MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
15
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
100 χρόνια από τον Οδυσσέα
2073
A complete unknown
Anora
Babygirl
Captain America: Θαυμαστός καινούργιος κόσμος
Cleaner
Companion
Cure
Dog Man (μεταγλωττισμένη)
Dog Man (με υπότιτλους)
Emilia Pérez
Flow
Frank
Mi bestia
Phantasm
Presence
Seven
Sonic 3: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Take a Trip
The Apprentice
The Brutalist
The Last Showgirl
The Monkey
The Substance – Το ελιξίριο της νιότης
Wicked
Όλα όσα φανταζόμαστε ως φως
Αγαπούσε τα λουλούδια περισσότερο
Αληθινός πόνος
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αρκάντια
Βαϊάνα 2 (μεταγλωττισμένη)
Βιτόρια
Για τη μικρή Σάμα
Γουλιέλμος Τέλλος
Γουόλ-Υ (μεταγλωττισμένο)
Είμαι ακόμη εδώ
Η Επίθεση των Τιτάνων: Η τελευταία επίθεση (μεταγλωττισμένη)
Η Τζούλι μένει σιωπηλή
Η άγνωστη κυρία
Η επίθεση των Τιτάνων: Η τελευταία επίθεση (με υπότιτλους)
Η επιστροφή
Η θυσία
Η κληρονόμος των μυστικών
Η λευκή κορδέλα
Η ληστεία του αιώνα 2
Η νέα χρονιά που δεν ήρθε ποτέ
Η σιωπή των Άλλων
Θεώρημα
Θολός βυθός
Καμία άλλη γη
Κλέφτης ποδηλάτων
Κλεμμένη ομορφία
Κονκλάβιο
Κρυμμένος
Κυνήγι
Λενάκι, δυο φωτιές και δυο κατάρες
Λούλα LeBlanc
Μαίρη, Μαριάννα, Μαρία – Tα άγνωστα ελληνικά χρόνια της Κάλλας
Μετέωρο και Σκιά
Μια νύχτα με τα ζωόμπι (μεταγλωττισμένη)
Μια ξαφνική ματιά σε βαθύτερα πράγματα
Μουφάσα: Ο βασιλιάς των λιονταριών (μεταγλωττισμένη)
Μπάρι Λίντον
Μυστικό δίκτυο
Νοσφεράτου
Ο Γιός Του Σαούλ
Ο Πάντινγκτον στο Περού (μεταγλωττισμένη)
Οι τσιγγάνοι πεθαίνουν από αγάπη
Ο κανόνας του παιχνιδιού
Ο κόκκινος δάσκαλος
Πέρασμα
Παράξενα παιχνίδια
Σκυλάκια στην όπερα (μεταγλωττισμένη)
Στην υπεράσπιση μιας πίστης
Τελευταία ανάσα
Τελευταία πνοή
Τετράποδες αποστολές (μεταγλωττισμένη)
Τη νύχτα που δεν γνωρίζαμε τίποτα
Το αγαπημένο μου γλυκό
Το ατίθασο ρομπότ (μεταγλωττισμένη)
Το διπλανό δωμάτιο
Το κορίτσι με τη βελόνα
Το νησί της Αφροδίτης
Το πιο πολύτιμο φορτίο
Τρελή από έρωτα Μπρίτζετ Τζόουνς: Η επιστροφή
Υπάρχω
Κομεντί

Σχέση 5 με 7

Το “Bond Girl” Bérénice Marlohe μπλέκει σε μια εξωσυζυγική περιπέτεια με την… κωδική ονομασία “Σχέση 5 με 7”. Εραστής της είναι ένας εκκολαπτόμενος αμερικανός συγγραφέας, τον οποίο ερμηνεύει ο Anton Yelchin.

stars-emptystars-emptystars-emptystars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 95'
Μαρίνα Πυλαρινού

Μια τυχαία συνάντηση στους δρόμους του Μανχάταν θα φέρει τον εικοσάρη επίδοξο συγγραφέα Brian σε μια παθιασμένη ερωτική σχέση με μια εντυπωσιακή Γαλλίδα Arielle. Το πρόβλημα; Είναι παντρεμένη και μπορεί να τον συναντά για σύντομα ερωτικά ραντεβού, σε ξενοδοχεία, μόνο μεταξύ 5 και 7. Κι ενώ ο Brian λαχταρά τη γυναίκα των ονείρων του για περισσότερο από δυο ώρες την ημέρα, αρχίζει να μαθαίνει σημαντικά πράγματα για τη ζωή και τον έρωτα.

Το “5 to 7”, οι ώρες που κλείνουν ραντεβού οι δύο εραστές της ταινίες, όπως εξηγεί κάποια στιγμή η Arielle στον Brian, είναι ένα γαλλικό υπονοούμενο για την εξωσυζυγική σχέση. Το θέμα είναι πως κι ο σύζυγος της Arielle, o Valery, δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα παραστρατήματα της συζύγου του, αφού κι αυτός κάνει τα ίδια. Ένα κρεσέντο πολιτισμένης απιστίας κοινή συναινέση σε έναν τόσο γαλλικό και τόσο ελεύθερο γάμο. Αυτή η εξωτική αίσθηση της γαλλικής κουλτούρας πέφτει τελικά πολύ βαριά στο απλό εβραιόπουλο- αμερικανάκι με το συγγραφικό ταλέντο και τα βαθιά αισθήματα για την Arielle. Κι η τόσο μοντέρνα σχέση τους αντιμετωπίζει προβληματάκια.

Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας της ταινίας Victor Levin προσπαθεί να συνδυάσει τις αγαπημένες του γαλλικές κινηματογραφικές επιρροές ( π.χ. το “Jules et Jim” του Truffaut το βλέπουν συχνά οι πρωταγωνιστές στην τηλεόραση) μαζί με μια τόσο νεοϋορκέζικη κριτική πάνω στην νοοτροπία της εβραϊκής οικογένειας. Όμως, η ταινία στερείται του ειδικού βάρους, ώστε να μπορεί να σηκώσει στους ώμους της τις όποιες αναφορές στη Nouvelle Vague. Εικόνες από τη Νέα Υόρκη, διάλογοι και μονόλογοι γεμάτοι συναισθηματικές κοινοτοπίες, από αυτές που συνηθίζουν να λένε οι συγγραφείς στα αμερικάνικα έργα και το γλυκανάλατο ύφος των ρομαντικών ταινιών συμπληρώνουν το κινηματογραφικό τοπίο.
1 σχέση 5 με 7
Το καστ της ταινίας έχει αρκετούς αξιόλογους ηθοποιούς κυρίως σε β ρόλους, όπως οι γονείς του πρωταγωνιστή (Frank Langella και Glenn Close), ενώ ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσία της γλυκιάς Olivia Thirlby, της ερωμένης του άντρα της Arielle. Όσο για τους πρωταγωνιστές, ο Anton Yelchin με το σοφιστικέ, ρομαντικό υφάκι του ονειροπόλου συγγραφέα δεν εντυπωσιάζει, ενώ η Marlohe είναι εκνευριστικά και αφύσικα στημένη και από υποκριτική δίνει πολύ λίγα πράγματα. Μπορεί η ομορφιά της να είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά δεν υπάρχουν και τα σπουδαία πλάνα ενός μεγάλου σκηνοθέτη, για να την αξιοποιήσουν ιδιαίτερα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Το “Σχέση 5 με 7” είναι μια μετριότατη και με πολλά κλισέ ταινία, που προσπαθεί, αλλά μάλλον αποτυγχάνει να γίνει μια πιο σοφιστικέ εκδοχή της τυπικής ρομαντικής ταινίας. Τα όποια στοιχεία “γαλλικής” ελευθερίας στον έρωτα υπονομεύονται τελικά από έναν κλισέ ρομαντικό ηθικισμό, ενώ οι χαρακτήρες και οι καταστάσεις δείχνουν too good to be true ή trop beau pour être vrai (για να το πούμε και στη “γλώσσα του έρωτα”).

Γιώργος Σμυρνής 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Σχέση 5 με 7/ 5 to 7
Σκηνοθεσία: Victor Levin
Σενάριο: Victor Levin

Παίζουν: Anton Yelchin, Bérénice Marlohe, Olivia Thirlby

Διάρκεια: 95'
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2014

Rating: 2,5
Περισσότερα από CINEMA