Μετρό-Τραμ «Συγγρού-Φιξ» Τηλέφωνο: 210 9212900

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις