MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
15
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
100 χρόνια από τον Οδυσσέα
2073
A complete unknown
Anora
Babygirl
Captain America: Θαυμαστός καινούργιος κόσμος
Cleaner
Companion
Cure
Dog Man (μεταγλωττισμένη)
Dog Man (με υπότιτλους)
Emilia Pérez
Flow
Frank
Mi bestia
Phantasm
Presence
Seven
Sonic 3: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Take a Trip
The Apprentice
The Brutalist
The Last Showgirl
The Monkey
The Substance – Το ελιξίριο της νιότης
Wicked
Όλα όσα φανταζόμαστε ως φως
Αγαπούσε τα λουλούδια περισσότερο
Αληθινός πόνος
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αρκάντια
Βαϊάνα 2 (μεταγλωττισμένη)
Βιτόρια
Για τη μικρή Σάμα
Γουλιέλμος Τέλλος
Γουόλ-Υ (μεταγλωττισμένο)
Είμαι ακόμη εδώ
Η Επίθεση των Τιτάνων: Η τελευταία επίθεση (μεταγλωττισμένη)
Η Τζούλι μένει σιωπηλή
Η άγνωστη κυρία
Η επίθεση των Τιτάνων: Η τελευταία επίθεση (με υπότιτλους)
Η επιστροφή
Η θυσία
Η κληρονόμος των μυστικών
Η λευκή κορδέλα
Η ληστεία του αιώνα 2
Η νέα χρονιά που δεν ήρθε ποτέ
Η σιωπή των Άλλων
Θεώρημα
Θολός βυθός
Καμία άλλη γη
Κλέφτης ποδηλάτων
Κλεμμένη ομορφία
Κονκλάβιο
Κρυμμένος
Κυνήγι
Λενάκι, δυο φωτιές και δυο κατάρες
Λούλα LeBlanc
Μαίρη, Μαριάννα, Μαρία – Tα άγνωστα ελληνικά χρόνια της Κάλλας
Μετέωρο και Σκιά
Μια νύχτα με τα ζωόμπι (μεταγλωττισμένη)
Μια ξαφνική ματιά σε βαθύτερα πράγματα
Μουφάσα: Ο βασιλιάς των λιονταριών (μεταγλωττισμένη)
Μπάρι Λίντον
Μυστικό δίκτυο
Νοσφεράτου
Ο Γιός Του Σαούλ
Ο Πάντινγκτον στο Περού (μεταγλωττισμένη)
Οι τσιγγάνοι πεθαίνουν από αγάπη
Ο κανόνας του παιχνιδιού
Ο κόκκινος δάσκαλος
Πέρασμα
Παράξενα παιχνίδια
Σκυλάκια στην όπερα (μεταγλωττισμένη)
Στην υπεράσπιση μιας πίστης
Τελευταία ανάσα
Τελευταία πνοή
Τετράποδες αποστολές (μεταγλωττισμένη)
Τη νύχτα που δεν γνωρίζαμε τίποτα
Το αγαπημένο μου γλυκό
Το ατίθασο ρομπότ (μεταγλωττισμένη)
Το διπλανό δωμάτιο
Το κορίτσι με τη βελόνα
Το νησί της Αφροδίτης
Το πιο πολύτιμο φορτίο
Τρελή από έρωτα Μπρίτζετ Τζόουνς: Η επιστροφή
Υπάρχω
Κωμωδία

Ευχήσου και Όλα Γίνονται

Ο Simon Pegg γίνεται Θεός για μια εβδομάδα με την βοήθεια των εξωγήινων. Θα μπορέσει μέσα στην παντοδυναμία του να κερδίσει το κορίτσι (Kate Beckinsale) αλλά και να σώσει την ανθρωπότητα από εξωγήινο αφανισμό;

stars-fullstars-fullstars-fullstars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 85'
Μαρίνα Πυλαρινού

Ο Νιλ Κλαρκ ήταν μέχρι χθες ένας απλός δάσκαλος αλλά ξαφνικά ανακαλύπτει ότι μυστηριώδεις εξωγήινοι του έχουν χαρίσει μαγικές δυνάμεις – με ένα νεύμα του χεριού του μπορεί να κάνει τα πάντα. Μαθαίνει γερμανικά σε κλάσματα δευτερολέπτου, εξαφανίζει μια ιδιαίτερα θορυβώδη τάξη και κάνει ακόμη και τον σκύλο του να σκεφτεί λογικά και να μιλήσει! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι λύνονται και όλα του τα προβλήματα – τα κόλπα του δημιουργούν απίστευτες αναποδιές, ενώ θα αναγκαστεί να διαλέξει ανάμεσα στον σκύλο του (στον οποίο δάνεισε τη φωνή του ο μακαρίτης Robin Williams) και την γυναίκα που αγαπάει.

Το κλασικό κωμικό θέμα ενός άσχετου, ο οποίος, χωρίς να ξέρει πώς και τι, αποκτάει υπερφυσικές δυνάμεις επανέρχεται. Μόνο που εδώ δεν του χαρίζει τις δυνάμεις ο Θεός, όπως στην κωμωδία με τον Jim Carrey, αλλά μια εξωγήινη φυλή, που αρέσκεται να καταστρέφει πλανήτες. Ο άνθρωπος αυτός (ο συμπαθής Simon Pegg) αποκτάει τις δυνάμεις, για να δουν οι εξωγήινοι αν αυτός ο πλανήτης έχει αρκετά νοήμονες κατοίκους, που να αξίζει τον κόπο να μην τους καταστρέψουν. Όπως είναι αναμενόμενο, οι υπερδυνάμεις του πρωταγωνιστή κάνουν τη ζωή του μπάχαλο κι είναι δύσκολο να πείσει τους εξωγήινους για την αξία της ανθρώπινης ζωής. Παλαβοί χαρακτήρες και τρελές καταστάσεις, σκύλοι που μιλούν, παρανοϊκοί εραστές και η περίπλοκη αγάπη του για την Catherine, κάνουν τη ζωή του πατίνι και την επιβίωση της ανθρωπότητας να βαδίζει σε “τεντωμένο σκοινί”. Η σεναριακή λύση πάνω σε αυτή τη δύσκολη εξίσωση δεν μου άρεσε και τόσο, αλλά τουλάχιστον δεν δημιουργεί στενοχώριες. 

Τέσσερις από τους πέντε εναπομείναντες θρυλικούς σταρ της βρετανικής κωμωδίας, Monty Python συμμετέχουν στην ταινία δανείζοντας τις φωνές στους άκαρδους, αλλά κι αστείους εξωγήινους, που κάνουν πειράματα με την ανθρωπότητα. Επίσης, ο ομιλών σκύλος έχει τη φωνή του Robin Williams. Ο Simon Pegg είναι ένας κωμικός που έχει αφήσει το στίγμα του σε αρκετά καλτ κωμωδίες και εδώ βρίσκεται στο στοιχείο του. Η Kate Beckinsale εδώ δείχνει πιο γήινη, σε μια κωμωδία αρκετά εξωγήινη, αλλά δεν χάνει την γοητεία της. 
1 eyxisou kai ola ginontai
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Μια συμπαθής κωμωδία με εξωφρενικές καταστάσεις, που βλέπεται αρκετά ευχάριστα, χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Μειονέκτημά της είναι πως παρά τη μικρή της διάρκεια (85 λεπτά) δεν δείχνει ιδιαίτερα πυκνή και εμφανίζει περιττές επαναλήψεις και αρκετά κλισέ.

Γιώργος Σμυρνής 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Ευχήσου και Όλα Γίνονται/ Absolutely Anything
Σκηνοθεσία: Terry Jones
Σενάριο: Terry Jones, Gavin Scott

Παίζουν: Kate Beckinsale, Simon Pegg, Robin Williams

Διάρκεια: 85'
Χώρα: Αγγλία, ΗΠΑ
Έτος: 2015

Rating: 3
Περισσότερα από CINEMA